Reșița urcă pe podiumul Ligii 2 după succesul cu Corvinul. Flavius Stoican: ”Nu a fost un meci spectaculos, dar este o victorie frumoasă.” Florian Haită, lăudat de antrenor

Marius ANGHEL 20 Oct. 2024, 15:19 Liga 2

ACSM Reșița a obținut un succes important în etapa a 10-a a Ligii 2, în fața uneia dintre formațiile puternice ale campionatului, Corvinului Hunedoara.

Bănățenii au trecut cu 1-0 de ardeleni, o victorie în fața unui adversar care țintește și el play-off-ul campionatului, mai ales în contextul actual din liga secundă, când rezultatele falimentarei Viitorul Pandurii urmează să fie anulate, printre care și o victorie obținută de Corvinul. Reșița nu apucase încă să joace cu gorjenii.

Golul lui Haită a decis jocul dintre ACSM Reșița și Corvinul. Flavius Stoican a apreciat unitatea grupului

Unicul gol al jocului disputat sâmbătă, 19 octombrie, în Valea Domanului, a fost reușit de Florian Haită, în minutul 41, dintr-o lovitură liberă executat de la 19 metri, nu imparabilă, însă Blaga s-a poziționat greșit și doar a șters mingea în încercarea de a o respinge.

Cu o Corvinul care acuză din plin absența de pe teren a căpitanului Alexandru Neacșa, trupa lui Florin Maxim a dat o replică foarte slabă, mai ales în partea secundă a jocului, când trebuie să marcheze pentru a obține măcar un punct. În plus, s-a lovit de un adversar care a refuzat în multe rânduri jocul, preferând să petreacă timp pe jos, simulând orice contact sau crampă, uneori chiar penibil.

”Oamenii care iubesc această echipă sunt convins că au fost aproape de noi. Nu a fost un meci spectaculos, dar este o victorie frumoasă, pentru că am obținut-o în urma unei evoluții muncitoreşti, ca să spun așa. Am văzut un grup unit, un grup care s-a bătut pentru fiecare minge. Este o victorie care ne propulsează pe podium. Suntem la egalitate cu CSA Steaua și mergem în continuare încrezători că putem avea un parcurs bun și de acum înainte.

Vreau să dedic această victorie unui om special pentru noi, domnului primar Ioan Popa. Este o zi specială pentru dumnealui și chiar merită, pentru că, într-adevăr, a fost, este și sunt convins că va fi aproape de noi. Ne-a oferit liniște, ne-a oferit tot ce ne trebuie pentru a ajunge la acest nivel”, a spus, la conferința de presă, Flavius Stoican.

Florian Haită, lăudat: ”Începe să devină foarte important pentru noi”

Florian Haită (23 de ani), căpitan al Reșiței când Dudea nu a fost pe gazon, inclusiv în acest joc, după ce liderul din vestiar și de pe teren a ieșit accidentat în minutul 30, este la a 4-a reușită a sa în acest sezon de Liga 2, în 10 meciuri disputate în tot atâtea etape, de nouă ori fiind titular și de șase ori a fost înlocuit. A mai marcat în partidele cu FCU Craiova (2-0), Steaua (2-2) și FC Bihor (3-2).

Pentru el, Stoican a avut felicitări speciale.

Vreau să-l felicit pe Haită, pentru că este la al cincilea gol marcat, patru în campionat și unul în Cupa României. Este un jucător care începe să devină foarte important pentru noi.

În ceea ce privește echipa noastră, am avut un pic de suferit din cauza accidentărilor. Nu i-am avut astăzi pe Nicușor Fota şi Damian Isac. La jumătatea primei reprize a ieșit și Alin Dudea, apoi am rămas și fără Denis Fărăgău. Erico încă nu este apt 100 la sută din punct de vedere fizic, dar, cu toate astea, toți cei care au intrat pe teren au făcut ca să ne bucurăm atunci când ne uităm în în clasament”, a spus antrenorul Reșiței.

  • ACSM Reșița, în victoria cu Corvinul: Dincă – Dolghi, Elton da Silva, Rimovecz – Lascu, Dudea (cpt.)(D. Fărăgău 30′, Bocșan 63′), Cioiu, Chera – Haită (Al. Negru 73′), Samake (Andr. Burlacu 73′), Doană (Gurin 73′). Rezerve neutilizate: Mat. Goga – Tucaliuc, Șteau, Jerdea.

”Vreau să nu ne îmbătăm cu apă rece, vreau să fim echilibrați, lucizi, să ne refacem după această partidă grea și atunci este important să tratăm foarte serios și următoarea partidă, cu cei de la Metaloglobus”
Flavius Stoican, după victoria cu Corvinul

Multă nervozitate și tensiune inclusiv pe marginea terenului. Stoican: ”Trebuie să fim și noi mult mai echilibrați, mai atenți la comportament”

Mai ales în partea secundă a jocului, pe gazon și inclusiv pe marginea terenului, a fost multă tensiune. Pornită și din cauza arbitrajului, uneori Claudiu Gaitin (Timişoara) dând senzația că pierde jocul din mână, cu decizii luate ușor și cu multe cartonașe galbene acordate. ”Galbene” au primit și două persoane aflate pe banca Reșiței, unul fiind portarul de rezervă Matei Goga, iar altul fiind un colaborator al lui Flavius Stoican.

”Într-adevăr, trebuie să fim și noi mult mai echilibrați, pentru că deciziile nu se mai pot întoarce. Trebuie să fim atenți la comportament. Voi avea o discuție cu toți cei care stăm pe bancă, pentru că nu mai putem să întoarcem decizia, indiferent de cum o vedem noi de pe bancă. Una peste alta, a fost un arbitraj echidistant.
Vreau să-i felicit și pe cei de la Corvinul Hunedoara, pentru că au încercat să ne pună probleme și în multe momente jocul a fost echilibrat. Nu a fost un meci spectaculos, dar a fost un meci muncitoresc, câștigat cu multă dăruire din partea jucătorilor. Îi felicit și vreau să mergem în continuare pe aceeași linie”, a mai spus Stoican, destul de liniștit pe margine, în comparație cu alte experiențe avute înainte, când avea ieșiri colerice.

ACSM Reșița, pe podiumul Ligii 2 după succesul cu Corvinul

În clasamentul actual al Ligii 2, care va suferi modificări importante în urma anulării rezultatelor celor de la Viitorul Pandurii din primele nouă etape, opt eșecuri și un egal, ACSM Reșița se află acum pe locul 3, cu 20 de puncte, câte are și Steaua, aflată pe locul 2 datorită golaverajului mai bun, 9-4 față de 16-13.

Nici Steaua și nici Reșița nu au apucat să joace cu Viitorul Pandurii, astfel că rămâne cu toate punctele pe care le are acum în clasament, spre deosebire de Corvinul sau de liderul FK Miercurea Ciuc, care vor pierde trei puncte din cele pe care le au acum.

Etapa viitoare, a 11-a, ACSM Reșița are meci la Clinceni cu Metaloglobus (locul 4, 19 puncte), sâmbătă, de la ora 11:00.

Declarațiile lui Flavius Stoican după ACSM Reșița – Corvinul Hunedoara 1-0:

Foto și video: ACSM Reșița

Marius ANGHEL 20 Oct. 2024, 15:19 Liga 2
Pe aceeași temă