Șansă rarisimă de victorie irosită de Metalul Buzău cu Metaloglobus! Valentin Stan și-a pus jucătorii la colț: ”Nu au psihic. 2-0 e scor periculos pentru echipele slabe”

Andrei PASCU 19 Oct. 2024, 14:53 Liga 2
Șansă rarisimă de victorie irosită de Metalul Buzău cu Metaloglobus! Valentin Stan și-a pus jucătorii la colț: ”Nu au psihic. 2-0 e scor periculos pentru echipele slabe”

Metalul Buzău are patru victorii în cele 10 etape de Liga 2, dar și cinci eșecuri. După înfrângerea cu Concordia Chiajna din runda a 7-a, nou-promovata a câștigat contra Mioveniului, în ceea ce a consemnat al patrulea duel pe teren propriu în campionat. Buzoienii au învins la scor, 4-0, iar apoi a urma un alt succes, 1-0 cu Corvinul. Sâmbătă, 19 octombrie, în runda a 10-a a Ligii 2, au fost aproape de un nou succes important!

Fără remiză în acest campionat până în etapa actuală, Metalul Buzău a bifat primul egal, 2-2, cu Metaloglobus, pe teren propriu, dar după ce a condus cu 2-0!

Metalul Buzău, primul egal în Liga 2, 2-2 acasă cu Metaloglobus

Așadar, Metalul Buzău a bifat primul rezultat de egalitate, pe teren propriu, cu Metaloglobus, deși a avut avantaj de un gol la pauză. După ce s-au scurs 45 de minute din meci, trupa lui Valentin Stan avea 1-0 în urma reușitei lui Adrian Moldovan, care a finalizat un contraatac în minutul 43.

Era promițător rezultatul pentru echipa gazdă, care la numai șase minute de la reluarea partidei a marcat pentru 2-0, prin Marius Tudorică. Apoi însă, Metaloglobus a forțat și a reușit să egaleze.

A făcut 1-2 Răzvan Milea, în minutul 64, iar scorul final a fost stabilit 11 minute mai târziu, în minutul 75 mai precis, când la finalizare s-a aflat Georgian Honciu.

  • Metalul Buzău, în partida cu Metaloglobus: Iul. Dinu – Ed. Rusu, Alb. Olaru, M. Manea, Rz. Radu, Borțoneanu, Tudorică (cpt.), Jozic, Val. Robu, Ad. Moldovan, Dr. Lazăr
    Rezerve: G. Micle – D. I. Mihai, Petra, D. Stan, I. Croitoru, Perju, Opaiț, A. Manea, A. Nica

La finalul partidei, antrenorul Valentin Stan a declarat că nu este deloc încântat după un astfel de meci, pentru că echipa lui putea obține o victorie categorică, mai ales că, după cum a punctat, Metalul Buzău a avut ocazia de 3-0. A recunoscut, însă, că jucătorii săi nu au un mental prea bun și că nu stau bine psihic, pentru că, după cum a mai precizat, scorul de 2-0 e periculos doar pentru echipele slabe.

Valentin Stan, dur cu jucătorii Metalului: ”Nu au psihic”

A fost dezamăgit Valentin Stan, care nu a lăsat acest lucru să se vadă doar din discurs, ci a fost vizibil mâhnic în momentul în care a oferit interviul de la final. Spera să vadă o tresărire de orgoliu de la jucătorii săi măcar la 2-2, să aibă ocazii de a marca măcar, dacă nu ar fi reușit să și o facă.

E frustrant când ai 2-0 și se termină 2-2. Referitor la un punct e mai bun decât nimic, dacă aveau ei ceva la 2-2, atunci un punct era mai bun decât nimic. Nu au avut ocazii la 2-2, dar nici nu pot spune că nu au meritat. Au jucat, au încercat să paseze, au reușit de multe ori, dar rămâne frustrarea că am avut 2-0, am avut ocazie de 3-0.

Acest 2-0 e scor periculos pentru echipele slabe! Nu știu ce emoții au avut jucătorii, emoții când vezi că iei goluri cu centrări și nu reușim să ținem marcajul sau să ieșim pe o centrare care nu spune nimic… normal că te gândești că poți lua gol din orice nimic.

Au fost emoții, mai ales că nu avem jucători cu psihic. La 2-2 trebuia să mergem peste adversar, să ne creăm ocazii, să demonstrăm că avem psihic dacă tot nu am marcat. Nu am avut ocazii, dar nici ei”, a spus Valentin Stan la finalul partidei.

Metalul Buzău, duel cu Chindia în etapa 11. Este și în grupele Cupei României

În Liga 2, Metalul Buzău are 13 puncte după 10 etape, la egalitate cu FCU Craiova, dar care nu a evoluat în această rundă până acum.

În etapa a 11-a din Liga 2, Metalul Buzău va întâlni, pe teren advers, Chindia Târgoviște.

Metalul Buzău va aduce pe terenul propriu, în urma tragerii la sorți pentru grupele Cupei României, unde a fost repartizată în Grupa B, Universitatea Craiova (etapa 1, 30 octombrie), Dinamo (etapa 2, 4 decembrie), iar în ultimul rând va întâlni, în deplasare, Agricola Borcea (etapa 3, 18 decembrie).

Grupa B este compusă din Metalul Buzău, Petrolul Ploiești, Dinamo, FCSB, Universitatea Craiova și Agricola Borcea, conform tragerii la sorți care a avut loc miercuri, 25 septembrie.

Declarația lui Valentin Stan de la finalul partidei Metalul Buzău – Metaloglobus:

Foto și video: Metalul Buzău

Andrei PASCU 19 Oct. 2024, 14:53 Liga 2
Pe aceeași temă