CSC Dumbrăvița ia partea bună din eliminarea din Cupa României suferită contra Petrolului. Cosmin Stan: ”Sunt chiar mândru de jucători”

Anda DELIU 28 Aug. 2024, 13:08 Cupa României

CSC Dumbrăvița a pierdut, marți, 27 august 2024, meciul din Play-off-ul Cupei României cu Petrolul Ploiești, la lovituri de departajare, după ce la finalul celor 90 și 120 de minute scorul a fost unul de egalitate, 1-1.

Ultima execuție din seriile de cinci a fost parată de portarul Petrolului, Mihai Eșanu, în fața lui Luca Bodri, astfel că Dumbrăvița a ratat șansa unei noi prezențe, a doua în trei ani, în grupele Cupei.

Antrenorul Cosmin Stan este mulțumit de cum a jucat echipa sa pe terenul prim-divizionarei din Ploiești.

Cosmin Stan, după eliminarea Dumbrăviței de către Petrolul: ”Nu am de ce să fiu supărat, sunt chiar mândru de jucători”

Antrenorul principal al echipei din Liga 2 spune că Dumbrăvița își dorea, acum, un succes cu o prim-divizionară, dar că, și așa, comunitatea trebuie să fie mândră de prestația echipei.

”Nu am de ce să fiu supărat, sunt chiar mândru de jucători, de modul cum au muncit și cum au luptat din prima și până în ultima clipă. Fiecare dintre ei a dat tot ce a putut la meciul de astăzi. Păcat, am fost foarte aproape. Discutam cu băieții înainte de meci și chiar ziceam că a venit momentul să batem și noi o echipă de prima ligă într-un meci oficial. Și am fost foarte aproape… Pe de altă parte, e prima oară când pierdem la penalty-uri, după barajul cu Reșița și play-off-ul de acum doi ani, cu Poli Iași, unde ne-am impus. Trifon chiar a fost aproape la două sau trei mingi, dar au bătut bine și tare cei de la Petrolul. Eu sunt mândru de jucătorii mei și cred că așa ar trebui să fie toți locuitorii Dumbrăviței. Ar trebui cu toții să se mândrească cu echipa asta și cu jucătorii aceștia care reprezintă Dumbrăvița. Am dat tot ce am putut însă, e adevărat, ca valoare, suntem limitați, suntem totuși echipă de Liga 2. Dar, de multe ori, poți compensa prin dorință, prin respectarea sarcinilor de joc, prin disciplină. Cu aceste lucruri, poți încurca o echipă mai valoroasă”, a spus Stan, citat de site-ul clubului la care activează din mai 2021.

  • Alexandru Tudorie (53′) a deschis scorul pentru Petrolul, iar Nicu Modan (63′) a adus egalarea pentru Dumbrăvița cu un super-gol. 

CSC Dumbrăvița, obosită la jocul de pe ”Ilie Oană”

Stan a recunoscut că echipa sa a fost obosită la acest meci, la care Alexandru Martinov și Nicu Modan au avut crampe pe gazon.

”Problema principală a fost că noi am avut meci sâmbătă, un meci pe o căldură foarte mare, contra Stelei. A fost un joc intens, decis pe final, deci echipa a luptat până în ultima clipă. Apoi, după trei zile, jucăm meciul acesta de 120 de minute cu o echipă de primă ligă, deci efort și mai mare. În plus, luni am fost toată ziua pe drum. De aici a fost oboseala resimțită azi de câțiva jucători. Mai sunt patru zile până la meciul cu Focșani, să vedem cum gestionăm situația de a-i reface cât mai rapid pe jucători. Vom face un program de așa natură încât, până sâmbătă, la ora meciului, să ne apropiem de un nivel optim”, a mai adăugat Stan.

CSC Dumbrăvița, în meciul cu Petrolul: Trifon – Rz. Morariu, Zurbagiu (cpt.), Apro, Ghinescu (Anișorac 91′) – Burdeț, Salhi – Ekmekci (Vasluian 72′), Martinov (Cibi 80′), Paulevici (L. Bodri 80′) – Modan (Pădurariu 105+1′). Rezerve neutilizate: Iliescu – Scutaru, Andr. Olaru, Sofran.

  • Au marcat lovituri de departajare: Claudiu Apro, Cristian Pădurariu, Fabiano Cibi și Răzvan Morariu, pentru Dumbrăvița, Gheorghe Grozav, Alexandru Tudorie, Tommi Matti Jyry, Lucian Dumitriu și Tidiane Keita, pentru Petrolul. A ratat Luca Bodri, pentru Dumbrăvița, ultima execuție din seria de cinci.

CSC Dumbrăvița rămâne la Ploiești până joi, apoi pleacă la Focșani

CSC Dumbrăvița rămâne departe de casă în această perioadă, la Ploiești, unde a jucat meciul considerat pe teren propriu cu Petrolul, iar joi va porni spre Focșani, unde are programată următoare partidă.

Timișenii joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la nou-promovata în Liga 2 CSM Focșani, în cadrul etapei a 5-a a campionatului.

După patru etape, în care sunt și trei restanțe, ale Corvinului, CSC Dumbrăvița ocupă locul 13, cu 4 puncte și golaveraj 5-5, fiind la egalitate cu alte patru echipe, printre care și cu clasata pe locul 12, CSC Șelimbăr. În schimb, CSM Focșani are 3 puncte și golaveraj 2-6, astfel că se află pe locul 18, la egalitate și între ele ca golaveraj cu Metalul Buzău și AFC Câmpulung Muscel, alte nou-promovate în Liga 2.

Foto: Gheorghe Flușter / Sport Pictures

Anda DELIU 28 Aug. 2024, 13:08 Cupa României
Pe aceeași temă