Robert Ilyeș, mândru de jucătorii săi după victoria cu FC Bihor: ”Ne-am impus ca o echipă mare. Suntem o echipă compactă, speculantă”

Marius ANGHEL 21 Oct. 2024, 15:23 Liga 2

FK Miercurea Ciuc a reușit, duminică, al nouălea succes în zece etape disputate în Liga 2 în acest sezon, își continuă seria de invincibilitate și pare să fie tot mai sigură de unul dintre primele două locuri direct promovabile, chiar dacă mai este destul de disputat din această ediție de campionat.

”Nu am făcut un meci reușit, dar, totuși, ne-am impus ca o echipă mare, pe un teren unde greu se câștigă puncte”, a fost concluzia antrenorului Robert Ilyeș după victoria echipei sale în deplasare la Oradea, scor 1-0 cu FC Bihor.

Ilyeș nu vrea să se gândească momentan la promovare, dar spune că o va face face echipa sa va ieși bine din următoarele două meciuri din campionat, cu FCU Craiova și CSM Slatina.

Robert Ilyeș a surprins după victoria cu FC Bihor, una dintre cele mai slabe echipe din Liga 2 în privința meciurilor de acasă: ”Și-a demonstrat superioritatea pe teren propriu!”

Unicul gol al meciului de la Oradea, desfășurat duminică, pe stadionul ”Iuliu Bodola”, a fost reușit de nou-intratului Benjamin Babati. Maghiarul a executat, în minutul 71, o lovitură liberă din marginea dreaptă a careului, la prima bară, surprinzându-l pe portarul Accinelli, care a prins balonul, însă asistentul Alexandru Mihăilă a văzut că mingea a trecut de linia porții cu toată circumferința, astfel că reușita a fost validată. Bihorul nu a contestat golul, astfel că nu mai este nimic de comentat pe acest subiect.

Ciucanii s-au retras cu trecerea timpului și au trăit periculos doar în prelungiri, când veteranul Ioan Hora a bătut două lovituri libere din afara careului. Pe prima a trimis-o pe lângă poartă (90+3), iar pe a doua a bătut-o pe mijloc și Simon a reținut fără probleme (90+5).

Cu toate că FC Bihor stă foarte prost la rezultatele obținute pe teren propriu în Liga 2, fiind pe antepenultimul loc în clasamentul special al jocurilor de acasă, doar cu 5 puncte acumulate în 6 meciuri, Ilyeș a vorbit despre altceva după meciul direct.

”Pot să spun că am câștigat împotriva unei echipe care și-a demonstrat superioritatea pe teren propriu (!?). Toate echipele care au jucat aici au avut probleme. Știam acest lucru și mă bucur că am putut câștiga ca o echipă mare. Poate nu am făcut un meci reușit, dar, totuși, ne-am impus ca o echipă mare, pe un teren unde greu se câștigă puncte”, a spus Ilyeș la conferința de presă.

  • Acasă, FC Bihor a obținut punct cu Viitorul Pandurii (0-0), fiind singura care a remizat cu gorjenii, restul formațiilor învingând trupa din Târgu Jiu, a câștigat cu 1-0 contra CFC Argeș și a remizat cu FCU Craiova (1-1), în rest pierzând cu ACSM Reșița (2-3), Steaua (0-1) și, acum, cu FK Miercurea Ciuc (0-1).

Ilyeș nu se gândește la promovare, momentan. ”După două-trei înfrângeri chiar poți să ajungi să tremuri la sfârșit”

Spre deosebire de FC Bihor, FK Miercurea Ciuc are maximum de puncte în jocurile de acasă, 15 în cinci jocuri, iar în partidele din deplasare are patru victorii și o remiză, rezultate care o clasează pe primul loc și la acest clasament special. Nu deageaba trupa harghiteană este lider detașat în Liga 2.

28 de puncte dintr-un total de 30 are echipa antrenată de Robert Ilyeș după zece etape, fiind la opt puncte peste Steaua și ACSM Reșița, însă distanța dintre ele se va micșora la cinci de la mijlocul acestei săptămâni, după ce FRF va exclude din campionat Viitorul Pandurii pentru două neprezentări la meciuri în acest sezon, astfel că rezultatele echipei falimentare vor fi anulate. Ciucanii au jucat deja cu gorjenii și i-au învins, astfel că vor pierde trei puncte, spre deosebire de Steaua și Reșița, de exemplu, care încă nu apucaseră să joace cu Viitorul Pandurii.

Oricum ar fi, diferența din clasament pe care o are FK Miercurea Ciuc față de adversare este una importantă, însă Robert Ilyeș nu vrea să se gândească la promovare, întrebat dacă echipa sa mai poate pierde accederea în prima ligă în acest sezon.

”Nu putem vorbi de promovare, pentru că nici nu am intrat în play-off și nu-mi permit să mă gândesc atât de departe. Trebuie să o luăm pas cu pas, să câștigăm, pentru că celelalte echipe ne pot depăși. După două-trei înfrângeri chiar poți să ajungi să tremuri la sfârșit”, a transmis Robert Ilyeș. În sezonul trecut, profitând de situația ivită în play-off-ul Ligii 2, cu două echipe participante fără drept de promovare, FK Miercurea Ciuc, clasată pe locul 6, a mers în baraj de promovare contra Dinamo, însă a pierdut dubla manșă cu bucureștenii, după 0-2 la București și 0-0 acasă.

