Mititelu mai are la dispoziție zece zile pentru a înscrie Craiova în Liga a II-a
Primăria Craiovei ar intenționa să cumpere condiționat niște terenuri ale lui Mititelu, iar acesta să bage banii în echipa de fotbal
Pe 25 iunie, Curtea de Apel București a anulat excluderea clubului patronat de Adrian Mititelu și a obligat șefii fotbalului să permită înscrierea Universității Craiova în Liga a II-a. Deși așteptată cu sufletul la gură de olteni, decizia nu l-a convins pe Adrian Mititelu să pună pe picioare o nouă echipă. Omul de afaceri dorește în acest moment să obțină despăgubiri de ordinul milioanelor de euro de la forurile fotbalistice care au decis, în primă fază, dezafilierea clubului și declararea drept „liberi de contract” a fotbaliștilor.
Începând de azi, Mititelu se confruntă cu o nouă problemă: termenul limită pentru înscriere expiră peste zece zile, iar după această dată Universitatea s-ar mai putea „înregimenta” doar în campionatul județean.
Parc de distracții pe terenul lui Mititelu
În ceea ce privește fondurile necesare funcționării noii echipe, acestea sunt pe cale să intre în conturile lui Adrian Mititelu dintr-o afacere cu Primăria Craiovei. Recent, acesta a câștigat procesul pentru mai multe zeci de hectare de pământ în zona Balta Craioviței, terenuri care i-ar putea aduce câteva milioane de euro. Interesul pentru hectarele lui Mititelu vine chiar din partea noului primar, Lia Olguța Vasilescu, cea care dorește să amenajeze în zonă un parc de distracții de dimensiuni foarte mari.
Cum implicarea financiară a autorităților locale în fotbal a fost limitată de UEFA, cumpărarea de către Primărie a terenurilor lui Mititelu ar putea asigura fondurile necesare punerii pe picioare a noii echipe din liga secundă. Un argument în plus este și faptul că una dintre promisiunile de campanie ale noului primar a fost legată de reînființarea echipei, iar tranzacția s-ar face condiționat, în interesul fotbalului.
Pentru înscrierea în liga secundă, Adrian Mititelu ar mai avea de rezolvat problemele ce țin de alcătuirea unui lot de jucători și, neapărat, de asigurarea a cel puțin cinci grupe de juniori. Și la aceste capitole omul de afaceri ar putea beneficia de ajutor din Craiova.
Vin jucători din Liga a IV-a?
Astfel, susținerea financiară pentru echipele de juniori ar cădea în responsabilitatea Consiliului Județean, în timp ce fotbaliștii pentru echipa mare ar veni din liga a patra. Mai exact, de la clubul pe care fostul președinte al Științei, Marcel Iancu, îl are în acest eșalon. În afară de aceștia, Mititelu s-ar putea baza pe unii dintre foștii fotbaliști ai Universității care în acest moment nu au echipă, Gângioveanu sau Dina fiind cele mai importante nume de pe această listă.
Oficialii Universității Craiova nu au putut fi contactați pentru a-și exprima punctul de vedere cu privire la afacerea cu Primăria
Principalele condiții pe care Mititelu trebuie să le îndeplinească
Să aibă drept de folosire pentru un teren de joc și unul pentru antrenamente.
Să aibă cel puțin cinci echipe înscrise în campionatele de juniori.
Să angajeze un antrenor cu licență PRO.
Să angajeze antrenori pentru grupele de juniori și personal pentru asistența medicală.
Să încheie asigurări medicale
pentru jucători și oficialii clubului.
Să plătească din propriul buget cotizațiile, taxele, contribuțiile și penalitățile aprobate anual de FRF, precum și costurile de participare în competiție, înclusiv baremurile arbitrilor.
Articol scris de Cristian Scutariu