Alin Pînzaru, ”eșec onorabil” cu CFR Cluj la debutul la CSM Alexandria. Antrenorul a remarcat lucruri bune la jucătorii săi, le care vrea să le vadă și în meciurile din Liga 2

Marius ANGHEL 28 Sep. 2023, 22:35 Cupa României
Alin Pînzaru, ”eșec onorabil” cu CFR Cluj la debutul la CSM Alexandria. Antrenorul a remarcat lucruri bune la jucătorii săi, le care vrea să le vadă și în meciurile din Liga 2

CSM Alexandria a fost luată pe sus de CFR Cluj în meciul din prima etapă a grupelor Cupei României. Multipla campioană a marcat câte o dată în debut de fiecare repriză și a fost egală cu trupa din Teleorman nou-promovată în Liga 2 doar timp de 10 minute, per total. Cu 3-1 s-au impus clujenii, joi, pe stadionul de la Turnu Măgurele.

Pentru divizionara secundă, acesta a fost meciul în care l-a avut la debut pe antrenorul Alin Pînzaru, înlocuitorul lui Ștefan Odoroabă la începutul acestei săptămâni. Fostul secund al lui Laszlo Balint la UTA, în două rânduri, și U Craiova, în ultimii ani, a remarcat ”abordarea și ardoarea” la noii săi elevi.

CSM Alexandria, egală cu CFR Cluj doar 10 minute pe durata meciului de la Turnu Măgurele

CFR Cluj a deschis scorul în meciul cu CSM Alexandria încă din minutul 3, de la prima acțiune a sa, prin Alin Fică. Vasile Mogoș a făcut un henț de amator în propriul careu și astfel teleormănenii au primit penalty, iar Mihai Stancu (35′) a executat și a adus egalarea (foto). La șapte minute distanță, Karlo Muhar (42′) a prins un șut bombă din careu și a adus CFR-ul în avantaj, iar în primele secvențe ale reprizei secunde nou-intratul Mario Camora (46′) a marcat și el și avea să stabilească scorul final, 3-1.

Pe lângă alte câteva ocazii ale prim-divizionarei, la unele remarcându-se portarul Brînză, și jucătorii Alexandriei au mai avut situații prin care ar fi putut marca. Căpitanul Cosmin Neagu a irosit o ocazie mare în minutul 11, iar în minutul 20 a fost aproape de un gol fabulos, aproape de la mijlocul terenului, însă Hindrich s-a retras la timp și a salvat. Iakabfi (38) și-a dorit un penalty după un duel cu Morgan, însă arbitrul a lăsat jocul să continue, iar ultima ocazie a divizionarei secunde a avut-o Alexandru Mogoș, în minutul 57, când portarul a scos mingea care s-ar fi dus sub transversală.

Alin Pînzaru, după eșecul cu CFR Cluj: ”Am oferit o replică curajoasă, nu știu cât de bună, dar curajoasă”

După joc, noul antrenor al Alexandriei, Alin Pînzaru, a vorbit despre o replică curajoasă dată de elevii săi CFR-ului. În rest, consideră că trupa clujeană s-a impus, așa cum era de așteptat.

”Cred că am oferit o replică curajoasă, în primul rând, nu știu cât de bună, dar curajoasă. Am avut multe momente bune de joc. Păcat de începuturile de repriză, nici nu ne-am așezat bine pe teren și am fost taxați.

Era și normal, am întâlnit o echipă foarte bună. Indiferent că au jucat cu garnitura a doua, sunt jucători de calitate la CFR și am încercat, în măsura posibilităților, să le facem față.

CFR a deținut controlul partidei după golul 3. Și golul 2 cred că ne-a clătinat puțin. Era un fond de joc bun, aveam ascendent în moral al golului egalizator. Și iarăși o execuție de calitate, care a făcut diferența (n.r. golul lui Karlo Muhar) și iarăși un moment în care ne-am clătinat (n.r. – golul lui Mario Camora). Suntem o echipă tânără, avem potențial. Sper să avem cel puțin aceeași abordare și ardoare în meciurile de campionat, pentru că avem nevoie de puncte să ieșim din zona roșie”, a spus Alin Pînzaru la flash-interviu, la microfonul DigiSport.

”Avem vizibilitate prin acest format și oferim publicului local adversari de calitate”

În următoarele două etape din faza grupelor Cupei României, CSM Alexandria va mai întâlni pe teren propriu prim-divizionara FC Botoșani și colega din campionat Steaua. Noul antrenor al echipei din sudul țării spune că meciurile sunt un bun prilej pentru jucătorii săi să se remarce și poate să facă pasul în prima ligă.

”Nu ne gândim, momentan, atât de departe, vine campionatul peste noi. Dar, sigur, vor fi jocuri tratate la fel de serios, pentru că au importanța lor. Avem vizibilitate prin acest format și oferim publicului local adversari de calitate.

