Golofca a calificat Rapidul în 16-imile Cupei

Mihai Andries 10 Sep. 2014, 13:56 Faza națională
Golofca a calificat** Rapidul în 16-imile Cupei

Formația Rapid Suceava continuă seria rezultatelor excelente din acest debut de sezon. Ieri după-amiază, gruparea pregătită de Bogdan Tudoreanu, Mihai Guriță și Laurențiu Andrieș a câștigat, cu scorul 1-0, meciul din deplasare, cu Cetatea Târgu Neamț, din Turul V al Cupei României, calificându-se astfel în faza șaisprezecimilor de finală, acolo unde va da piept cu o grupare din Liga I.

Așa cum era de așteptat, partida de la Târgu Neamț nu a fost o formalitate, întrucât fotbaliștii echipei gazdă, care luptă în acest sezon pentru promovarea în eșalonul al doilea, s-au agățat de orice balon. Totuși, rapidiștii au fost cei care au condus ostilitățile din teren și după două ratări bifate de Sumanariu și Sfrijan, au reușit să deschidă scorul după o jumătate de oră de joc prin Golofca, care interceptat o pasă neglijentă a unui apărător advers și a înscris, nu înainte de a-l dribla și pe portarul Hărăguță. Prima repriză s-a încheiat cu o nouă ratare a lui Sumanariu, din lovitură liberă.

Partea a doua a fost și mai animată, în condițiile în care nemțenii au riscat mai mult, forțând egalarea, iar oaspeții s-au apărat cu calm, contraatacând de fiecare dată periculos. Sucevenii își puteau dubla avantajul la ocaziile create de Matei, Sfrijan, Plecanciuc sau Negru, însă la fel adevărat este că și Cetatea a trecut de două ori pe lângă egalare, prin ex-sucevenii Homneac și Dutciuc.

Așadar, o victorie meritată pentru suceveni, care așteaptă acum nu nerăbdare să afle numele echipei din Liga I pe care o vor întâlni în faza următoare a competiției, tragerea la sorți din șasprezecimile Cupei României urmând să aibă loc marțea viitoare, la sediul Federației Române de Fotbal.

Până atunci, pe „alb-vișinii” îi așteaptă o nouă deplasare dificilă, sâmbătă, la Brăila, în etapa a III-a a Ligii secunde.

CETATEA – RAPID CFR SUCEAVA 0-1 (0-1) Golofca 30

Cetatea: Hărăguță – Varea, Rotaru, Mihăieș, Huțanu, Chirilă, Bucătaru, Dutciuc, Miron (59 Mariș), Homneac, Bobric. Antrenor: Ciprian Danciu.

Rapid: Rohețki – Bălan, Velescu, Plecanciuc, Semeghin – Golofca, Sfrijan, Sumanariu (83 Apostol), Burcea (81 Cerlincă) – Matei (70 Negru), Marinkovic. Antrenor: Bogdan Tudoreanu.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

 

Mihai Andries 10 Sep. 2014, 13:56 Faza națională
Pe aceeași temă