CFC Argeș, club mare, dar nu prea! ”Campionii” nu-și asumă obiectivul promovării, dar merg pe burtă cu gândul la prima ligă! ”Așa a fost de la începutul sezonului structurată această construcție”

Marius ANGHEL 22 Oct. 2024, 14:33 Opinii
CFC Argeș, club mare, dar nu prea! ”Campionii” nu-și asumă obiectivul promovării, dar merg pe burtă cu gândul la prima ligă! ”Așa a fost de la începutul sezonului structurată această construcție”

Campionii FC Argeş se pretinde un club mare în fotbalul românesc, continuatorul FC Argeș, formație campioană în două rânduri, în 1972 și 1979. Când vine vorba despre asumare, despre bătut cu pumnul în piept, de arătat o atitudine cu adevărat de echipă mare, actuala trupă care își desfășoară meciurile de acasă de mai bine de un an la Mioveni, în orașul vecin celui pe care îl reprezintă, se dă la fund! Chiar dacă este una dintre echipele cu condiții și posibilități cu mult peste majoritatea adversarelor din campionat.

Faptul că CFC Argeș nu comunică tare și răspicat că are ca obiectiv promovarea înapoi în prima ligă arată că nu are încredere în sine și nici nu deține o mentalitate de campion! Spre deosebire de FCU Craiova și FC Voluntari, singurele cluburi participante în acest sezon de Liga 2 care au transmis oficial încă de la începutul sezonului că obiectivul lor este promovarea!

CFC Argeș și Bogdan Andone merg pe burtă prin Liga 2! Nu-și asumă obiectivul promovării, acum!

Recenta declarație a antrenorului Bogdan Andone, instalat de trei etape la Argeș, arată mentalitatea pe care o are clubul, cât și el, un ”principal” care vine după ce ultima dată a condus o echipă din prima ligă și tinde către mai sus. La fel susținea și cel pe care l-a înlocuit, Nicolae Dică.

De exemplu, în sezonul trecut, Andrei Prepeliță a arătat o cu totul altă mentalitate. Și-a asumat în momentul în care a preluat Gloria Buzău, un nume în fotbalul românesc care nu se poate compara cu cel al FC Argeș, că singurul său obiectiv este promovarea în prima ligă. A susținut asta inclusiv când echipa nu avea rezultatele așteptate, i se striga demisia, însă a continuat și, în cele din urmă, și în contextul în care în play-off au fost două echipe fără drept de promovare, a dus Gloria în SuperLigă.

Nu s-a mers pe burtă pentru a nu atrage atenția sau pentru a nu-și provoca adversarii să învingă o echipă care are ca obiectiv declarat promovarea. Promovarea, nu accederea în play-off și apoi mai vedem, așa cum susțin acum Bogdan Andone (CFC Argeș), Robert Ilyeș (FK Miercurea Ciuc), Flavius Stoican (ACSM Reșița) sau Anton Măzărianu (patronul de la Ceahlăul), de la echipe cu drept de promovare.

”Echipa, în momentul de față, sau în momentul în care am preluat-o (n.r. – a preluat-o înaintea etapei 8), era într-un moment delicat, să spun așa (n.r. – echipa era pe locul 13, cu 9 puncte acumulate în șapte jocuri, la doar patru puncte în spatele ultimelor două locuri calificabile în play-off, deci într-o situație deloc delicată, așa cum pretinde Andone), pentru că se îndepărtase puțin de obiectivul propus: accederea în play-off. Iar apoi, în funcție de situația în care vom ajunge în play-off, vom încerca să ne luptăm pentru promovare”, a spus, sâmbătă, la Metropola TV, Andone, a doua zi după CFC Argeș câștiga meciul de acasă cu Chindia, scor 2-1, și obținea al doilea succes în trei meciuri, de când a preluat echipa.

La fel au spus Eugen Neagoe și Nicolae Dică, iar ambiilor li s-a făcut vânt!

Bogdan Andone transmite, indirect, că este pregătit și de un al doilea sezon consecutiv în Liga 2, fiindcă acum nu are ca obiectiv promovarea, ci formarea unei echipe puternice pentru următorul sezon.

