Noul oficial de la Dunăre nu uită că echipa severineană era pe locul 11 în momentul în care a preluat-o, iar jocul din partidele de verificare din această iarnă ridică multe semne de întrebare.
„Încă nu avem echipă de Liga I. Trebuie să ne mobilizăm cu toții, ca să avem rezultate. Nu trebuie să ne păcălim cu cele 9 puncte, din ultimele trei etape, care ne-au adus pe locul 4, de pe 11. Ne-a surâs și norocul, în special la Juventus București. Dacă am câștigat ultimele trei meciuri din tur, nu înseamnă că avem o echipă invincibilă. Cei care finanțează echipa și spectatorii nu trebuie să se îmbete acum cu apă rece că avem o super echipă. E clar că toată lumea își dorește rezultate, dar trebuie să înțelegem că e nevoie de timp. Dacă nu vedem lucrurile așa cum sunt, riscăm să ne păcălim unii pe alții”, a spus Constantin.
Acesta n-a fost încântat nici de ultimul amical, disputat vinerea trecută cu FC Caransebeș (1-1), pe Stadionul Termo din Severin. „Caransebeșul a avut patru amicale într-o săptămână și tot s-a prezentat bine în teren. Noi am jucat ceva mai bine decât la Motru, dar nu așa cum ne-am fi dorit. Problema la echipa noastră e că din vreo 25 de jucători, câți sunt în lot, 17 se cred deja titulari, în loc să lupte că-și câștige un post în primul 11. Unii au o părere mai bună despre ei, decât le e valoarea. De aici și fluctuațiile din tur. Dacă nu se trezesc, nu va fi bine. Fondul nu e rău, dar trebuie schimbată un mentalitatea unora. Unii sunt departe de pretențiile unei echipe de top din Liga a II-a, ca să nu mai vorbim de Liga I. 6-7 dintre ei sunt corigenți la mai multe capitole, iar vreo 2-3 pot spune că au păcălit fotbalul, de când sunt eu la echipă. Ei trebuie să înțeleagă că anumite puncte slabe se pot elimina doar prin dăruire. Sunt jucători care poate nu-s la fel de talentați ca ei, dar care prin muncă au ajuns mult mai departe”, dezvăluit vâlceanul Constantin, fost portar la CSM Drobeta, în anii 70.
Nu garantează că toate achizițiile se vor integra
Fostul președinte al CCA nu-și face iluzii foarte mari nici în privința nou-sosiților, deși la malul Dunării au fost aduși Silviu Bălace (FC Vaslui), Bogdan Mustață (Steaua București), Alex Zaharia (Juventus București) sau Alex Giurgiu (Unirea Alba Iulia), jucători bine cotați: „Per total, am dus vreo nouă jucători și e nevoie de răbdare. Chiar dacă ei, individual, sunt mai valoroși, nu înseamnă neapărat că sunt și mai buni decât cei care au plecat, în sensul că trebuie să se integreze în sistemul nostru. Nu e o regula generală. Ce e mai valoros, nu e neapărat și mai bun pentru echipă. Mai sunt și jucători care pur și simplu nu se adaptează, nu se pliază pe sistemul echipei respective”.
Constantin speră ca Gaz Metan să devină cu timpul o familie: „După meciuri, fotbaliștii pot sta și ei la câte o distracție, dar înainte de etapă, în timpul săptămânii, trebuie să aibă un program strict. Eu mi-as dori ca jucătorii de la Gaz Metan să fie o familie, să fie uniți, să meargă împreună în oraș, dar să respecte programul. E adevărat că au mai existat și din partea noastră ceva probleme salariale, dar nu cred că e echipă din România, și mă refer aici și la Liga I, la care să nu existe asemenea situații”.
Articol și foto de Mircea OGLINDOIU