Ziua în care și tricourile driblează! Rapid a ajuns în optimile Cupei!

Mihai Andries 27 Sep. 2013, 02:57 Faza națională

Dimineți la Berceni, deplasări la Tărlungeni, derby-uri cu Buzăul. Fotbalul modern a obligat Rapidul să pronunțe din nou cuvântul matineu, iar în Giulești nu a fost nevoie de dicționare. Acum, fotbalul e o afacere, iar falimentul a devenit fiorul unui joc în care și direcția bănuțului care încă mai hotărăște cine primește mingea și cine își alege terenul, poate fi controlată de o adiere comercială. La Piatra-Neamț, fotbalul modern a lăsat în urmă regionalismele. Ca să „ti fac io pi tini”, în 2013, e nevoie de TRX, de pungulițe cu lichid secret, de preparator german.

Cupa României, cu bilele din urnă încăzite sau băgate la congelator de televiziuni, rămâne competiția în care fotbalul modern nu a cariat până la nerv fenomenul. Prezența Rapidului este un semn, iar jocul lor arată că tradiția mai poate ține ritmul cu lumea în care TRX-ul întărește fuleul. Pancu e în tribună, accidentat, pe teren sunt Ioniță 2, Martin, Drăghia, Lung, Doman sau Ciolacu. Numele lor nu spun nimic, însă în numele lor vorbesc tricourile. Când ai câștigat de 13 ori Cupa, chiar și pe vremea în care nu se numea Timișoreana, poți să spui că ai 1-0 de la cabine. Aseară, giuleștenii au avut 3-0. Martin, Ciolacu și Doman au rezervat, până să se aprindă nocturna, un loc în bila din urna cu optimi.

La pauză, Giuleștiul sărbătorește din nou după mult timp. Ceahlăul pare că nu și-a luat doza, elevii lui Miriuță parcă au legate de picioare, cu nod marinăresc, benzile TRX. Înscriu totuși, dar golul ne aduce aminte că lor, cândva, lumea le striga: „Kosovo”. Și cu un om în plus, moldovenii nu pot, rapidiștii nu se apără. În era în care se poate paria și pe cornere, cine începe meciul sau minutele de prelungire, o bară frumoasă încă nu are ofertă la Super Bet.

 

RAPID BUCUREȘTI – CEAHLĂ‚UL 3-1 (3-0) Martin 14, Ciolacu 24, Doman 35 / Dică 70

Rapid: Drăghia – I. Voicu (cpt.), Tînc, D. Lung, N. Vasile –  Doman, Al. Iacob, Al. Ioniță II (87 V. Negru), Cl. Herea – Ciolacu (90 Lukanovic), M. Martin (75 Obed)
Antrenor: Viorel Moldovan
Eliminat Herea 81

Ceahlăul: Jicha – Țepeș (65 Popadiuc), Al. Ichim (46 Tăbăcariu), A. Marc, M. Rusu – Ct. Ștefănescu, Hasani (46 Ad. Gheorghiu), E. Dică, Chitoșcă – M. Constantinescu, Velici
Antrenor Vasile Miriuță
 

 

Articol scris de Cătălin MUREȘANU
Foto de Răzvan LUPICĂ‚

 

 

Mihai Andries 27 Sep. 2013, 02:57 Faza națională
Pe aceeași temă