Gustavo Aragolaza, tranșant după ce FC Bihor a pierdut meciul cu liderul FK Miercurea Ciuc: ”Cred că azi am fost doar noi pe teren. Ei au trimis un şut la poartă şi am luat gol”

Marius ANGHEL 20 Oct. 2024, 21:48 Liga 2

FC Bihor a cedat partida de pe teren propriu, disputată duminică, în cadrul etapei a 10-a a Ligii 2, contra liderului FK Miercurea Ciuc, cu scorul de 0-1, cu un gol primit pe final, în minutul 71.

Trupa orădeană titrează că ”înfrângere este nemeritată”, dar, cu toate acestea, confirmă prin rezultate, cinci puncte obținute în șase meciuri, că este una dintre cele mai slabe echipe din campionat în partidele desfășurate acasă. Doar două formații stau mai slab la acest capitol: Unirea Ungheni (2 puncte), care are două meciuri în minus disputate pe teren propriu, și Viitorul Pandurii (0 puncte), tot cu două meciuri mai puțin jucate acasă, dar care nu va mai avea acest prilej, fiindcă va fi exclusă din competiție săptămâna următoare.

Antrenorul Gustavo Aragolaza a considerat, după joc, că echipa sa a fost mai bună în acest meci, însă a luat mai multe decizii greșite, în timp ce adversarul a înscris la singurul șut trimis pe spațiul porții.

FC Bihor a pierdut jocul cu FK Miercurea Ciuc și continuă să înregistreze rezultate modeste acasă

Nou-intratului Benjamin Babati a decis meciul dintre FC Bihor și FK Miercurea Ciuc. Maghiarul a executat, în minutul 71, o lovitură liberă din marginea dreaptă a careului, la prima bară, surprinzându-l pe portarul Accinelli, care a prins balonul, însă asistentul Alexandru Mihăilă a văzut că mingea a trecut de linia porții cu toată circumferința, astfel că reușita a fost validată.

După o primă repriză modestă, cel puțin ca faze de poartă, cu nicio ocazie, în partea a doua, ritmul a fost ceva mai alert, la un moment dat echipele trecând cu ușurință peste construcție și aruncând mingea în față, în careu, de unde au fost jumătăți de ocazii. Până la gol, Bihorul a avut două faze în care a trimis balonul în careu, dar portarul Simon a fost mai rapid și a prins în fața adversarului. În timp ce, în partea opusă, Palmeș aproape că a șutat în afara stadionului dintr-o poziție nu tocmai rea din careu.

Abia în prelungiri FC Bihor a pus presiune în adevăratul sens al cuvântului, într-o ultimă încercare de a egala, însă Hora nu a găsit drumul spre gol, de fiecare dată din lovituri libere. Pe prima a trimis-o pe lângă poartă (90+3), iar pe a doua a bătut-o pe mijloc și Simon a reținut fără probleme (90+5).

În cronica sa despre meci, FC Bihor a scris că ”orădenii au pierdut oarecum nemeritat după aspectul jocului, care a fost echilibrat şi care la fel de bine o putea da pe echipa gazdă învingătoare.” Totodată, e de apreciat că nu contestă golul lui Babati, deși reluările tv n-au putut edifica dacă mingea a depășit sau nu cu întreaga circumferință linia porții. ”Portarul Rodrigo Accinelii a scăpat mingea, lângă bără, cu puţin în spatele linei porţii”, a scris FC Bihor.

Gustavo Aragolaza: ”E trist. Cred că azi a fost doar FC Bihor pe teren, am greşit multe pase, multe decizii”

În încercarea de a-și surprinde adversarul, Aragolaza a făcut două schimbări la pauză, când a înlocuit ”aripile”, pe atacantul central l-a schimbat în minutul 66, apelând la experiența lui Hora în locul lui Chirițoiu, iar după gol a făcut alte două modificări, jucători de la mijlocul terenului, cu alții cu un profil mai ofensiv. Bihorul a dus mai ușor mingea spre poarta lui Mate Simon, mai ales că și oaspeții s-au retras, dar nu s-a ajuns la nicio ocazie mare de gol.

”E trist. Cred că azi a fost doar FC Bihor pe teren, am greşit multe pase, multe decizii, dar noi am fost cei care am vrut să câştigăm acest meci. Aşa este fotbalul, au trimis un şut la poartă şi am luat gol, iar noi nu am reuşit să ajungem în faţa porţii mai clar, mai concret. Am schimbat în atac, dar nici aşa nu am reuşit să înscriem golul pe care îl aşteptam.

Am jucat cu cei de pe primul loc, o echipă importantă care ne-a arătat diferenţa dintre ei şi noi, o echipă care joacă de mult timp. Noi suntem de patru luni împreună, dar cred că creştem zi de zi, din toate punctele de vedere”, a declarat, la conferința de presă antrenorul principal Gustavo Aragolaza.

Întrebat despre golul primit, argentinianul a spus că nu se poate pronunța dacă mingea a depășit linia porții, dar a remarcat mai multe erori înainte ca ciucanii să ajungă să execute lovitura liberă din care au înscris. ”A fost un aut lateral, cu Rodri care a respins mingea în corner, am greșit la marcajul preventiv și nu știu dacă a intrat toată mingea în poartă, de pe bancă nu s-a văzut. Dacă arbitrul a fluierat, înseamnă că a intrat. Arbitrajul nu îl comentez”, a mai spus Aragolaza, care l-a avut alături de ”secundul” său Cristian Oros, fostul fotbalist al FC Bihor, FC Brașov, Rapid, Astra sau Sepsi, care în urmă cu cinci zile a schimbat prefixul, aniversarea de 40 de ani fiind celebrată alături de echipă, asigurând traducerea din italiană în română.

  • FC Bihor, în eșecul cu FK Miercurea Ciuc: Accinelli – Seb. Cucu, Andr. Gal, Giafer, C. Jurj – Ric. Farcaș (Gunie 86′), I. Filip (cpt.) – Stahl (Gîdea 46′), Almanza (Tincău 78′), Andr. Moga (Gitye 46′) – A. Chirițoiu (Hora 66′). Rezerve neutilizate: I. Rus – Băican, Oșvat, Curescu.

FC Bihor e pe locul 16 în acest moment, însă clasamentul va suferi modificări importante săptămâna viitoare

FC Bihor rămâne, după acest meci, cu 11 puncte acumulate în zece etape și se află pe locul 16. Cel puțin momentan, fiindcă săptămâna viitoare FRF va valida excluderea din campionat a echipei Viitorul Pandurii, falimentară, și îi va anula rezultatele din primele nouă etape, prezente acum în clasament. FC Bihor e singura care nu a reușit să învingă trupa gorjeană, spre norocul său acum, fiindcă va pierde doar un punct, spre deosebire de alte nouă formații, care vor pierde câte trei puncte.

Etapa viitoare, a 11-a, FC Bihor joacă în deplasare la CSM Slatina (locul 5, 18 puncte), sâmbătă, de la ora 11:00.

CLASAMENT Liga 2 și al golgheterilor

Declarația lui Gustavo Aragolaza după FC Bihor Oradea – FK Miercurea Ciuc 0-1:

https://www.youtube.com/watch?v=3BwWtaMaQjo

Foto și video: FC Bihor Oradea

Marius ANGHEL 20 Oct. 2024, 21:48 Liga 2
Pe aceeași temă