FC Bacău a făcut scorul Turului 2 din Cupa României. Nu a avut milă de rivala din oraș, dar Costel Enache domolește entuziasmul. Ce urmează pentru ”demolata” CSM Bacău?

Andrei PASCU 10 Aug. 2023, 18:04 Cupa României
FC Bacău a făcut scorul Turului 2 din Cupa României. Nu a avut milă de rivala din oraș, dar Costel Enache domolește entuziasmul. Ce urmează pentru ”demolata” CSM Bacău?

FC Bacău, echipă care va evolua în Liga 3 în noul sezon, după ce i-a luat locul formației Dinamo Bacău, a început perfect stagiunea 2023/2024, cu două victorii categorice în Cupa României. Recent, în Turul 2, formația preluată de Constantin Enache a trecut cu 9-1 de CSM Bacău.

În Turul 1 de Cupa României, FC Bacău a trecut categoric și de Aerostar Bacău, scor 3-0.

FC Bacău, victorii la scor în Cupa României

FC Bacău are planuri importante, iar în Cupa României nu a avut probleme până acum. Rămâne de văzut parcursul pe care îl va avea în Liga 3, dar miercuri, 9 august, a bifat un succes la scor și contra CSM Bacău, 9-1. A fost victoria la cea mai mare diferență de scor a Turului 2 de Cupa României.

Oamenii confruntării au fost, cu câte o dublă, Victor Ciumașu și Cătălin Vraciu. Au mai marcat pentru FC Bacău și Codrin Oasenegre, Matteo Buga, Robert Albu, Andrei Lucaci și Daniele Luncașu.

Constantin Enache rămâne cu picioarele pe pământ după startul în forță al FC Bacău

Constantin Enache nu se entuziasmează peste limită după victoriile din Cupa României, pentru că FC Bacău riscă să aibă, după cum a declarat, oscilații de formă în sezonul în care abia a debutat.

Are un lot tânăr și e convins că vor apărea și multe rezultate nu tocmai bune, dar are încredere că ”underii” vor ajunge la un nivel important dacă vor continua să muncească.

Rezultatul și aspectul jocului sunt de evidențiat. A fost o zi de excepție, ne-au reușit foarte multe din acțiunile colective și individuale. Ne-am autodepășit, dar pentru mine sunt importante reperele din joc. Încercăm la antrenamente să avem un stil propriu de joc, încercăm din discuții să facem propriul nostru model și am văzut asta în teren.

Mă simt foarte bine din punctul acesta de vedere, profesional. Văd că jucătorii încep să reziste la intensitate, la un ritm cât mai înalt. Suntem la un drum lung, chiar și azi, cu multe reușite, am avut ceva probleme. Mai e de lucru, sunt mulțumit de implicare, avem o echipă tânără.

Am văzut dorință din partea jucătorilor, iar asta îmi dă încredere. Cred că suntem pe drumul bun, dar trebuie să fim naivi să credem că am făcut multe lucruri. Dar, jucătorii îmi arată că avem un punct bun de plecare.

Avem jucători tineri, au evoluții fluctuante. Sunt sigur că vor apărea, dar cât timp ei muncesc, să ajungă în Liga 1 și poate mai mult de atât, îi voi susține. Avem jucători tineri, vor mai veni și alții, dar trebuie să înțeleagă că trebuie să se implice, să aibă atitudine și implicare. Sunt jucători buni la academie.

Noi avem obiective lungi, nu am realizat nimic până acum. Nu știu până unde vom ajunge în Cupa României, nu cred că vom câștiga Cupa României, dar ne ajutăm de meciuri pentru a continua procesul. Nu le cer jucătorilor ceva ce n-am lucrat. Obiectivele noastre sunt pentru stagiu, avem un drum lung. Nu cred că am jucători care se mulțumesc cu o victorie, chiar dacă e cu 9-1.

