CSC Dumbrăvița așteaptă cu entuziasm meciul din Cupa României cu Poli Iași. Cosmin Stan, uimit de schimbările de la clubul moldovean: ”Cred că nici ei nu știu câți jucători au”

Anda DELIU 26 Sep. 2022, 15:07 Cupa României
CSC Dumbrăvița așteaptă cu entuziasm meciul din Cupa României cu Poli Iași. Cosmin Stan, uimit de schimbările de la clubul moldovean: ”Cred că nici ei nu știu câți jucători au”

CSC Dumbrăvița va juca marți, de la ora 14:30, pe teren propriu, cu Poli Iași, dar nu în campionatul Ligii 2, ci în Cupa României, în Play-off.

Antrenorul timișenilor, Cosmin Stan, spune că participarea în competiția KO este utilă echipei sale, una nou-promovată în eșalonul secund, care nici nu a jucat un amical în săptămâna recent încheiată, după ce meci oficial nu a avut din cauza întreruperii campionatului pe perioada în care echipele naționale au jocuri.

CSC Dumbrăvița a preferat să ”lucreze în liniște” asupra problemelor echipei, nu să dispute un amical

CSC Dumbrăvița nu a disputat niciun amical la finalul săptămânii recent încheiate, în contextul în care la 1 octombrie are derby-ul cu Ripensia. Totuși, și Poli Timișoara era liberă, dar se pare că cluburile timișene nici nu au luat așa ceva în calcul. Astfel, rămâne ”văicăreala” pauzei care nu a prins foarte bine.

”La rezultatele pe care le-am avut săptămâna trecută, cred că aveam nevoie de continuitate în meciuri. Deci nu cred că ne-a prins bine din acest punct de vedere pauza de o săptămână. Pe de altă parte, avem probleme foarte mari pe fază defensivă și am putut lucra în liniște aceste aspecte, atât duelurile individuale, cât și jocul colectiv defensiv. După cum bine știți, în Liga 3 făceam aproape săptămânal amicale cu echipe de juniori. În primă fază, ne-am gândit la o astfel de variantă, dar având în vedere că noi avem probleme defensive și trebuia lucrat foarte mult pe acest aspect, nu cred că își avea utilitatea un asemenea test. Cu o echipă de juniori, e clar că nu am fi avut probleme pe fază defensivă. Am preferat să nu jucăm niciun amical și să lucrăm în liniște pe defensivă”, a declarat Stan într-un interviu publicat pe site-ul clubului.

Dumbrăvița vrea să meargă mai departe în Cupa României

Stan a precizat că noul format al Cupei României nu ajută echipele mici, dar că Dumbrăvița ar dori să meargă mai departe, în faza grupelor.

”Încercăm să ne calificăm, deși întâlnim un adversar foarte bun. Vom vedea cu ce lot vor veni cei de la Iași, dar indiferent de acest aspect, vom încerca să ne calificăm. Acest format nou al Cupei României cred că nu ajută echipele mici. În momentul în care echipele mici ajung în grupe, dau teoretic peste două formații din Liga 1, deci e foarte greu să meargă mai departe. Așa, într-un meci eliminatoriu, se mai puteau întâmpla surprize. Noi avem un lot de 26 de jucători, am luat de la început în calcul să ajungem în fazele superioare ale Cupei României. Am mers pe un lot de jucători destul de numeros, tocmai pe această idee, de a face față pe toate fronturile. Eu nu mă plâng de lucrul acesta. Dacă am reuși să intrăm în grupe, vom avea meciuri tari la mijloc de săptămână și cred că doar ne-ar ajuta acest lucru”, a punctat Stan.

  • Poli Iași a plecat spre Dumbrăvița cu un lot format din 18 jucători, iar antrenorul Claudiu Niculescu nici nu face deplasarea, însă transmite că acordă respect maxim Cupei României.

Cosmin Stan, surprins de numărul de jucători străini de la Iași

Antrenorul principal al Dumbrăviței, club cu un buget foarte redus, a punctat că ieșenii au mulți străini în lot și probleme de omogenitate.

”E o echipă schimbată cu totul față de sezonul trecut, au peste 25 de jucători noi, iar lotul lor numără peste 30 (n.r. – săptămâna trecutăa legitimat un nou jucător și a ajuns la 26 de achiziții în acest sezon). Cred că nici ei nu știu câți jucători au, atât e de numeros lotul lor. Cred că e echipa cu cei mai mulți jucători străini din Liga a 2-a. Eu am început să număr, am ajuns la 10 și m-am oprit… E o echipă care e clar că are de suferit din cauza lipsei omogenității, sunt convins că nici ei nu sunt mulțumiți de ceea ce au arătat până acum pe parte ofensivă. În schimb, defensiv sunt organizați foarte bine, vorbim de echipa cu cele mai puține goluri primite în campionat. E clar că au și puncte slabe și vom încerca să profităm de ele”, a mai spus Cosmin Stan.

Poli Iași și CSC Dumbrăvița sunt colege în campionatul Ligii 2, iar după șapte etape moldovenii se află pe locul 4, cu 14 puncte, iar bănățenii sunt pe poziția a 15-a, cu 7 puncte.

Meciul direct din sezonul regular al eșalonului secund va avea loc tot pe stadionul ”Ștefan Dobay” din Dumbrăvița, în etapa a 13-a, în jurul datei de 5 noiembrie. În Cupa României și întâlnesc în Play-off, marți, 27 septembrie, de la ora 14:30, pe terenul timișenilor.

Foto: CSC Dumbrăvița

Anda DELIU 26 Sep. 2022, 15:07 Cupa României
Pe aceeași temă