Nu este nicio noutate. La fel a vorbit în sezonul trecut și Eugen Neagoe. Rezultatul? S-a renunțat la el imediat după încheierea sezonului, deși la momentul prezentării sale sponsorul vorbea despre un proiect de lungă durată, cu participare în cupele europene și atacarea titlului de campioană a României. Dar nu imediat, ci din sezonul următor.

Ba chiar la fel a vorbit și Nicolae Dică, antrenorul numit în locul lui Neagoe și înlăturat după doar șapte etape, deși nici el nu avea ca obiectiv promovarea în acest sezon, ci abia în următorul!

”Practic, obiectivul promovării este din sezonul viitor. Așa a fost de la începutul sezonului structurată această construcție a echipei. Ca în acest sezon, cu mulți jucători noi veniți, să se construiască o echipă bună, o echipă puternică. Dacă se poate, în acest sezon, să ne luptăm pentru promovare, cu siguranță o să o facem acest lucru, dacă nu, va trebuie să ne pregătim și să creăm o echipă foarte bună pentru sezonul viitor și să încercăm atunci promovarea. Dar, cum am spus, obiectivul intermediar este play-off-ul. Trebuie să facem tot ce ține de noi să ajungem în play-off, iar cu siguranță dacă vom fi în play-off vom avea șansa noastră. Iar dacă vom ajunge la jocuri de baraj, am experiența unui astfel de baraj din sezonul trecut și cred că dacă vom face lucrurile cum trebuie cu siguranță că vom avea șansa noastră. Dar primul pas este accederea în cele șase echipe ca să ne putem bate, iar apoi putem vorbi despre promovare”, a mai spus Andone, care are ca mare performanță până acum, în cariera de antrenor, una cu destul echipe shimbate, salvarea de la retrogradarea din primă ligă, în sezonul trecut, a FC Botoșani.

Construcție la CFC Argeș a fost și în sezonul trecut, pentru a se ataca promovarea în sezonul actual, dar acum obiectivul este tot de construcție, pentru sezonul următor!

Promovarea este, bineînțeles, principalul obiectiv al CFC Argeș și în acest sezon, cum a fost și în sezonul trecut, drept dovadă că antrenorii au avut de suferit fiindcă n-au avut rezultate, iar tot ceea ce se afirmă de către reprezentanții clubului este o neasumare a adevăratului obiectiv. Declarațiile de față sunt alibiuri, așa cum le numesc antrenorii, pentru a da vina pe alții pentru o eventuală nereușită!

D’ale lu’ Andone… ”Niciun joc nu este dinainte câștigat, toate meciurile sunt dificile!”

Bogdan Andone s-a remarcat în intervenția avută la Metropola TV printr-o altă bazaconie spusă. În campionatul Ligii 2, spune el, toate meciurile sunt dificile, inclusiv acelea cu cele mai slabe echipe, iar pentru obținerea unui rezultat trebuie îndepliniți mai mulți factori. Serios? Dar în Liga 1 este altfel, sau în Cipru, unde a antrenat-o pe Apollon?

”Niciun joc nu este dinainte câștigat, indiferent că joci cu echipa de pe ultimul loc sau de pe penultimul lor. Toate meciurile sunt dificile. Sunt mai mulți factori care au dus la rezultatul final. Aici, la Liga 2, trebuie să ți cont și de teren, de vremea pe care o prinzi la ora jocului. Sunt mai mulți factori, nu doar jocul echipei e factorul decisiv, dar poate e cel mai important factor. Important e ca la fiecare joc echipa să ajungă bine pregătită fizic, bine pregătită mental și să fie focusată pe ce are la jocul respectiv, adică, în cazul nostru, să câștigăm jocul”, a spus Andone, care nu este la prima experiență în Liga 2, campionat unde a mai antrenat în trecut Olimpia Satu Mare, ASU Poli Timișoara, în două rânduri, a doua oară cu rezultate dezastruoase cu o echipă construită aproape doar de el, Metaloglobus și Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Foto: Campionii FC Argeș

Marius ANGHEL 22 Oct. 2024, 14:33 Opinii
Pe aceeași temă