FC Olt urcă în Poiana Brașov

03 Feb. 2012, 12:50 Pregătiri, amicale
FC Olt** urcă în Poiana Brașov

Divizionara secundă FC Olt Slatina dă startul pregătirii centralizate de iarnă. Timp de zece zile, gruparea pregătită de Dan Oprescu va susține cantonamentul, în stațiunea montană Poiana Brașov.

Angrenată în lupta pentru supraviețuire, FC Olt Slatina își încarcă bateriile pentru retur în Poiana Brașov. În jurul orei 7.30, alb-vișiniii se vor îmbarca în autocar, primul antrenament fiind programat în această după-amiază, la ora 16.30. Stațiunea de pe Valea Prahovei va fi gazda grupării alb-vișinii timp de zece zile. Fotbaliștii vor avea parte de un program dur de pregătire, cu două antrenamente pe zi, primul fiind bazat pe acumulări, iar cel de-al doilea cu mingea. Seara, jucătorii au program de refacere (masaj, saună, bazin).

„În decizia primului unsprezece va cântări și felul în care se pregătesc”

În stagiul pregătirii centralizate, FC Olt Slatina nu va susține nici un joc de pregătire, antrenorul Dan Oprescu nefiind adeptul amicalelor în perioada cantonamentului. „Principalul” grupării alb-vișinii pune mare preț pe modul în care jucătorii răspund cerințelor, printre criteriile în alcătuirea primului unsprezece numărându-se și cantonamentul. În vară, Romeo Stancu și Bârsan nu au rezistat programului impus.

„Trebuie să ne punem la punct cu pregătirea fizică, sperăm să nu apară accidentări, tocmai de aceea nu susținem meciuri pentru că este foarte important ca toți jucătorii să ducă la bun sfârșit cantonamentul, nu putem risca să nu-i avem valizi. Bineînțeles, în decizia alcătuirii primului unsprezece va conta modul în care se pregătesc”, a declarat antrenorul celor de la FC Olt Slatina, Dan Oprescu.

Lotul pentru cantonament: Bugiu, Bordea, Perșinaru, Bogdanovici, Polgar, Preda, Lengyel, Irimescu, Crușoveanu, Cocorăscu, Giurcă, Bancu, Huțanu, Burcea, Melcea, Pavel, Corneanu, Chiriță, Neacșu, Cuedan,Vâlcică, David, Hallmen, Dragalina.

Disciplina, regula de bază

În stagiul pregătirii centralizate, alb-vișiniii au reguli stricte. Programul de pregătire este bazat pe două antrenamente, cel fizic, susținut după-amiaza, fiind extrem de dur.

Stingerea se dă la ora 22.30, atunci când nici un jucător nu are voie să mai părăsească camera. Există și o veste bună, alb-vișiniii au voie să-și ia în cantonament laptopurile, astfel încât puținul timp pe care îl mai au la dispoziție printre antrenamente, masă și odihnă putând fi petrecut în mediu virtual.

Programul din cantonament: 8.00 – trezirea; 8.30 – micul dejun; 10.30 – primul antrenament (tehnico-tactic); 13.00 – masa de prânz; 14.00 – odihnă; 16.30 – al doilea antrenament (bazat pe pregătirea fizică); 19.00 – program de refacere (saună, bazin, masaj); 20.30 – cina; 22.30 – stingerea.

Sursa: Gazeta Nouă

03 Feb. 2012, 12:50 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă