”FC U” Craiova, o nouă calificare după lovituri de departajare în turul 4 al Cupei României! Oltenii au ratat un penalty în minutul 90, dar au eliminat dramatic CSM Reșița. Napoli: ”Important este că am câștigat”

Mircea OGLINDOIU 07 Oct. 2020, 21:53 Cupa României
”FC U” Craiova, o nouă calificare după lovituri de departajare în turul 4 al Cupei României! Oltenii au ratat un penalty în minutul 90, dar au eliminat dramatic CSM Reșița. Napoli: ”Important este că am câștigat”

U Craiova 1948 SA – CSM Reșița, singurul meci din turul 3 al Cupei României care a opus două echipe de Liga 2, a fost decis la loviturile de departajare. Oltenii s-au impus cu scorul general de 6-4, după ce rezultatul din timpul regulamentar al partidei desfășurate la Drobeta Turnu Severin a fost 1-1.

Andrea Campagno a înscris pentru Craiova, Victoraș Astafei a egalat pentru Reșița. Italianul a ratat un penalty în minutul 90

”FC U” deschisese scorul în prelungirile primei reprize, prin italianul Andrea Campagno, care a reluat, din cădere, balonul primit de la Nicușor Raicea. Victoraș Astafei egalase în minutul 80, după o eroare e portarului Robert Popa, care a respins o centrare relativ ușoară direct în picioarele atacantului reșitean. Însă Craiova a avut șansa victoriei în minutul 90, în urma penalty-ului obținut de Raicea. Campagno a ratat însă de la punctul cu var, trimițând balonul în bara laterală.

Baghera a fost singurul care a ratat la loviturile de departajare. La Craiova a debutat și portarul argentinian Federico Taborba

S-a intrat în prelungiri, unde nu s-a mai marcat și cafilicarea a fost decisă la loviturile de departajare. După executarea a nouă lovituri de la 11 metri, ”FC U” Craiova, care a început prima seria execuțiilor și a marcat de fiecare dată, s-a impus cu 5-3, profitând de faptul că juniorul Cătălin Baghera a ratat cea de-a treia lovitură a oaspeților. Jucătorul născut în anul 2002 a tras slab și portarul argentinian Federico Taborba (foto), intrat pe teren în minutul 106, în locul lui Robert Popa, a apărat balonul trimis de la punctul cu var.

A fost, practic, meciul de debut al goalkeeperului sosit din prima ligă slovacă, de la FK Senica, unde a apărat sezonul trecut doar în 7 partide. Ultimul său joc oficial data din 31.08.2019, când echipa sa a fost învinsă cu 5-0 în deplasarea de la FK Zilina.

Nicolo Napoli: ”Important e că am câștigat. N-am avut emoții”

La finalul partidei de miercuri după-amiaza, de la Drobeta Turnu Severin, antrenorul Nicolo Napoli a părut mai mult cu gândul la derby-ul din campionat, cu Rapid, programat sâmbătă, de la ora 20:45, tot pe stadionul Municipal din orașul de reședință al județului Mehedinți.

”În prima repriză am jucat bine, am avut și două-trei ocazii de gol. Am jucat pentru câștigarea meciului și am avut șansa să închidem partida, dar Campagno a ratat penalty-ul din minutul 90. Important este că am câștigat în cele din urmă. N-am avut emoții că Andreea Campagno va rata și la loviturile de departajare. Nu știu cât de departe vom ajunge în Cupa României. Acum ne gândim la meciul din campionat, cu Rapid. Un meci foarte important și foarte greu pentru ambele echipe. Noi trebuie să ne recuperăm, fiindcă Rapid nu a avut meci în Cupă. De asta am și menajat mai mulți titulari”, a declarat Napoli.

Viitorul Pandurii a fost victima Craiovei din urmă cu un an

Sezonul trecut, ”FC U” Craiova, care activa pe atunci în Liga 3 și era antrenată de Eugen Trică, trecea în turul 4 tot după ce câștiga la lovituri de departajare, atunci de Viitorul Pandurii Târgu Jiu, cu scorul general de 8-7.

În timpul regulamentar, rezultatul partidei de la Drobeta Turnu Severin fusese 2-2. Craiovenii au eliminat în turul 4 Vedița Colonești (scor 2-1) și s-au oprit în șaisprezecimile competiției, fiind eliminați de Universitatea Cluj, care s-a impus cu 3-2 pe stadionul ”Ion Oblemenco”.

A fost, practic, primul și singurul meci disputat de clubul patronat de Adrian Mititelu pe noua arenă din Bănie. Conform unei decizii a Consiliului Local Craiova, stadionul nu poate fi închiriat altei echipe, cu excepție celei de Liga 1, Universitatea Craiova, decât din faza șaisprececimilor de finală a Cupei României.

REZULTATELE de miercuri ale meciurilor din turul 3 al Cupei României

U CRAIOVA 1948 SA – CSM REȘIȚA 6-4 după lovituri de departajare (1-1 după 90 și 120 de minute, 5-3 la lovituri de departajare)

Andrea Campagno 45+1′ / Victoraș Astafei 80′

Au marcat la loviturile de departajare: Marius Avram, Andrei Ciolacu, Vlad Pop, Andrea Campagno, Nicușor Raicea / Cristian Danci, Alin Dudea, Emanuel Dat
A ratat la loviturile de departajare: – / Cătălin Baghera

U Craiova 1948 SA: Rob. Popa (Taborda 106) – Gîț, Paramatti (Diakite 46), Diallo, Cristiu, M. Avram, Vl. Pop, Cacheiro (I. Zanfir 15, Blidar 106), Raicea, Zimța (Andr. Ciolacu 84), Campagno
Rezervă neutilizată: – Al. Munteanu, Miutescu
Antrenor Nicolo Napoli

CSM Reșița: Zimmermann (cpt.) – Szijj, Dudea, Breșneni, L. Acka (Ad. Ilie 78), Brînzan (Laur. Buș 60), Danci, N. Popescu, Chera (Dat 46), Baghera, Astafei (C. Costache 84)
Rezerve neutilizate: Cobrea – Rasoveanu
Antrenor Alexandru Pelici

Stadion: Municipal (Drobeta Turnu Severin – Mehedinţi); Fără spectatori; Arbitru: Andrei Moroiță (Ploieşti); Asistenți: Gabriel Răduță (Ploieşti) și Ion Onicescu (Glodeni – Dâmboviţa); Observator: Ionel Poclid (Timişoara).

În etapa a 7-a a Ligii 2, U Craiova 1948 SA joacă sâmbătă, de la ora 20:45, la Severin, cu Rapid, iar CSM Reșița joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la București, cu Metaloglobus.

Loviturile de departajare dintre ”FC U” Craiova și CSM Reșița:

https://www.facebook.com/CSMResitaOfficial/posts/1759331817553676

Foto: Ediție

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-turul-3-11-meciuri-se-disputa-acum-printre-care-si-jocul-fc-u-craiova-csm-resita-inca-doua-partide-vor-fi-decise-la-masa-verde-19151375

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-vadrariu-si-daniel-ene-dati-afara-de-la-csm-resita-a-doua-zi-dupa-ce-perioada-de-transferuri-s-a-incheiat-bobar-i-a-ars-acolo-unde-ii-doare-mai-tare-supor-19151293

Mircea OGLINDOIU 07 Oct. 2020, 21:53 Cupa României
Pe aceeași temă