Flagrant cu un oficial al clubului Petrolul dând mită către arbitrul meciului CS Mioveni – Aerostar! Reacția clubului ploieștean

Adrian ARTENE, Marius ANGHEL 28 Mar. 2021, 13:38 Liga 2
Flagrant cu un oficial al clubului Petrolul dând mită către arbitrul meciului CS Mioveni - Aerostar! Reacția clubului ploieștean

Situația tensionată din clasamentul Ligii 2 privind lupta pentru primele șase locuri care duc în play-off-ul de promovare pare că a luat mințile unor dintre cei implicați în această bătălie de etape bune în care 11 echipe țintesc pentru început o clasare în ”Top 6”.

Miza jocurilor din runda a 21-a, programată să aibă loc astăzi, de la ora 15:00, a determinat unul dintre conducătorii Petrolului să facă o propunere șocantă către un arbitru care va conduce o altă partidă în care o contracandidată a ”lupilor” luptă pentru play-off.

Mihai Dogaru, vicepreședintele clubului Petrolul, prins în flagrant dând mită

Vicepreședintele Mihai Dogaru, manager general la Veolia, firma finanțator principal al clubului Petrolul, l-a contactat pe arbitrul Andrei Antonie (foto principal), delegat la meciului CS Mioveni – Aerostar, să-i ofere o sumă de bani pentru a fluiera în favoare băcăuanilor la acest joc. Cei doi erau cunoștințe mai vechi. Arbitrul și-a contactat superiorul său, pe Alexandru Deaconu, iar acesta a alertat autoritățile, care au organizat un flagrant.

ProSport a aflat că Dogaru, fost arbitru la nivel de liga a treia și cu probleme în trecut de corupție, a fost prins în flagrant în timp ce oferea o sumă de bani lui Antonie, susțin surse din Parchet. E vorba de o sumă de 5.000 de euro.

Acțiunea flagrantului a fost organizată de Direcția Generală Anticorupție (DGA) și de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Mihai Dogaru a fost ridicat de anchetatori și audiat, urmând să ajungă în fața judecătorului cu propunere de arestare preventivă.

Mihai Dogaru (foto, în stânga) a fost numit vicepreședinte la Petrolul la începutul acestui sezon de Liga 2, odată când Costel Lazăr a devenit președinte, iar Viorel Moldovan antrenor. Dogaru este reprezentant al Veolia, partener finanțator al Petrolului, în cadrul clubului.

Petrolul, șanse minime să prindă play-off-ul dacă meciul CS Mioveni – Aerostar se încheia la un rezultat pe care ea îl voia

Acțiunea lui Mihai Dogaru stă însă sub un mare semn de întrebare. Petrolul, cu o etapă înainte de finalul sezonului regular, nu stă doar la mâna rezultatului dintre CS Mioveni și Aerostar, astfel că un rezultat favorabil echipei ploieștene în acest joc nu o ajuta mai cu nimic.

Petrolul trebuie să câștige ea meciul din deplasare cu ”U” Cluj, Metaloglobus trebuie să remizeze cu Rapid, iar FK Csikszereda să nu scoată mai mult de un egal pe teren propriu cu CSM Slatina. O serie de rezultate care fac aproape imposibilă accederea echipei prahovene în play-off.

De aici și întrebare: ce se câștiga dacă Aerostar câștiga meciul cu CS Mioveni, cu ajutorul arbitrului mituit? Oare au fost intervenții și asupra meciurilor ”U” Cluj – Petrolul, Metaloglobus – Rapid și FK Csikszereda – CSM Slatina? Pare greu de crezut!

Cu o etapă înainte de finalul sezonului regular, Petrolul ocupă locul 11, cu 28 de puncte, iar ”U” Cluj, adversara ei din această rundă, are 29 de puncte și e pe locul 10. Chiar și ”U” Cluj, cu o victorie cu Petrolul, are șanse reduse să acceadă în play-off.

Petrolul: ”FC Petrolul Ploiești nu are calitate procesuală în nicio cauza penală”

În urma informațiilor apărute în mass-media, Petrolul a emis un comunicat de presă:

”Ca urmare a informațiilor apărute în presă cu privire la faptul că Direcția Generală Anticorupție a inițiat o investigație pentru presupuse fapte penale ale unui reprezentant al clubului nostru, dorim să precizăm urmatoarele:

FC Petrolul Ploiești nu are calitate procesuală în nicio cauza penală și înțelege respectarea caracterului nepublic al actiunii demarate de autoritățile române.

Clubul tratează cu maximă seriozitate această situație și va depune toate eforturile pentru aflarea adevarului.”

 

Adrian ARTENE, Marius ANGHEL 28 Mar. 2021, 13:38 Liga 2
Pe aceeași temă