Vestul flutură batista!

18 Apr. 2012, 10:18 Seria 2
Vestul** flutură batista!

Derby-ul Poli – UTA (vineri, ora 20:00, DigiSport) din acest an va fi unul special. Cele două galerii pun la cale un protest comun împotriva conducerii fotbalului românesc.

Suporterii timișoreni și arădeni au încheiat un pact de neagresiune pentru derby-ul de vineri. Din partea celor două peluze nu se vor auzi obișnuitele înjurături sau ironii, ci doar încurajarea propriei echipe și scandări la unison împotriva șefilor FRF și LPF, cei care „au distrus fotbalul românesc și ne-au batjocorit echipele”, așa cum scrie în comunicatul suporterilor alb-violeți.

„E o chestie strict între galerii, dar sper ca și suporterii de la tribună să fie cu noi și să nu scandeze împotriva celor de la UTA”, a declarat liderul peluzei timișorene, Sebastian Novovici.

Cât despre faptul că meciul cu UTA ar putea fi ultimul pentru Poli, Novovici a spus: „Probabil că vom lua atitudine și împotriva celor ce au lăsat-o pe Poli să ajungă aici. Toți sunt vinovați, și conducerea clubului și autoritățile”.

Exemplul Everton

Cel mai recent exemplu de solidaritate între rivali s-a consumat sâmbătă, la semifinala de FA Cup, Liverpool – Everton (2-1). Suporterii „Caramelelor” au respectat cu strictețe momentul de reculegere ținut în memoria celor 96 de victime ale dezastrului de la Hillsborough, din 1989.

Articol scris de Radu FAUR

18 Apr. 2012, 10:18 Seria 2
Pe aceeași temă