Marian Constantinescu, antrenor-jucător în Liga 4 Brașov, la o echipă unde activează și fiul său! Fostul atacant din prima ligă ia după el juniorii de la FC Brașov

Adi MARICA 05 Mar. 2024, 11:11 Liga 4
Marian Constantinescu, antrenor-jucător în Liga 4 Brașov, la o echipă unde activează și fiul său! Fostul atacant din prima ligă ia după el juniorii de la FC Brașov

Marian Constantinescu (42 de ani), antrenorul echipelor U19 și U17 de la FC Brașov, își va continua cariera de antrenor în Liga 4, la Colțea Brașov, club unde va merge împreună cu tinerii săi elevi. Mai mult, fostul atacant din prima ligă se va întoarce și pe gazon în postura de fotbalist!

Marian Constantinescu merge cu juniorii de la FC Brașov la Colțea Brașov

La începutul lunii februarie, Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal a decis excluderea ACS FC Brașov Steagul Renaște, adică clubul căruia Primăria Brașov îi dăduse în ultimii doi ani brandul FC Brașov, din toate competițiile organizate de FRF.

După dispariția echipei de seniori a clubului, petrecută în vara anului 2023, în urma neprimirii certificării pentru a continua în Liga 2, pentru un al treilea sezon, FC Brașov și-a continuat activitatea la nivelul echipelor de juniori U19 și U17, cu mari chinuri, doar cu ajutorul părinților copiilor. Echipele erau calificate în play-off-ul Campionatului Național.

”Din păcate, tragem linie după patru ani și jumătate și vedem cum se desființează clubul. Spun 4 ani și jumătate, pentru că doi ani a fost Corona Brașov, apoi încă doi ani și jumătate FC Brașov Steagul Renaște. Îmi pare rău că s-a ajuns aici, dar oamenii trebuiau să fie mult mai atenți la tot ce s-a întâmplat. Singurii care au avut de suferit au fost acești copii și oamenii care veneau la stadion. A fost o vină colectivă și la acest dezastru au contribuit mai mulți factori. Important este să vedem ce putem face în continuare, putem ridica din nou fotbalul brașovean sau vom rămâne în mediocritate. Decizia FRF a venit ca un șoc pentru toți, dar Dumnezeu e sus și le așază cum e mai bine pentru acești copii. Am avut mai multe discuții legate de viitorul grupelor U 19 și U17 de la FC Brașov. Am discutat cu părinții, pentru că ei, din luna septembrie 2023, au fost sponsorii și au spus că vor să să continue până la vară într-o competiție”, a spus Marian Constantinescu, care vorbește fără menajamente despre luptele din fotbalul brașovean.

”Sunt convins că imediat după anunțul FRF mulți și-au frecat mâinile de bucurie pentru că au vrut aceste grupe de juniori! Se știe că în fotbalul brașovean sunt multe rivalități. Aveam de ales ca până în vară să facem doar antrenamente, însă fără să jucăm în meciuri oficiale sau să transferăm la pachet acești copii până la finalul sezonului. Cea mai bună soluție a venit de la Colțea Brașov (locul 3 în Liga 4 Brașov). După ce antrenorul Liviu Nicolae și mai mulți jucători au făcut pasul la Liga 3 la Ciucaș Tărlungeni, cei de la Colea au rămas cumva descoperiți pentru Liga 4. Ciprian Jurubescu și Liviu Nicolae au pus mai presus interesul copiilor și al părinților de la FC Brașov și astfel am convenit să mergem cu toții la Colțea, unde vom evolua la nivel de seniori. Este o șansă pentru acești copii, iar acum ei trebuie să demonstreze că pot juca și la seniori. Sincer, fără lipsă de modestie, Liga 4 este competiție modestă, în care majoritatea echipelor fac două-trei antrenamente pe săptămână, iar noi facem antrenamente în fiecare zi”, a spus Constantinescu.

La 42 de ani, Marian Constantinescu revine pe gazon!

În vara anului 2023, Marian Constantinescu reușea să promoveze ca jucător în Liga 3 cu Ciucaș Tărlungeni. După mai bine de 9 luni de la barajul promovării în Liga 3, Constantinescu va reveni și pe gazon ca jucător, în Liga 4 Brașov. Nu ca atacant, ci ca mijlocaș central.

”Mă reactivez și ca jucător. Am jucat în câteva amicale și se pare că jocul meu a fost benefic pentru echipă. Voi juca la mijlocul terenului și cred că le pot insufla mai multă încredere și curaj acestor copii. Nu vreau să joc mult, pentru că e clar că vremea mea ca jucător a apus”, a spus antrenorul – jucător al echipei Colțea Brașov.

Fost fotbalist în Liga 1 la echipe precum Poli Timișoara, Ceahlăul Piatra Neamț, FC Brașov, Concordia Chiajna și Juventus București, Marian Constantinescu și-a petrecut ultima parte a carierei în eșaloanele inferioare, la Academica Clinceni (Liga 2), Turris Oltul Turnu Măgurele (L3), AFC Hărman (L3), Corona Brașov (L4) și Ciucaș Tărlungeni (L4).

Tată și fiu pe teren!

La Colțea, Constantinescu va fi antrenorul fiului său, Andrei (15 ani), dar și coleg pe teren cu acesta!

”Clipa asta nu am visat-o niciodată. Voi fi antrenorul, dar și coechipierul fiului meu. El are doar 15 ani, împliniți luni, 4 martie. Joacă fundaș stânga sau mijlocaș stânga și are aceleași calități ca și mine, viteză și forță, doar că este stângaci! Și eu la seniori am început ca fundaș dreapta, apoi am fost urcat în atac. Presiune va avea, dar discutăm mult și acasă și la antrenamente. Trebuie să lase deoparte emoțiile, asta dacă dorește cu adevărat să ajungă un fotbalist de valoare pe care Brașovul, la un moment dat, se va putea baza”, a mai spus Marian Constantinescu.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/frf-intalnire-cu-reprezentantii-cluburilor-din-liga-3-19301158

https://liga2.prosport.ro/special/lucrarile-la-complexul-sportiv-carpati-se-apropie-de-final-19300170

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liviu-nicolae-noul-antrenor-al-echipei-ciucas-tarlungeni-19299532

https://liga2.prosport.ro/special/fc-brasov-exclus-din-competitiile-frf-19299151

https://liga2.prosport.ro/liga-3/marian-cristescu-s-a-despartit-de-ciucas-tarlungeni-19299113

Adi MARICA 05 Mar. 2024, 11:11 Liga 4
Pe aceeași temă