Metalul Buzău visează la încă o surpriză în Liga 2 și e convinsă că poate răpune și Metaloglobus. Alin Manea: ”Întâlnim ocupanta locului 3, dar avem moral bun”

Andrei PASCU 17 Oct. 2024, 15:51 Liga 2
Metalul Buzău visează la încă o surpriză în Liga 2 și e convinsă că poate răpune și Metaloglobus. Alin Manea: ”Întâlnim ocupanta locului 3, dar avem moral bun”

Metalul Buzău a prins încredere după victoria din runda trecută din Liga 2, 1-0 cu Corvinul Hunedoara, pe teren advers, iar acum, în etapa a 10-a, cu Metaloglobus, pe stadionul propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, speră la un nou succes sau cel puțin la o remiză.

Oricum, cele două echipe sunt despărțite de șase puncte înaintea jocului direct, Metaloglobus având 18 puncte, iar Metalul Buzău având 12. Nou-promovata are, de fapt, două victorii la rând în Liga 2, înaintea succesului cu hunedorenii câștigând și confruntarea cu CS Mioveni, scor 4-0.

  • În pauza competițională, Metalul Buzău a disputat un amical cu Steaua (foto principal), de care a trecut cu 3-2.

Metalul Buzău, două victorii la rând în Liga 2. În etapa a 10-a, duel cu Metaloglobus

Nou-promovată în Liga 2 în vara trecută, formația din Buzău a mai învins în campionat doar CSM Focșani și CSM Slatina pe lângă cele două succese. Unul din jucătorii Buzăului, Alin Manea, a prefațat întâlnirea de sâmbătă, conform Metalul Buzău – Facebook.

Mijlocașul a transmis un mesaj pozitiv, având încredere în urma celor întâmplate în jocurile trecute din Liga 2, dar și în urma celor întâmplate în Cupa României, Metalul Buzău fiind în faza grupelor calificată. Este convins că el și colegii lui vor da un randament bun și de această dată și mai pot face o surpriză, să bifeze cel puțin un punct.

Victoriile aduc victorii și sper să continuăm seria cât mai mult. Într-adevăr, întâlnim acum ocupanta locului 3, dar avem un moral bun. Dacă vom respecta cerințele tactice, cu atitudinea pe care am avut-o la fiecare meci, plus avantajul terenului propriu sigur vom obține un rezultat bun.

Ne-a prins bine amicalul cu Steaua. Prefer un joc în locul unui antrenament, am avut un adversar puternic, cu care am încheiat bine un ciclu săptămânal. Până acum, am reușit să învingem liderul din SuperLiga în play-off-ul din Cupa României. Vor veni la Buzău alte două echipe de tradiție din primul eșalon în meciurile din grupe, Craiova și Dinamo.

Toate acestea ne dau încrederea și forța necesară să jucăm împotriva oricărui adversar”, a transmis Alin Manea, conform Metalul Buzău.

Metalul Buzău s-a descurcat mai bine în Cupa României

Metalul Buzău a arătat mai bine, până acum, în Cupa României, pentru că s-a calificat în grupele competiției. În runda a 2-a a trecut de CSM Râmnicu Sărat cu 3-1 după reprizele adiționale, după ce la finalul primelor 90 de minute rezultatul a fost egal, 1-1.

Ulterior, în runda a 3-a, a învins Dacia Unirea Brăila, scor 5-1, iar în play-off Metalul Buzău a învins Universitatea Cluj, pe teren propriu, scor 1-0.

În Liga 2, Metalul Buzău se află pe locul 12, cu 12 puncte, la egalitate cu Chindia Târgoviște (locul 11) și CFC Argeș (locul 13). În același timp, e la numai trei puncte de locul 8, FC Voluntari.

Metalul Buzău are, după nouă meciuri în campionat, patru victorii și cinci eșecuri, cu un golaveraj de 13 goluri marcate și 11 primite.

Foto: Metalul Buzău

Andrei PASCU 17 Oct. 2024, 15:51 Liga 2
Pe aceeași temă