”Urmează două meciuri foarte grele, acasă cu Craiova și cu Slatina, și dacă vom câștiga, atunci poate putem spune că suntem 100 la sută în play-off. Și apoi putem să vorbim și de promovare, dar până atunci prefer să mă focusez numai pe meciul următor”, a completat Ilyeș.

Laude pentru cei doi bihoreni din echipa ciucană, Zoltan Bodo și Mark Kovacs!

Printre jucătorii utilizați în meciul cu FC Bihor s-au numărat și doi originari din Bihor. Ilyeș a fost întrebat despre fundașul Mark Kovacs (20 ani) și mijlocașul Efraim Zoltan Bodo (17 ani), ambii cu origini maghiare, altfel FK Miercurea Ciuc nu era interesați de ei.

”Doi jucători care au crescut la noi, la club. Mă bucur pentru ei, le-am dar și astăzi șansa să joace în fața publicului. A fost o mândrie și pentru ei. Au demonstrat valoare și mă bucur pentru ei că au făcut un meci foarte bun”, a spus Ilyeș despre Kovacs și Bodo.

Mark Kovacs este originar chiar din Oradea și a fost luat de la FC Bihor (CAO, la acel moment) în vara anului 2022. A jucat un sezon în Liga 2 și apoi a fost vândut către DAC Dunajska Streda (Slovacia), însă aceasta l-a împrumutat din prima la Gyor ETO, în liga secundă din Ungaria, unde a prins doar 10 meciuri în sezonul trecut, iar după promovare s-a renunțat la el și FK Miercurea Ciuc l-a luat înapoi de la DAC.

În actualul sezon, Kovacs a prins circa 90 de minute în patru meciuri în care a fost utilizat, de fiecare dată din postura de rezervă.

Zoltan Bobo este originar din Valea lui Mihai, un oraș din nordul județului Bihor, aflat la granița cu Ungaria, unde FK Miercurea Ciuc are o colaborare cu clubul local. La prima echipă a clubului din Harghita a apărut în acest sezon, iar până acum a fost utilizat în cinci jocuri, circa 210 minute, în ultimele două fiind chiar titular.

În meciul de la Oradea, Bodo a fost înlocuit chiar cu Kovacs în minutul 69.

Robert Ilyeș: ”Suntem o echipă compactă, speculantă”

În final, Robert Ilyeș a fost întrebat și dacă s-ar fi mulțumit cu un rezultat de egalitate contra FC Bihor. El a vorbit din nou despre faptul că jucătorii săi arată maturitate, iar echipa se comportă precum una mare, care câștigă și atunci când nu joacă bine.

”Per total, jocul a fost cam echilibrat. Trebuie să fim realiști. FC Bihor ne-a pus în multe situații probleme, dar despre noi pot să spun că suntem o echipă destul de matură. Chiar apărarea își face treaba, mai ales că în ultimele patru meciuri nu am luat gol. În poartă avem un jucător foarte tânăr. Suntem o echipă compactă, speculantă, adică dacă avem ocazii reușim să marcăm și după aia să nu luăm gol. Asta mă bucură, fiindcă asta înseamnă că am în colectiv niște jucători cu mare caracter”, a mai declarat Ilyeș.

FK Miercurea Ciuc, în victoria cu FC Bihor: M. Simon – Hegedus, Kelemen, Palmeș – Bloj (Csuros 69′), Vereș, Bodo (M. Kovacs 69′), Gal-Andrezly (cpt.) – Jebari (Anderson Ceara 57′), Dolny (Makrai 83′), Torvund (Babati 57). Rezerve neutilizate: Karacsony – Sz. Szilagyi, Bakoș, B. Pinter.

  • 1-0, rezultat înregistrat de FK Miercurea Ciuc în patru meciuri din acest sezon de Liga 2, la Mioveni, cu CFC Argeș, acasă cu CSC Dumbrăvița și CSM Focșani și la Oradea, cu FC Bihor.
  • 4 meciuri la rând are FK Miercurea Ciuc în care nu a primit gol. În trei a marcat ea câte o dată. Per total, are doar cinci jocuri din cele zece de până acum în care nu a primit gol.

Parcurs aproape perfect pentru FK Miercurea Ciuc în acest sezon de Liga 2. Urmează meciul cu FCU Craiova

FK Miercurea Ciuc are 28 de puncte în acest moment și continuă să defileze în Liga 2. Va pierde trei puncte după ce rezultatele celor de la Viitorul Pandurii vor fi anulate.

Etapa viitoare, a 11-a, echipa antrenată de Robert Ilyeș are meci acasă cu FCU Craiova (locul 13, 13 puncte și un meci în minus), duminică, de la ora 11:00. Craiova joacă astăzi în etapa 10, acasă cu FC Voluntari.

CLASAMENT Liga 2 și al golgheterilor

Foto: FK Miercurea Ciuc și FC Bihor Oradea

Marius ANGHEL 21 Oct. 2024, 15:23 Liga 2
Pe aceeași temă