Datoria mea e să le dau jucătorilor echilibru, fotbalul e fluctuant și vor înțelege bine asta. Sunt surprins că jucătorii au echilibru peste nivelul vârstei lor. Echilibrul vine de la cei în vârstă, și în teren se simte asta. Avem jucători în teren cu experiență, sunt modele și pe teren, și pe plan uman”, a declarat Constantin Enache după partida cu CSM Bacău.

FC Bacău le-a ”furat” jucătorii adversarelor din oraș

După ce s-a aflat că FC Bacău va juca în Liga 3, au apărut și primele informații cu privire la achizițiile făcute pentru noul sezon, printre ele multe de la formațiile celelalte din Bacău, Teodor Câmpeanu (portar, CSM Bacău), Mugurel Florescu (fundaș, Bucovina Rădăuți), Ștefan Cosmin Pavel (mijlocaș, Aerostar Bacău), mijlocașul Ionuț Chirilă (mijlocaș, Aerostar Bacău) sau Cătălin Vraciu (atacant, Aerostar Bacău).

CSM Bacău, probleme mari cu banii

CSM Bacău, echipă care a terminat pe locul 3 în play-off-ul Seriei 1 din Liga 3 în sezonul trecut, are probleme financiare în această vară, consemnând și plecările unor jucători abia achiziționați. Formația antrenată de Cristian Popovici speră la o rectificare bugetară.

În ciuda faptului că se vorbea de promovarea în Liga 2 în cadrul clubului, acum, din cauza situației pricinuite de lipsa banilor, realitatea este că de la o zi la alta pleacă jucătorii. În acest moment, CSM Bacău are încredere într-o eventuală rectificare bugetară a autorităților locale, care ar suplimenta fondurile pentru sezonul abia început.

Pe pagina de Facecbook a CSM Bacău, după eșecul cu FC Bacău, a fost publicată o postare în care înfrângerea e pusă și pe seama problemelor de ordin financiar.

Dezastru!

FC Bacău – CSM Bacău 9-1 (4-0) / Cupa României, turul II

În nicio situație, nimeni nu ar fi putut anticipa un asemenea scor între două echipe cu același nivel de pretenții. Dar prăpastia a fost făcută de o constantă a întregii veri: diferența de tonus psihic. În timp ce jucătorii de la FC au evoluat cu entuziasm debordant, alergând cât pentru două meciuri și fiind mereu primii la minge, la CSM Bacău situația financiară a dus la îngrijorare, apatie și simțul zădărniciei. Asta pe lângă problemele cu legitimările, cu marile goluri din lot, care nu au fost rezolvate. Diferența de tonus s-a simțit la fiecare fază a meciului și este cauza scorului de maidan de la capătul celor 90+3 minute. Putea fi, la fel de bine, și 15-0.

Golul de onoare al CSM Bacău – dacă onoarea mai este valabilă la această diferență de scor -, a fost înscris în min. 90, la scorul de 7-0. Enervată de golul primit, FC Bacău a forțat în minutele de prelungiri și a mai înscris de două ori.

Este greu de anticipat ce va fi în continuare cu echipa noastră de fotbal. De fapt, întreg clubul are probleme. Dar, cum am reușit să supraviețuim sub-finanțării bruște din 2019, așa vom izbuti și acum. Prin unitate, înțelepciune și corectitudine. Hai Bacăul!”, a scris CSM Bacău pe Facebook.

Foto: FC Bacău

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-nou-stadion-la-timisoara-un-vis-in-acest-moment-19279789

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/minaur-baia-mare-calificare-in-turul-3-de-cupa-romaniei-19279775

https://liga2.prosport.ro/liga-3/primarul-despre-un-proiect-comun-fc-brasov-sr-brasov-19279778

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/poli-timisoara-s-a-facut-de-ras-la-lugoj-19279768

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/turul-2-al-cupei-romaniei-29-de-meciuri-au-loc-acum-19279644

Andrei PASCU 10 Aug. 2023, 18:04 Cupa României
Pe aceeași temă