Cristi Popovici: „Fotbalul ne-a dat o mare lecție. Am fost aproape să învingem o echipă de Liga 1”

Cristi Popovici:**

SC Bacău a fost la un pas de a da o mare lovitură în Cupa României, după ce a condus cu 1-0 până în ultimele momente ale timpului regulamentar de joc. Din păcate, băcăuanii au fost egalați și apoi au primit gol după gol în prelungiri, fiind eliminați din competiție

Cristi Popovici a declarat după meci: „Fotbalul ne-a dat o mare lecție astăzi, deoarece am fost în fața unui rezultat foarte bun pentru echipa noastră. Am fost aproape să învingem o echipă de Liga 1, cu toate că după cele 90 de minute era greu să îți dai seama care dintre cele două echipe este în Liga 1. Băieții noștri au jucat foarte bine, am avut ocazii importante de a marca prin Curiliuc, apoi am avut șansa să facem 2-0 prin Hurdubei, însă pe posesia noastră în loc să ducem mingea în margine și să așteptăm să fluiere arbitrul i-am pus pe cei de la Ceahlăul pe contraatac și aceștia ne-au egalat.”

Popovici: „Nu îmi aduc aminte vreo ocazie mare de a Ceahlăului în cele 90 de minute”

Tehnicianul băcăuanilor a fost nemulțumit de căderea elevilor săi și a regretat că a pierdut calificarea printre degete: Am fost foarte aproape de o victorie mare, care să ne dea încredere pentru meciurile viitoare. În ceea ce privește prelungirile, după greșeala lui Lozneanu, echipa s-a prăbușit și chiar le-am reproșat acest lucru, deoarece mai erau de jucat 28 de minute. Se pare că nici din punct de vedere fizic nu am mai făcut față în prelungiri, dar repet, în cele 90 de minute am dat o replică pe măsură oaspeților noștri. Am gestionat destul de bine minutele de prelungire având în vedere că am luat două cartonașe galbene pentru a întârzia jocul. Repet, nu îmi aduc aminte vreo ocazie mare de a Ceahlăului în cele 90 de minute, pe când noi am ratat șanse mari de a marca. Partea bună din acest meci este că am făcut 1-1 cu o echipă din primul eșalon după cele 90 de minute. Îmbucurător față de meciurile celelalte este faptul că ne-am creat mai multe ocazii și am fost mult mai agresivi, în schimb este păcat că din nou am terminat învinși.

Jucătorii să conștientizeze că meciul se joacă până la ultimul fluier al arbitrului

Lotul este destul de bun și putem să ne apropiem cât mai curând de primele locuri. Nu sunt probleme doar în defensivă, jucătorii au căzut și psihic, având în vedere și mecurile de campionat de acasă în care tot pe final au fost egalați, iar aceste lucruri lasă niște amprente. Trebuie să lucrăm la acest aspect, trebuie ca jucătorii să conștientizeze că meciul se joacă până la ultimul fluier al arbitrului și trebuie să fie concentrați în permanență. Dacă adversarul înscrie un gol, nu înseamnă ca meciul este pierdut, ba chiar trebuie să avem mai multă doriță pentru a reveni în joc” a comentat Popovici

Referitor la următorul meci pe care echipa sa îl avea avea în campionat, acesta a spus: ” La Năvodari mergem încrezători, pe orice teren mergem să câștigăm, iar acest lucru înseamnă că vom juca ofensiv indiferent de adversar și de locul de desfășurare al partidei. Rezultatele de până acum nu ne dau speranțe pentru promovare. Noi trebuie să o luăm pas cu pas și să facem rezultate pozitive pentru a urca în clasament. Eu zic că azi am avut în teren o echipă competitivă și cei care au intrat pe parcurs au arătat că pot și ei să ajute echipa. Vom vedea în funcție de accidentări și de cum joacă Săgeata câte schimbări voi face, dar nu pot fi multe”

Articol scris de Horia ALEXOAE

Pe aceeași temă