Noi, la rândul nostru, suntem văzuți de o țară întreagă. Copiii, pe lângă vizibilitate, se pot face plăcuți și căutați, pentru că dacă au evoluții bune se vor interesa cluburile din eșaloanele superioare de ei”, a mai spus Alin Pînzaru, care a preluat echipa la începutul săptămânii, luni.

Menținerea în Liga 2, obiectivul lui Alin Pînzaru la CSM Alexandria

În campionatul Ligii 2, CSM Alexandria ocupă locul 18 din 20, cu 4 puncte acumulate în șapte etape, iar în runda din weekend joacă în deplasare la Unirea Slobozia (locul 2, 15 puncte), duminică, de la ora 11:00.

Pînzaru are ca obiectiv menținerea echipei în Liga 2.

”În momentul actual, situația din clasament e una complicată. Ne uităm cam sus la cele din fața noastră. Obiectivul este menținerea în Liga a 2-a”, a mai spus Alin Pînzaru.

CSM Alexandria, după înfrângerea cu CFR Cluj: ”Eșec onorabil. Debutul lui Alin Pânzaru pe banca noastră este unul încurajator”

Altfel, după jocul cu CFR Cluj, CSM Alexandria a postat câteva rânduri despre meci pe pagina sa de Facebook. Eșecul cu 1-3 este considerat de către teleormăneni drept unul ”onorabil”, iar debutul lui Alin Pînzaru este numit ”încurajator”.

”Eșec onorabil cu CFR Cluj
Debutul în grupele Cupei României a adus, pe Stadionul Municipal din Turnu Măgurele, puternica echipă CFR Cluj.
Formația noastră a luptat din răsputeri, dar ardelenii au fost mai buni. Faptul că au și deschis scorul rapid, în minutul 2, a fost un avantaj psihologic pentru oaspeți.
CFR Cluj a câștigat cu 3-1, golul nostru fiind marcat de mijlocașul Mihai Stancu, din penalty, în min. 38, când am egalat.
Am mai avut o mare ocazie prin Neagu, care a ratat neverosimil din careul mic. Oaspeții au avut 2-1 la pauză, iar pentru securizarea punctelor, din minutul 46 au recurs la artileria grea, fiind introduși Bîrligea și Camora.
Per total, debutul lui Alin Pânzaru pe banca noastră tehnică este unul încurajator, în pofida acestei înfrângeri cu 3-1.
CSM Alexandria a utilizat următoarea garnitură de start: Brânză – Ciobanu, Cană, Perju, Georgescu – Stancu, Mogoș – Iakabfi, Crețu, Dodoi – Neagu.
Capul sus băieți! Mergem mai departe!”, a scris CSM Alexandria.

CSM Alexandria și CFR Cluj au ieșit pe teren cu juniorii clubului local, Cetatea Turnu Măgurele

CSM ALEXANDRIA – CFR CLUJ 1-3

Mihai Stancu 35′ – penalty / Alin Fică 3′, Karlo Muhar 42′, Mario Camora 46′

CSM Alexandria: Brînză – M. Ciobanu (Nicola 64′), Cană (Jerdea 64′), Perju, Vl. Georgescu – Al. Mogoș, Mih. Stancu – Iakabfi, G. Crețu (Ov. Horșia 64′), Dodoi (Gîdea 74′) – C. Neagu (cpt.)(P. Simon 83′)
Rezerve neutilizate: Cristică – I. Voicu, Nedelea, Băican
Antrenor: Alin Pînzaru

CFR Cluj: Hindrich – V. Mogoș, Kresic, Morgan, Zejnullahu (Camora 46′) – Krasniqi, Rob. Filip (I. Nortey 84′), Muhar (cpt.), Fică (Cip. Deac 64′) – Jefte Betancor (Otele 46′), Juricic (Bîrligea 46′)
Rezerve neutilizate: Rz. Sava, Bălgrădean – Lucaci, L. Mihai
Antrenor (suspendat): Andrea Mandorlini

Stadion: Municipal (Turnu Măgurele – Teleorman). Arbitru central: Ovidiu Robu (Chitila – Ilfov). Arbitri asistenți: Ștefan Dumitrache (Palanca – Prahova) și Erchian Ionus (Medgidia). Arbitru de rezervă: Robert Avram (Piteşti). Observator arbitri: Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea). Delegat joc: Costel Petre (Târgovişte).

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ultimele-trei-meciuri-din-etapa-1-a-grupelor-cupei-romaniei-19286778

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-alexandria-si-a-schimbat-antrenorul-alin-pinzaru-in-locul-lui-stefan-odoroaba-19286293

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprescu-csm-slatina-vrea-schimbarea-legii-sportului-19286326

Marius ANGHEL 28 Sep. 2023, 22:35 Cupa României
Pe aceeași temă