Posteucă: „Să scoată stenogramele tuturor și să fie trași la răspundere cei care au greșit”

13 Nov. 2011, 09:33 Campionat
Posteucă:

Fostul jucător al celor două combatante de la Constanța, Marian Posteucă, a fost acuzat de patronul Farului că ar fi tras sforile pentru ca FC Snagov să poată cumpăra meciul. Deși recunoaște că a stat în tribună cu unul dintre oamenii care sunt apropiați clubului din Snagov, Posteucă spune că nu are nimic de-a face cu acuzațiile care i se aduc. Mai mult, el a dorit să își exprime punctul de vedere și cere insistent intervenția autorităților pentru a-și dovedi nevinovăția.

Fratele lui Marian Posteucă, Ionel, este unul dintre cei patru jucători excluși de clubul constănțean după partida încheiată la egalitate, scor 3-3 (2-0), pe teren propriu, cu FC Snagov. Deși Farul a avut un avans de 3 goluri pe tabelă, formația lui Reghencampf a reușit un egal nesperat pe sfârșitul meciului. Pe lângă Ionel Posteucă, clubul de la malul mării s-a despărțit și de Cernea, Ștefan Ciobanu și căpitanul Liviu Ștefan.

Jucătorul acuzat că le-ar fi propus constănțenilor să se dea la o parte, spune că fratele lui nici nu a fost informat că este dat afară de la club. „Fratelui meu nu i s-a adus la cunoștință că ar fi dat afară. Doar lui Ciobanu și Liviu Ștefan li se comunicase decizia. Noi am aflat din presă”, a spus Marian Posteucă.

Momentan fără angajament după despărțirea de Corvinul Hunedoara, Posteucă speră să își găsească în iarnă o formație și vrea ca reputația lui să nu fie pătată de aceste acuzații. În acest sens el este dispus să coopereze cu autoritățile statului, pentru ca adevărul să iasă la lumină. „Să scoată stenogramele tuturor celor care sunt implicați și să fie trași la răspundere cei care au greșit, să fie pedepsiți de lege. Să aducă dovezi și să probeze acuzele în fața instanței. Nu îmi convine să se vehiculeze numele meu în tot ceea ce e neadevărat. Eu am stat în tribună cu omul care mi-a fost antrenor și la Snagov și la Vâlcea, Laurențiu Tudor. Suntem buni prieteni, dar ceea ce spune Giani Nedelcu e neadevărat. Oamenii dau cu presupusul. Sunt foarte bun prieten cu acel om, m-a ajutat foarte mult, ce are dacă am stat cu el în tribună ?! Cine minte să raspundă pentru ceea ce spune. Să fie ascultate stenogramele, să se vadă cine spune adevărul, iar cine acuză și cei care au scris aceste lucruri, să vină cu dovezi”, a fost una dintre declarațiile lui Marian Posteucă.

Fotbalistul consideră că partida s-a jucat doar pe teren, iar prin aceste acuzații, patronul Farului încearcă să distragă atenția de la adevăratele probleme ale clubului. „Ce blat să se facă în condițiile în care în minutul 50 Farul avea 3-0? De unde să pot eu să influențez meciul? Nu îmi convine că se vehiculează numele meu. Sunt problemele altora și acum vor să iasă basma curată pentru că ei nu au fost în stare să bată. Eu mi-am reziliat contractul cu Corvinul Hunedoara și din iarnă vreau să mă duc și eu la o echipă, dar dacă apar chestiile astea în ziar.. Cine mă mai ia și pe mine?”, a spus același Posteucă.

Reprezentanții formației Săgeata Năvodari i-au acuzat pe cei de la Snagov că au încercat să cumpere și meciul disputat în deplasare de echipa lui Reghencampf acum două etape. Și atunci se bănuiește că omul de legătură ar fi fost tot Marian Posteucă. Jucătorul dezimte și aceste acuzații: „S-a scris că l-aș fi contactat pe Chițu. Eu nu am mai vorbit cu el din vară și chiar el vă poate confirma acest lucru”.

articol scris de Gabriel MORARIU

13 Nov. 2011, 09:33 Campionat
Pe aceeași temă