CSM Reșița, eliminată prematur din Cupa României, de ”FC U” Craiova. Alexandru Pelici își dorea un parcus cât mai lung: ”Mereu am tratat această competiție cu seriozitate. Am ajuns departe cu Sibiu și Mioveni”

Mircea OGLINDOIU 07 Oct. 2020, 22:20 Cupa României
CSM Reșița, eliminată prematur din Cupa României, de ”FC U” Craiova. Alexandru Pelici își dorea un parcus cât mai lung: ”Mereu am tratat această competiție cu seriozitate. Am ajuns departe cu Sibiu și Mioveni”

Dacă în ediția trecută a Cupei României era eliminată în șaisprezecimile de finală de Universitatea Craiova, scor 0-1, după ce trecuse anterior de Inter Petrila (5-1) și ASU Politehnica Timișoara (1-0), CSM Reșița a părăsit compețiția din acest an încă din turul 3. Bănățenii au fost puși de federali să joace cu colega de campionat ”FC U” Craiova, liderul Ligii 2, pe baza criteriului geografic.

Echipa antrenată de Alexandru Pelici, aflată în partea inferioară a clasamentului Ligii 2 după șase etape, a fost eliminată la loviturile de departajare, cu scorul general de 6-4. La finalul timpului regulamentar, rezultatul a fost 1-1, s-a intrat în prelungiri, unde nu s-a marcat, iar calificarea a fost decisă la loteria penalty-urilor.

Alexandru Pelici: ”Dacă am fi avut măcar jumătate din atitudinea din Cupă și cu Unirea Slobozia…”

Bănățenii au ratat prin juniorul Cătălin Baghera, gazdele, care au început primele seria loviturilor, au marcat de fiecare dată, astfel că ultimul 11 metri nu s-a mai executat, spre nemulțumirea celor de la CSM Reșița, antrenorului Alexandru Pelici.

”Mereu am tratat Cupa cu seriozitate și am încercat să ajung cât mai departe. Cu Sibiul am ajuns, în 2018, din postura de divizionară secundă, până în finala Cupei. La fel am încercat și cu Mioveni (n.r. – în 2017 a fost eliminată în sfertururile de finală de FC Voluntari). Acum am pierdut, cu Reșița, la loviturile de departajare. A fost un meci plăcut, cu multe faze de poartă, jucat cu intensitate. Am venit la Severin cu gândul de a scoate maximum din ceea ce putem la ora actuală. Din păcate, am avut probleme de lot destul de mari, din cauza covidului, patru-cinci jucători fiind pozitivi. Felicit pe cei care i-au înlocuit. Am încercat să ne ridicăm la nivelul adversarului și cred că am reușit în majoritatea timpului. Nu s-a văzut o diferență între noi și Craiova, o echipă care luptă pentru promovare. Craiova este o echipă de posesie, cu un lot valoros. Dacă am fi avut măcar jumătate din atitudinea asta și cu Unirea Slobozia (n.r. – scor 0-3, sâmbăta trecută, pe teren propriu, în etapa a 6-a din Liga 2), nu am fi avut probleme în campionat”, a declarat Alexandru Pelici.

În timpul regulamentar al meciului de la Severin, Andrea Campagno (45+1′) a înscris pentru olteni, iar Victoraș Astafei (80′) a egalat pe final. Craiova putea încheia jocul mai repede, dacă italianul Campagno nu rata un penalty în minutul 90.

”Un efort mental, dar și fizic. Bine că nu am luat un cartonaș roșu”

Antrenorul echipei din Reșița se teme de faptul că efortul depus de elevii săi în turul 3 al Cupei României ar putea conta în meciul de sâmbătă, din campionat, de la Metaloglobus București. Echipa nu se mai bazează nici pe doi dintre cei mai experimentați jucători pe care îi avea în lot, pe Daniel Vădrariu și Daniel Ene, dați afară a doua zi după încheierea campaniei de transferuri, în supărarea după înfrângerea de pe teren propriu cu Unirea Slobozia, scor 0-3.

”Am făcut un efort considerabil, atât mental, cât și fizic, ca să rezistăm 120 minute și să jucăm calificarea la loviturile de la 11 metri. Avem meci greu în campionat, la Metaloglobus, dar încercăm să câștigăm punctele pierdute cu Slobozia. Am pierdut din nou acasă în campionat și din păcate nu putem face o bucurie suporterilor care vin să ne susțină din afara stadionului, dar am câștigat ambele jocuri din deplasare (n.r. – 1-0 la Aerostar Bacău și 1-0 la SCM Gloria Buzău). Va fi un joc deschis oricărui rezultat, la Metaloblobus. Va conta și lotul pe care ne vom putea baza. Bine că nu am luat un cartonaș roșu, în Cupă”, a precizat Pelici.

În etapa a 7-a a Ligii 2, CSM Reșița joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la București, cu Metaloglobus.

REZULTATELE de miercuri ale meciurilor din turul 3 al Cupei României

Meciul din Cupa României dintre ”FC U” Craiova și CSM Reșița:

https://www.facebook.com/CSMResitaOfficial/posts/1759331817553676

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/fc-u-craiova-o-noua-calificare-dupa-lovituri-de-departajare-in-turul-4-al-cupei-romaniei-oltenii-au-ratat-un-penalty-in-minutul-90-dar-au-eliminat-dramatic-csm-resita-napoli-19151482

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-turul-3-11-meciuri-se-disputa-acum-printre-care-si-jocul-fc-u-craiova-csm-resita-inca-doua-partide-vor-fi-decise-la-masa-verde-19151375

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-vadrariu-si-daniel-ene-dati-afara-de-la-csm-resita-a-doua-zi-dupa-ce-perioada-de-transferuri-s-a-incheiat-bobar-i-a-ars-acolo-unde-ii-doare-mai-tare-supor-19151293

Mircea OGLINDOIU 07 Oct. 2020, 22:20 Cupa României
Pe aceeași temă