”Arcul de Triumf” a adus eșecul pentru Dinamo, dar Ovidiu Burcă a venit zâmbind la interviu după jocul cu Sepsi: ”Astfel de meciuri te cresc, pentru noi e important”. Cum a comentat scandările xenofobe și ce își dorește în Liga 2

Andrei PASCU 09 Nov. 2022, 11:03 Cupa României

Dinamo a avut o evoluție apreciabilă în etapa a 2-a a grupelor Cupei României, cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, contra căreia a pierdut dar a prestat un joc bun, în special în repriza a doua. ”Câinii” au cedat cu 2-3, iar Ovidiu Burcă a văzut duelul doar ca pe un test foarte bun.

Dinamo, joc bun cu Sepsi OSK. Ovidiu Burcă: ”Astfel de meciuri te cresc ca echipă, iar pentru noi e important” 

Antrenorul lui Dinamo ar fi vrut, cu siguranță, victoria, dar a remarcat și faptul că între echipe s-a văzut diferența de divizii, iar modul în care s-au comportat jucătorii săi, că au evoluat fără presiune și dezinvolt, l-a mulțumit, mai ales că au și marcat de două ori.

În Liga 2, Dinamo nu a avut prea multă inspirație în ultimele partide la finalizare, dar cu cele două goluri marcate în partida cu Sepsi OSK, Burcă speră să vadă altceva de acum înainte.

Dinamo a marcat pe final cu formația lui Cristiano Bergodi, în urma unui autogol al lui Denis Ciobotariu, din minutul 82, și reușita lui Iulian Roșu, din minutul 90+2. Dinamo a fost condusă pe toată durata partidei de pe ”Arcul de Triumf”, pentru că oaspeții au deschis scorul încă din minutul 16, prin Francisco Junior, iar Nicolae Păun a marcat în minutul 57.

Ovidiu Burcă, după Dinamo – Sepsi OSK: ”Am terminat partida cu capul sus, chiar dacă am fi putut să facem mai mult”

Golul care a asigurat cele trei puncte pentru formația din SuperLigă a fost reușit în minutul 88, când Răzvan Patriche și-a marcat și el un în proprie poartă.

Concluziile sunt că am întâlnit o echipă de nivel superior, cu alt ritm, cu alt nivel de forță, dar cred că nu ne-am făcut de râs, suporterii au simțit și ei asta. Avem puls să spun așa, dar cumva când pierzi nu poți fi fericit. Poate eu personal aveam mi multe așteptări.

Prima repriză am jucat temători, dar astea sunt meciurile în care vezi nivelul, trebuie să fim realiști și să știm de unde am plecat, unde suntem și unde trebuie să ajungem. E o competiție frumoasă Cupa României, ne bucurăm că am ajuns în grupe, ne dă posibilitatea să creștem. Astfel de meciuri te cresc ca echipă, iar pentru noi e important.

În prima repriză am fost temători pentru că jucătorii simt cu adevărat ce înseamnă Dinamo. Cred că lucrul acesta a contat mult. Am întâlnit o echipă bună, se vede și asta, diferența de ritm de la ligă la alta.

Am terminat însă partida cu capul sus, chiar dacă am fi putut să facem mai mult. Am și marcat, au fost câteva meciuri în care ne-a lipsit luciditatea în ultimii metri. Am vorbit acest lucru cu băieții, cred că încrâncenarea cu care am jucat ne-a luat un pic din creativitate și luciditate.

Eu cred că vom ajunge unde ne dorim, iar golurile marcate azi să ne deschidă drumul pentru mai multe goluri în campionat”, a spus Ovidiu Burcă despre meci, la microfonul Prima Sport.

  • Dinamo: Dujmovic – Giafer, Bena, Patriche (cpt.) – Gorka Larrucea, Ghezali (Andr. Florescu 46′), Iglesias, N. Roșu (Borcea 59′), Amzăr – Bani (Iul. Roșu 67′), Al. D. Pop (Buhăescu 67′)
    Rezerve neutilizate: Fara – Dudea, Demici, A. Șerban, Delciu

Ovidiu Burcă a evitat să vorbească despre scandările suporterilor lui Dinamo față de Sepsi OSK

Fanii lui Dinamo au avut scandări xenofobe împotriva oaspeților pe toată durata partidei, iar cântecele specifice galeriei s-au auzit chiar și la televiziunile care au transmis partida. Odiviu Burcă a fost întrebat de acest lucru la interviuri, dar a refuzat să răspundă, preferând să spună că nu le-a auzit.

S-a eschivat antrenorul lui Dinamo, care apoi s-a repliat și a mutat discuția către importanța suporterilor față de perioada grea prin care trec ”câinii”.

Nu am auzit scandările de care spuneți, cred că suporterii noștri s-au comportat extraordinar. Pe stadion mai vine lumea să se mai descarce, dar cred că a fost un spectacol foarte frumos și clubul trăiește prin acești minunați suporteri.

