Spectacol la Slatina! Poli învinge ALRO și are un start de sezon perfect

27 Aug. 2011, 16:34 Campionat

Alro și Poli Timișoara au oferit un spectacol încântător la Slatina, dar cei care au zâmbit până la urmă au fost timișorenii. Poli s-a impus la limită și își continuă marșul spre Liga I.

Poli și-a început la Slatina seria deplasărilor mai puțin fastuoase decât cele cu care se obișnuise Banatul. Și, chiar dacă cu mari emoții, deplasarea până în Oltenia le-a fost de bun augur lui Velcea și ai săi. Meciul a demonstrat că nu degeaba ambele formații și-au stabilit ca obiectiv promovarea, nivelul calitativ și spectacolul oferit de cele două formații fiind peste nivelul ligii secunde. Crezând că pot închide rapid conturile, bănățenii s-au năpustit în atac încă din start, iar Axente a izbit bara după doar patru minute de joc. A fost nevoie însă de gafa lui Quist și de inspirația lui Ricketts (’31) pentru ca Poli să deschidă scorul. Gazdele au replicat repede, iar la cabine s-a intrat la egalitate, după reușita lui Crețu.

Nebunie după pauză

Spectacolul total a venit însă după pauză. Mai întâi gazdele au preluat conducerea, după ce Precup (’62) a transformat o lovitură de la 11 metri, pentru ca peste numai trei minute, Pătraș să prindă un șut de senzație care avea s-o readucă pe Poli în joc. Ultimul cuvânt le-a aparținut tot bănățenilor, prin căpitanul Tameș, care a executat imparabil o lovitură de la 11 metri. Până la ultimul gol al meciului, ambele echipe jucau deja în inferioritate numerică, după eliminările lui Sergiu Popescu și Axente.

ALRO Slatina – FC Timișoara 2-3 (1-1)
A. Crețu (39), Precup (42 – pen.) / Ricketts (31), Pătraș (65), Tameș (89 – pen.)

Marinescu – Pasăre, Grosu, Ad. Dedu, I. Stancu – Sg. Popescu, Quist, Precup (cpt.), Ed. Stoica – D. Ene (’65 Anghelina, ’74 Surugiu), A. Crețu (’51 Stoianof)
Antrenor: Corneliu Papură
Eliminat: S. Popescu (’73)

Lepmets – Dăruială, Luchin, Scutaru, A. Sava – Pătraș, Poparadu (’81 Zăgrean), Tameș (cpt.), Curtean (’64 Rocha) – Axente, Ricketts (’67 Al. Popovici)
Antrenor: Valentin Velcea
Eliminat: Axente (’76)

Articol scris de Adrian IOSUB
Foto: Florin CEAUȘU

27 Aug. 2011, 16:34 Campionat
Pe aceeași temă