Aproape de surpriză în Cupă! CSC Dumbrăvița a ținut-o în șah pe Petrolul, la Ploiești, până la loviturile de departajare

Anda DELIU 27 Aug. 2024, 22:29 Cupa României

Petrolul Ploiești a trecut de CSC Dumbrăvița în Play-off-ul Cupei României, după 1-1 în timpul regulamentar și prelungiri și 5-4 la execuțiile de la loviturile de departajare.

Formația de Liga 2 nu s-a făcut de râs, dar și prahovenii, prin prima ligă, au avut o evoluție extrem de ștearsă, mai les după egalarea lui Nicu Modan.

Meciul ar fi trebuit să se dispute în Banat, pe tereul echipei mai slab clasate în sezonul trecut, dar dumbrăvițenii au acceptat să joace la Ploiești pentru că nu aveau nocturnă nici la propriul stadion și nici în tot județul.

”Lupii” au mișcat ceva mai mult în prima repriză cu Dumbrăvița

Prima repriză nu a consemnat neapărat o diferență vizibilă între cele două formații. Petrolul, însă, a preluat hățurile în ceea ce privește numărul de ocazii. Hanca a trimis puțin peste poartă o lovitură liberă în minutul 20, iar Tudorie putea da lovitura peste două minute, dar balonul s-a dus puțin pe lângă, la o fază al care Trifon ar fi fost bătut.

Timișenii, gazdele teoretice ale acestui meci, au avut o serie de faze fixe la poarta lui Eșanu, fără rezultat însă, cu o ocazie bună a lui Martinov. Trifon și-a salvat echipa de la gol în minutul 32, când a respins un nou atac cu Tudorie în prim-plan. Până la pauză, o reluare a lui Bratu s-a dus puțin peste buturi.

Goluri marcate de ”nouarii” echipelor, Tudorie și Modan

La reluarea jocului, Trifon a mai avut o paradă, la o reluare a lui Rădulescu. Până la urmă, în minutul 53, insistențele petroliștilor au dat rezultate. După un corner de pe stânga, Alexandru Tudorie a înscris cu capul din 6 metri, ca un vârf de careu autentic.

Peste zece minute, Nicu Modan a egalat cu o execuție senzațională. La 14 metri a primit de la Ekmekci și a tras direct la poartă. Mingea a lovit transversala și a căzut după linia porții, iar golul a fost validat, deși ploieștenii au protestat.

Pe finalul celor 90 de minute, dumbrăvițenii au avut energia stoarsă, cel mai vizibil la Martinov și Modan. Petrolul însă a fost extrem de anemică pe final și nu a putut profita de problemele fizice ale alb-verzilor lui Cosmin Stan.

Joc ”leșinat” și în prelungiri

În acest stil, s-a ajuns la reprizele de prelungiri, când Trifon a avut o altă paradă frumoasă, la o acțiune finalizată de Tolea.

Modan a fost menținut pe teren până la pauza dintre cele două reprize ”scurte”, pentru că nu mai putea efectiv să joace.

Jocul a curs anost spre loviturile de departajare, după un ritm tot mai slab al acțiunilor. Keita, Grozav și Akosah nu au fost niciunul capabil să înscrie în poarta adversarului de eșalon inferior.

La loviturile de departajare, pentru Petrolul au înscris Grozav, Tudorie, Jyry, Dumitriu și Keita. La Dumbrăvița au marcat primii patru executanți: Apro, Pădurariu, Cibi și Morariu. Luca Bodri, ultimul executant, a tras slab, iar Eșanu, care ar fi putut interveni și anterior, a reușit să rețină mingea.

Petrolul merge mai departe în Cupa României, pentru a treia oară de când a fost pus în practică sistemul cu grupe, iar acum se va pregăti pentru meciul de duminică de la Botoșani.

CSC Dumbrăvița nu a putut să-și egaleze performanța din Cupă de acum două sezoane și va continua să joace doar în Liga 2. Timișenii rămân în ”pribegie” pentru jocul de sâmbătă dimineața de la Focșani.

Fotbaliștii timișeni dezamăgiți după meciul de fotbal dintre CSC Dumbrăvița și FC Petrolul Ploiești, contând pentru Cupa României Betano, desfășurat pe Stadionul Ilie Oană din Ploiești, marți 27 august 2024. © FOTO: Gică FLUȘTER/SPORT PICTURES

CSC DUMBRĂVIȚA – PETROLUL PLOIEȘTI 1-1, 1-1, 4-5 la lovituri de departajare

Nicu Modan 63′ / Alexandru Tudorie 53′

Au marcat lovituri de departajare: Claudiu Apro, Cristian Pădurariu, Fabiano Cibi, Răzvan Morariu / Gheorghe Grozav, Alexandru Tudorie, Tommi Matti Jyry, Lucian Dumitriu, Tidiane Keita
A ratat la lovituri de departajare: Luca Bodri / .

CSC Dumbrăvița: Trifon – Rz. Morariu, Zurbagiu (cpt.), Apro, Ghinescu (Anișorac 91′) – Burdeț, Salhi – Ekmekci (Vasluian 72′), Martinov (Cibi 80′), Paulevici (L. Bodri 80′) – Modan (Pădurariu 105+1′)
Rezerve neutilizate: Iliescu – Scutaru, Andr. Olaru, Sofran
Antrenor: Cosmin Stan

Petrolul Ploiești: Mih. Eșanu – Hanca (Ricardinho 65′), Stănică, Huja (cpt.), Tolea (L. Dumitriu 98′) – Fabricio Baiano (T. Keita 84′), Mateiu (Jyry 65′) – Rădulescu (Grozav 72′), M. Bratu (Dav. Ilie 65′), Akosah-Bempah – Tudorie
Rezerve neutilizate: Bălbărău – Jahic, Boțogan
Antrenor: Mehmet Topal (nelicențiat)

Stadion: ”Ilie Oană” (Ploieşti – Prahova). Arbitru: Valentin Naidin (Turnu Măgurele). Asistenți: Romică Bîrdeş (Piteşti) și Cristian Daniel Ilinca (Craiova). Rezervă: Mircea Salomir (Cluj-Napoca). Observator arbitri: Sorin Boca (Iaşi). Delegat joc: Felix Grigore (Bucureşti).

Foto: Gheorghe Flușter / Sport Pictures

Anda DELIU 27 Aug. 2024, 22:29 Cupa României
Pe aceeași temă