Viorel Tănase: „Mi-am pregătit echipa să joace și contra arbitrajului”

Mihai Andries 12 Sep. 2013, 12:00 Faza națională
Viorel Tănase:**

După ce s-a declarat satisfăcut de victorie, antrenorul principal al celor de la SC Bacău a ținut, pe bună dreptate, să taxeze arbitrajul din partida cu Dunărea Galați. Viorel Tănase: „Am început foarte bine jocul, ne-am creat situații de a marca, am avut o bară și, după părerea mea, am avut și un penalty. De-acum nu mai contează, fiindcă ne-am învățat ca, atunci când cade mingea pe mâna unui adversar, să nu primim penalty. De obicei nu mă leg de arbitraj, dar astăzi mi s-a părut ostil ca și la prima etapă de campionat, dar elevii mei știu să joace și contra arbitrajului, fiindcă i-am pregătit pentru asta. Mă bucur pentru victorie, aveam nevoie pentru moralul acestei echipe care e foarte tânără, dar pe care vreau s-o fac responsabilă, adică să eliminăm acele greșeli individuale care mai apar.”

Întrebat dacă s-au cunoscut schimbările pe care le-a făcut față de jocul cu Clinceniul, tehnicianul echipei băcăuane a răspuns: „am făcut o rotație, fiindcă am un lot de 22 de jucători și v-am zis de la început că am încredere în toți, le dau șanse, le dau minute și au răspuns pozitiv”. În ceea ce-l privește pe Claudiu Tudor, cerut insistent de presă titular, lucru care l-a deranjat pe antrenorul Sport Clubului, Tase a spus: „el nu e încă la ritmul pe care-l vreau eu, dar are capacitate. Nu cred că dacă ar fi intrat din primul minut cu Clinceniul ar fi fost alt meci. Eu sunt foarte hotărât, am pregătit echipa pentru meciul cu Clinceniul așa cum am considerat eu. Am citit ce s-a scris în presă și le accept (probabil criticile – n.n.), eu de asta am fost adus aici antrenor, nu s-ascult toate… Eu îi simt, stau zi de zi cu ei și vă spun că Tudor nici acum n-are ritmul.”

Mai apoi, Viorel Tănase s-a dovedit foarte vigilent la mimica feței unui coleg în timp ce vorbea despre evoluția lui Bogdan Ungureanu, pe care antrenorul Sport Clubului a considerat-o bună în pofida opiniei generale, dar probabil că jocul se vede într-un fel din tribună și în alt fel de la nivelul gazonului. „N-a avut reușite tehnice, dar o să aibă. El a crescut la capitolul tehnică, puțin, dar eu văd creșterea.”

Referitor la absența de pe foaia de joc a lui Florin Măjer, Tase a precizat: „Avem un lot numeros, sunt obligat să joc cu jucători sub 21 de ani, iar aceia sunt la mijlocul terenului. Eu am vorbit și azi cu el, dar n-am ce face, dacă regulamentul mă obligă, dar îi va veni rândul, campionatul e lung, vor mai fi accidentări, cartonașe. El este un caracter extraordinar, un jucător bun, mai are probleme cu capacitatea fizică, dar se pregătește foarte bine și e ok.”

 

Sursa: Bacăul Sportiv

Mihai Andries 12 Sep. 2013, 12:00 Faza națională
Pe aceeași temă