Șoimii Pâncota, bestia nera pentru ACS Poli. Timișorenii repetă contraperfomanța de acum doi ani

Șoimii Pâncota, bestia nera pentru ACS Poli.** Timișorenii repetă contraperfomanța de acum doi ani

ACS Poli Timișoara a înfruntat ieri în faza a V-a a Cupei României, echipa care acum doi ani a reușit să o elimine din aceeași competiție, Șoimii Pâncota. Chiar dacă a avut avantajul unui gol și a unui om în plus pe final, echipa lui Dan Alexa a clacat din nou în fața arădenilor și s-au văzut învinși cu scorul de 3-2, după ce în minutul 70 scorul a fost 2-1 în favoarea ei.

În fața a 350 de spectatori, ambele echipe au avut un început ezitant de partidă. Cuedan a încercat pentru prima dată poarta celor de la ACS Poli, apărată de această dată de Smaranda, însă șutul său a fost prea slab pentru a-l învinge pe goalkeeper-ul oaspeților. Răspunsul a venit din partea mijlocașului Carlos Eduardo, însă șutul său de la marginea careului mare a fost reținut de Irimia.

Minutul 13 era să fie cu noroc pentru tânărul Dragomir, care a fost titularizat surprinzător de către Dan Alexa, însă șutul expediat în urma centrării lui Morariju a fost respins de către același Irimia, pus la treabă serioasă de către ofensiva timișoreană. După un start reținut, ACS Poli a început să-și lase amprenta asupra jocului din Podgorie și luat cu asalt „cuibul șoimilor”. Cânu era mai întâi să-și treacă din nou numele pe lista marcatorilor în urma unei lovituri de cap trimisă sub bară, iar mai apoi Starvic nu a reușit să introducă mingea în poartă din 5 metri.

Apetitul ofensiv din tabăra ACS-ului s-a concretizat în minutul 39. Szekely, găsit perfect de către Murariju, a expediat un șut din 8 metri, lateral stânga, și a odihnit „coțofana” în plasa porții lui Irimia. Până la finalul primelor 45 de minute scorul a rămas același stabilit în urma reușitei lui Szekely.

VEZI O AMPLĂ‚ GALERIE FOTO DE LA ȘOIMII PÂNCOTA – ACS POLI 3-2

După reluarea celei de-a doua reprize, Siminic și Dubeștean era să imite faza golului care a deschis scorul, însă cel din urmă a șutat peste poarta lui Smaranda. Szekely și-a trecut dubla în cont în minutul 51, reluând cu capul, sub transversală, centrarea foarte bună venită din gheata lui Carlos Eduardo. Pe fondul unei relaxări produsă de diferența de pe tabelă, atât Bocșan, cât și Szekely, ratează două ocazii foarte mari.

Revenire senzațională pe finalul partidei

Smaranda a fost pus pentru prima dată la o grea încercare în minutul 63, în urma șutului expediat de Suciu care se îndrepta sub bara porții timișorene. Intrat pe parcursul reprizei secunde, Scutaru a fost neglijent, faultându-l pe Mihai, iar centralul nu a ezitat să arate punctul cu var. Dubeștean a relansat partida în urma loviturii de la 11 metri expediată pe centrul porții, astfel că în minutul 70 scorul era 1-2. Când totul părea că se îndreaptă pe un făgaș normal în jocul gazdelor, Suciu a văzut al doilea cartonaș galben, fiind implicit eliminat.

Însă nimeni nu se aștepta la ceea ce urma. Cu un om în minus, Șoimii Pâncota a mai punctat de două ori. Băd l-a executat de la 15 metri pe Smaranda după o diagonală venită de la Polgar, iar două minute mai târziu, în minutul 79, Lung s-a aruncat în plonjon și a reușit într-o manieră incredibilă să întoarcă scorul.

ACS Poli s-a aruncat asupra porții celui care probabil a fost cel mai bun jucător al Pâncotei, Irimia, care s-a dovedit a fi un înger păzitor și în final. Noul intrat, Lazăr, a încercat să spele rușinea pentru prima dată, însă șutul său a fost reținut. Și dacă nu e Irimia e… bară! Keita, în minutul 88 a izbit mingea de transversala porții „șoimilor”, iar un minut mai târziu tânărul Dragomir a încercat să deranjeze „păienjenii”, însă Irimia a fost din nou salutar.

Cu excepția câtorva cartonașe galbene văzute pentru tragerile de timp, nimic notabil nu s-a mai întâmplat până la fluierul final al centralului Dreve. Sfârșitul a venit ca o descătușare pentru amfitrionii care, probabil, după primele 65 de minute ale partidei nici eu nu mai sperau la calificarea mai departe în Cupa României.

Șoimii Pâncota: Irimia – Vițu, Lengyel, Lung, Siminic – Polgar, Suciu, F. Cuedan (”56, Pantea), Dubeștean – Staicu (”53, Băd), Mihai. Antrenor: Dan Cuedan.

ACS Poli Timișoara: Smaranda – Bălace, Bocșan, Cânu (”55, Scutaru), Morariju – Trandu, Keita, Dragomir, Carlos Eduardo (”80, Lazăr) – Stavric (”73, Popovici) – Szekely. Antrenor: Dan Alexa.

Sursa: Sport9
Foto: Viorel MUSCĂ‚ (SportArad)

Pe aceeași temă