Antrenorul lunii septembrie în Liga 2, fără punct câștigat în meciurile din octombrie! Reacția lui Vasile Neagu după dușul rece de la Piatra Neamț: ”O înfrângere dureroasă pentru mine. Am început meciul amorțiți”

Narcis POHOAȚĂ 19 Oct. 2024, 16:40 Liga 2
Antrenorul lunii septembrie în Liga 2, fără punct câștigat în meciurile din octombrie! Reacția lui Vasile Neagu după dușul rece de la Piatra Neamț: ”O înfrângere dureroasă pentru mine. Am început meciul amorțiți”

CS Afumați a suferit, sâmbătă, la Piatra Neamț, în etapa a 10-a, primul eșec în deplasare după promovarea reușită în vară în Liga 2, 0-3 (0-2) cu Ceahlăul.

Ilfovenii au început slab meciul de sub Pietricica și s-au văzut rapid conduși cu 2-0, după golurile marcate de Carl Davordzie (15) și Patrick Petre (22), iar nemțenii au încheiat conturile în minutul 47, când atacantul ghanez a făcut dubla și l-a egalat la reușite pe golgheterul campionatului, Cătălin Doman (CSM Slatina, 7 goluri).

CS Afumați a suferit la Piatra Neamț cea mai severă înfrângere din actualul sezon, prima în deplasare

Afumațiul începuse să viseze frumos după 3-0 în deplasare cu FCU Craiova, dar a fost readusă rapid cu picioarele pe pământ de FC Voluntari (0-1) și Ceahlăul (0-3). Două eșecuri consecutive pentru trupa lui Vasile Neagu, a doua, cea din Moldova, la scor de forfait, iar ilfovenii coboară de pe locurile calificabile în play-off pe care s-au instalat după etapa a 5-a.

CS Afumați a suferit la Piatra Neamț cel mai sever eșec de la promovarea în Liga 2, primind tot atâtea goluri câte a încasat în precedentele șapte partide, dar va avea șansa revanșei în fața moldovenilor în data de 30 octombrie, acasă atunci, în prima etapă a grupelor Cupei României.

Vasile Neagu, antrenorul lunii septembrie în Liga 2: ”Am început meciul amorțiți”

La finalul jocului, Vasile Neagu, desemnat de FRF antrenorul lunii septembrie în Liga 2, a declarat că elevii săi au intrat amorțiți în joc, iar golul trei primit în debutul reprizei secunde a închis definitiv meciul.

”O înfrângere dureroasă pentru mine, asta le-am și spus jucătorilor. Nici în anii de Liga 2 petrecuți anterior nu am avut un asemenea scor, nu mai vorbesc de Liga 3. Am pierdut jocul în primele 20 de minute, pentru că am început foarte greoi și amorțiți, după care am încercat să echilibrăm un pic jocul. Iar după pauza pe care am considerat-o ca o revenire a noastră a venit o greșeală individuală și am primit golul trei. Nu știu dacă m-a surprins Ceahlăul, ci ne-am surprins noi în acele 20 de minute slabe în care am primit două goluri cu mare ușurință. După care Ceahlăul a fost o echipă preocupată să joace fotbal, au fost mai buni ca noi”, a declarat Vasile Neagu, antrenorul lunii septembrie în Liga 2 în opinia FRF și fără punct obținut în octombrie în cele două meciuri disputate de echipa sa.

  • CS Afumați, în eșecul cu Ceahlăul: Chioveanu – Cană, Shehait, Robicek, Al. Nicola – Zaina (cpt.), Moussinga – Al. Enache (Al. Ionică 78′), Gheoroae (Val. Dumitrache 57′), Beșleagă (D. Burlacu 86′) – Cip. Stanciu (Ghineț 78′). Rezerve neutilizate: Obretin – Al. Păun, Al. Duțu, M. Stancu, M. Preda.

”Parcursul nostru nu a fost o surpriză. Surpriză este rezultatul de la Piatra Neamț”

Tehnicianul nou-promovatei din Afumați spune că parcursul bun al echipei sale de până acum nu este o surpriză pentru el, ci proporțiile eșecului de la Piatra Neamț.

”Eu am considerat că nu am fost o surpriză până acum. Știind ceea ce pregătesc și ce jucători avem în lot, rezultatele au fost normale. Acum consider că e o surpriză, în sens negativ. Nu mă așteptam să vin la Piatra Neamț să pierd cu 3-0. Speram că vom face un joc bun, pe un stadion frumos, dar ăsta e fotbalul. Eu zic că putem rămâne în prima parte a clasamentului în continuare și sperăm să trecem peste cele două înfrângeri, cu Voluntari și Ceahlăul”, a completat Neagu, care a vorbit și despre meciul din Cupa României cu Ceahlăul: ”Urmează pentru noi un nou meci cu Ceahlăul, în Cupa României și sperăm să ne luăm revanșa și să obținem punctele pentru primăvara Cupei României. Dacă am ajuns în grupe, încercăm cât putem cu adversarii care sunt destul de puternici. Ne dorim să mergem în primăvară.”

CS Afumați stă etapa viitoare! Ar putea juca mai repede restanța cu Corvinul!

Până la meciul din Cupa României, CS Afumați va mai juca probabil un amical, fiindcă în weekendul următor a rămas fără partidă în etapa 11 a Ligii 2. Adversarul pe care trebuia să-l întâlnească, Viitorul Pandurii, nu s-a prezentat acum la al doilea meci în campionat, chiar în această săptămână fiindu-i declarat falimentul, astfel că FRF o va exclude din campionat și îi va anula rezultatele din primele nouă etape.

În condițiile actuale, n-ar fi rău ca FRF, CS Afumați și Corvinul să se pune de acord ca meciul restant din etape 3 dintre cele două formații să fie programat la mijlocul săptămânii următoare, mai ales că trupa hunedoreană nu mai este în Cupa României și nu mai are un program atât de încărcat, iar jocul Corvinului cu Dumbrăvița, din etapa 11, poate fi împins pentru începutul săptămânii următoare, fiindcă nici timișenii nu mai sunt în Cupă. În acest moment, restanța dintre CS Afumați și Corvinul este programată tocmai în data de 6 noiembrie!

În clasament, după eșecul cu Ceahlăul, CS Afumați are 16 puncte și coboară de pe locul 6 pe 8, cel puțin momentan, fiind la egalitate cu Corvinul, dar având un golaveraj mai slab, 11-8 față de 11-7.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video: Gelu Crăcană

Narcis POHOAȚĂ 19 Oct. 2024, 16:40 Liga 2
Pe aceeași temă