Nu numai cu prezența lor fizică, dar și cu resursele materiale. Noi ne dorim să le dăm înapoi puținele bucurii ale vieții, pentru că atașamentul față de o echipă nu se poate înlocui cu absolut nimic”, a mai spus Ovidiu Burcă.

Ovidiu Burcă a vorbit despre planurile din iarnă ale lui Dinamo și situația financiară

Cupa României a fost doar un obiectiv de imagine pentru Dinamo, care în mod cert se concentrează pe calificarea în play-off-ul Ligii 2. Acest lucru a fost întărit și de Ovidiu Burcă, el detaliind și care sunt șansele ca la echipă să mai ajungă și anumiți jucători, pentru etapele din sezonul regular care se vor mai disputa în 2023, până când se vor face grupele de play-off și play-out.

Mergem înainte, obiectivul nostru e să ajungem în play-off-ul Ligii 2. Ne așteaptă duminică un meci foarte important.

(N.r. – Despre situația financiară și achizițiile din iarnă) Până în decembrie, dacă lucrurile nu stau bine, mai ai trei meciuri să… nu știu, vom vedea în decembrie unde vom fi și ce vom putea face, ce să reglăm. Situația financiară e de reorganizare, e acel plan care trebuie votat de judecător.

Eu cred că suntem pe un drum bun, suporterii au susținut echipa în ultimii ani, au băgat bani și cred că o s-o facă în continuare. Ceea ce noi trebuie să facem, e să le redăm speranța, să facem tot ce ține de noi pentru a readuce acest club în Liga 1”, a concluzionat Ovidiu Burcă.

Dinamo termină grupa de Cupa României cu un meci contra Unirii Slobozia

Dinamo este ca și eliminată din Cupa României, având nevoie de un context favorabil foarte greu al rezultatelor pentru a mai spera că poate merge în faza următoare. În acest moment, clasamentul Grupei A arată astfel:

  1. Sepsi OSK – 6 puncte (două meciuri)
  2. FC Voluntari – 3 puncte (un meci)
  3. U Craiova 1948 SA – 1 punct ( un meci)
  4. Dinamo – 1 punct (două meciuri)
  5. Unirea Slobozia – 1 punct (două meciuri)
  6. Petrolul – 1 punct (două meciuri)

Din Grupa A mai este de jucat un meci în etapa a 2-a, U Craiova 1948 SA – FC Voluntari, programat joi. În ultima etapă a fazei grupelor, Dinamo va întâlni Unirea Slobozia în deplasare.

Dinamo, meci cu CSC Dumbrăvița în etapa  14-a din Liga 2

În urma remizei din runda trecută de Liga 2, cu FK Miercurea Ciuc, scor 0-0, Dinamo a ajuns la șase rezultate pozitive la rând în campionat. După victoria cu Unirea Slobozia, scor 1-0,”câinii” au reușit să ia un punct cu Minaur Baia Mare, echipă nou-promovată în divizia a doua vara trecută, scor 1-1, iar apoi au învins la limită Ripensia, cu scorul de 1-0, și Metaloglobus, scor 2-1. Acum două runde, Dinamo a făcut 0-0 cu CSM Slatina.

Dinamo este pe locul 10 în ierarhia diviziei a doua, cu 18 puncte, la patru puncte de locul 6, ultimul de play-off la finalul sezonului regular, ocupat acum de Gloria Buzău.

În etapa a 14-a din Liga 2, Dinamo va juca pe teren propriu cu CSC Dumbrăvița, locul 17 cu 13 puncte.

Foto: Alexandra Pandrea / ProSport

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-faza-grupelor-cs-mioveni-fc-botosani-se-joaca-acum-urmeaza-unirea-slobozia-petrolul-de-la-ora-1815-astazi-joaca-si-dinamo-19252807

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adi-popa-scandalizat-de-noile-metode-ale-jandarmeriei-de-a-lasa-galeria-stelei-in-ghencea-doreste-sa-goleasca-stadioanele-cum-sa-l-vada-copilul-pe-parinte-ca-il-dezbraca-la-ghiloti-sau-la-19252884

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/costel-enache-a-invocat-divinitatea-dupa-unirea-slobozia-petrolul-dumnezeu-ne-a-vazut-ca-suntem-muncitori-cu-sufletul-pe-teren-si-ne-a-ajutat-antrenorul-crede-ca-jucatorii-sai-a-19252863

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/csc-dumbravita-intr-un-nou-duel-cu-o-formatie-de-prim-esalon-in-cupa-romaniei-cosmin-stan-inaintea-jocului-cu-cfr-cluj-nu-stiu-cat-de-bine-pica-pentru-noi-acest-meci-19252854

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-a-surclasat-rapidul-din-brodoc-intr-un-meci-amical-terminat-in-nocturna-in-copou-19252841

 

 

 

 

Andrei PASCU 09 Nov. 2022, 11:03 Cupa României
Pe aceeași temă