Cine nu are…. lumină pleacă în expediții! CSC Dumbrăvița e gazdă în deplasare în Cupa României, la Ploiești, cu Petrolul. Cosmin Stan: ”Nu înseamnă că mergem ca mielul la tăiere”

Anda DELIU 26 Aug. 2024, 18:54 Cupa României
Cine nu are.... lumină pleacă în expediții! CSC Dumbrăvița e gazdă în deplasare în Cupa României, la Ploiești, cu Petrolul. Cosmin Stan: ”Nu înseamnă că mergem ca mielul la tăiere”

CSC Dumbrăvița, una dintre echipele din Liga 2 cu cele mai lipsite condiții la stadion, a făcut din nou rocada gazde-oaspeți în Cupa României, pentru a patra oară, și va juca la Petrolul un meci pe care trebuia să-l dispute pe teren propriu.

Cu atât mai ”ciudate” explicațiile clubului timișean, cu un antrenor care, deși face parte din echipă de câțiva ani, pare să fie un personaj din exterior, dar și un anunț oficial pentru puțini fani venit la peste două zile de când informația s-a știut oficial.

Dumbrăvița leagă deplasările de la Ploiești și Focșani, pentru jocuri în Cupa României și Liga 2

Joia trecută s-a stabilit că meciul din play-off-ul Cupei României dintre Dumbrăvița și Petrolul se joacă marți, 27 august, de la ora 19:00, astfel că bănățenii trebuiau să-și caute un stadion cu nocturnă, ținând cont că erau organizatori, fiind cei clasați mai slab în sezonul trecut.

Erau soluții și fără a accepta meciul la Ploiești, care, desigur, impuneau plata unei chirii: Arad, Drobeta Turnu Severin, Târgu Jiu sau Sibiu. Însă Dumbrăvița nu dispune de un buget așa de mare și, oricum, are un stadion care în sine arată că nu se pot avea mari pretenții de la club. Deși la omologarea de vară trecută, li s-a cerut să-și monteze o banală tabelă de scor din primăvara acestui an, dumbrăvițenii nu au fost în stare. Ba, mai mult, și-au stricat și terenul, din nou, după ce vara trecută au jucat la Ghiroda pe perioada refacerii. Nu mai vorbim că în loc de tabelă, s-a preferat construirea unei tribune oficiale cu vizibilitate foarte limitată, în care observatorii și arbitrii refuză să stea, din acest motiv.

În aceste condiții, echipa va fi pe drumuri, deoarece miercuri joacă la Ploiești, iar sâmbătă are în campionat la Focșani. Tot lotul de 27 de jucători a plecat acum spre Prahova.

”Suntem plecați toată săptămână. Am plecat luni dimineața după antrenament. Marți jucăm la Ploiești, sâmbătă jucăm la Focșani. Vom rămâne la Ploiești până joi, probabil, și joi ne deplasăm spre Focșani. Vom face antrenament în fiecare zi. Normal că vom încerca să mai lucrăm pe ceea ce nu-mi place în momentul de față. Va fi o săptămână grea, în care suntem plecați. Primul meci jucăm cu o echipă de prima ligă care probabil vor să se califice în grupă. Venim după două înfrângeri. Deja mă gândesc la seria de rezultate proaste pe care le-am avut anul trecut. Sper să nu ajungem în situația aia și cel puțin un meci din cele două să-l câștigăm”, a declarat Cosmin Stan.

Chiar nu cunoaște antrenorul Cosmin Stan detalii despre organizarea unui meci?

Interesant este că antrenorul principal al Dumbrăviței spune că nu știa de ce nu s-a optat pentru a juca la Arad acest joc, de parcă nu e angajat al CSC.

Stan pomenește și cu iz conspirativ de televizări, și spune eronat că doar două meciuri vor fi televizate, deși este vorba de patru în realitate, inclusiv Bihorul cu Reșița și Metalul Buzău cu Universitatea Cluj, care nu se joacă în nocturnă.

În 2022, când a ajuns în grupe, Dumbrăvița a fost gazdă în deplasare la jocurile cu Rapid și CFR Cluj, iar în 2023, în play-off, la Arad, pentru că se repara terenul distrus, care, acum, la un an, a ajuns aproape la fel.

Stan spune foarte senin că habar nu are de organizare. ”Nu știu, habar n-am de organizare… Aș fi preferat să jucăm la Dumbrăvița, normal că aș fi preferat să jucăm la Dumbrăvița, pentru că sunt doar două meciuri televizate din toate meciurile. E vorba de Voluntari-Dinamo, care e clar capul de afiș în momentul de față și Dumbrăvița-Petrolul. Apăi din toate meciurile alealalte cred că se putea programa să fie un meci în care echipa-gazdă să aibă nocturnă sau să aibă în apropiere nocturnă. Ne-au ales pe noi Dumbrăvița, din start, plecăm cu un handicap mare, că trebuie să mergem să jucăm în deplasare. Nu știu din ce cauză nu se merge la Arad, știu că au meci luni seara. Nu știu. De discutat cred că s-a discutat la Arad, dar nu știu amănunte, de ce nu se joacă la Arad și se joacă la Ploiești. E păcat! E al treilea an de Cupa României în care jucăm cu echipe de Divizia A. Deci normal ar fi trebuit să jucăm acasă. Toate meciurile, programate în nocturnă. Am căzut cu echipe cu tradiție și probabil că din cauza aceasta, televiziunile, fiind echipe de audiență, preferă să programeze meciurile acestea în nocturnă. Cred că ar fi trebuit să se țină cont de faptul că noi în zonă nu avem unde să jucăm. Asta nu înseamnă că mergem ca mielul la tăiere la Ploiești. O să mergem și o să jucăm chiar să ne calificăm. Ne ducem crucea pentru că județul nu are un stadion”, a mai precizat antrenorul principal.

Clubul s-a făcut că ”uită” să anunțe situația

Orele meciurie din Play-off-ul Cupei României au apărut joi, la două zile distanță după stabilirea lor prin tragere la sorți, și tot în ziua respectivă, seara, a apărut pe siteul FRF că locul de disputare al partidei dintre Dumbrăvița și Petrolul e stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești.

Clubul dumbrăvițean a avut ”curaj” să anunțe asta pentru fani abia duminică. ”După cum se știe, meciul cu FC Petrolul Ploiești, din faza play-off din  Cupa României Betano a fost programat în nocturnă la solicitarea deținătorilor de drepturi TV. În aceste condiții, jocul se va disputa pe stadionul «Ilie Oană». Nu a fost o decizie ușor de luat, mai ales că ne-am dorit să oferim publicului nostru șansa de a vedea pe viu un duel cu o reprezentantă a primei divizii. Din păcate, ne lovim, la fel ca în anii trecuți, de problemele legate de infrastructură, care nu permit, în acest moment, organizarea unui joc în nocturnă pe niciun stadion din județul Timiș. Indiferent de locul de desfășurare al jocului, vă asigurăm că echipa noastră își va da toată silința pentru a reprezenta cu cinste fotbalul din Dumbrăvița și din județul Timiș”, a fost anunțul dumbrăvițenilor, de după meciul cu Steaua.

Meciul de la Ploiești începe marți, la ora 19:00.

Declarațiile lui Cosmin Stan înainte de CSC Dumbrăvița – Petrolul:

Foto și video: CSC Dumbrăvița

Anda DELIU 26 Aug. 2024, 18:54 Cupa României
Pe aceeași temă