Derby-ul optimilor Cupei României, Poli Timișoara – Rapid, se va disputa într-o atmosferă dezolantă! Ioan Mera: ”Mi-aș fi dorit să fie cu amândouă galeriile în tribune”

Anda DELIU 27 Oct. 2021, 18:39 Cupa României
Derby-ul optimilor Cupei României, Poli Timișoara - Rapid, se va disputa într-o atmosferă dezolantă! Ioan Mera: ”Mi-aș fi dorit să fie cu amândouă galeriile în tribune”

Optimile Cupei României se încheie joi seara cu meciul dintre Poli Timișoara și Rapid, un derby al fotbalului românesc, care se va juca, și de data aceasta, ca în primăvară, când se întâlneau în campionatul Ligii 2, cu tribunele aproape goale.

Alb-violeții sunt într-un moment prost din punct de vedere al rezultatelor, în campionat. Chiar și așa, cu nervii galeriei întinși la maximum, timișorenii ar fi preferat să aibă fanii alături în meciul cu Rapid.

Nicolae Croitoru, înaintea meciului cu Rapid: ”Sperăm în primul rând să ne ridicăm la nivelul așteptărilor”

Poli l-a pierdut și pe fundașul Cătălin Oanea pentru anul 2021. Nicolae Croitoru se aștepată la un meci foarte greu contra Rapidului, echipă promovată în Liga 1 în primăvară.

”Ne așteaptă un joc foarte dificil. Întâlnim o echipă de Liga 1 care a făcut un sezon foarte bun până acum, cu jocuri apreciate. Chiar și ultimele evoluții, în special jocul cu CFR Cluj, un joc deosebit. Noi, din păcate, venim după un eșec care doare în continuare, care ne îngrijorează. Însă, este Cupa României, sperăm în primul rând să ne ridicăm la nivelul așteptărilor. Sperăm să facem un joc bun. Suntem conștienți că plecăm cu șansa a doua, însă cred că este o oportunitate pentru fiecare jucător de a demonstra că are valoare, de a-și demonstra până la urmă că are calitate care să-i permită să aspire la mai mult”, a declarat antrenorul Politehnicii despre acest meci.

Croitoru a fost instalat ca antrenor la Poli în urmă cu două etape, iar echipa a pierdut ambele jocuri, 0-1 la Unirea Slobozia și 1-3 cu Ripensia.

Poliștii, conștienți că trec printr-o pasă proastă

Ioan Mera își dorește ca echipa să-și revină cât mai repede din seria neagră pe care o traversează. Prima oportunitate este meciul contra ”fraților” de la Rapid.

”Ne așteptă un meci greu. Întâlnim una dintre cele mai bune echipe din Liga 1, care a demonstrat că are valoare. A adus jucători importanți, jucători de națională. Dar noi trebuie să ne vedem de jocul nostru, să încercăm să ne ridicăm la nivelul lor și să ieșim din pasa aceasta pe care o avem acum. Suntem într-o pasă proastă, dar poate cu jocul aceasta de cupă reușim să ieșim de aici și să adunăm puncte în campionat, pentru că suntem foarte jos în campionat și nu acolo ne este locul. Jocul cred că nu este așa rău, dar contează punctele. Nu știu ce trebuei să facem, dar trebuie să fim mai răi, mai responsabili pe teren, să ne gândim că jucăm pentru Poli, că orașul acesta ne susține și să facem mai mult decât am făcut până acum”, a declarat căpitanul Ioan Mera.

Fotbalul adevărat se joacă sub presiune

Mera a spus că galeria e îndreptățită să fie tot mai virulentă la adresa echipei, iar fotbaliști ar trebui să poată juca bine și în aceste condiții.

”Eu îmi doream să fie cu public meciul acesta, pentru că sunt două galerii. Chiar dacă sunt înfrățite, suntem un club iubit de Rapid și invers. Mi-aș fi dorit să fie cu amândouă galeriile în tribună, pentru că simți că joci fotbal. Așa va fi probabil ca și un meci amical. Nu se aude nimic din tribună și e rău pentru noi. Eu așa simt. Au dreptate 100 la sută, pentru că rezultatele nu sunt de partea noastră. Ei își doresc. Și-au dorit foarte mult anul acesta să fim acolo sus, unde i-am obișnuit. Eu sper să câștigăm fără ei, dar nu cred că asta este o soluție. Ar fi culmea să facem puncte fără ei. Înseamnă că nu putem juca sub presiune. Jucăm așa, ca în curtea școlii, și poate ne iese mai bine”, a adăugat Mera.

Înaintea meciului din Cupa României, Poli Timișoara e pe locul 15 în Liga 2 după 11 etape, cu 10 puncte. Rapidul e pe locul 7 în Liga 1, cu 22 de puncte acumulate în 13 jocuri.

Partida dintre Poli Timișoara și Rapid are loc joi seara, de la ora 21:00, pe stadionul ”Dan Păltinișanu”.

Foto: Politehnica Timișoara

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/minaur-baia-mare-universitatea-craiova-se-joaca-de-la-ora-1800-maramuresenii-incearca-sa-produca-o-noua-surpriza-in-competitia-ko-19207330

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/acso-filiasi-fc-hermannstadt-meciul-care-deschide-faza-optimilor-cupei-romaniei-se-joaca-de-la-ora-1500-19207168

Anda DELIU 27 Oct. 2021, 18:39 Cupa României
Pe aceeași temă