Problemele de la CS Mioveni își pun amprenta pe evoluția jucătorilor! Alin Chița, întrebat dacă mai rezistă pe banca argeșenilor

Marius ANGHEL 10 Oct. 2024, 13:46 Liga 2

Nu doar Viitorul Pandurii Târgu Jiu are probleme existențiale în această perioadă în Liga 2! Sunt cel puțin alte două cluburi, CSM Focșani și CS Mioveni, care întâmpină dificultăți în a-și desfășura activitatea într-un cadrul cât mai normal pentru acest nivel competițional.

Dacă despre argeșeni știm că au fost sancționați cu două puncte din cauza unui litigiu, iar continuarea activității vrâncenilor a fost pusă în discuție în urmă cu două săptămâni, în schimb, gorjenii nu s-au prezentat la meciul din etapa recentă și au pierdut la ”masa verde”.

Despre problemele de la CS Mioveni a vorbit, la finalul celui mai recent meci disputat de echipă, antrenorul Alin Chița. A răspuns și la întrebarea dacă s-a gândit să renunțe.

Problemele financiare ale CS Mioveni îi distrag pe jucători. Alin Chița: ”Își pun amprenta asupra jucătorilor, pentru că toți stau concentrați pe situația asta”

Problemele celor de la CS Mioveni nu sunt noi, însă acum s-au acutizat și au rezultat, pentru început, inclusiv cu o depunctare în clasamentul Ligii 2. Din cele opt puncte acumulate pe teren în acest sezon, două s-au dus pe apa Sâmbetei, iar vina o au doar conducătorii, incapabilă să rezolve litigiile.

Nu doar litigiile cu foștii jucători sunt problemele Mioveniului, ci și activitatea curentă a echipei, a actualilor jucători. Neplata salariilor a adus la lipsa motivației, lucru care se poate vedea cu ușurință în rezultate. În ultimele patru etape, Alexandru Răuță și compania au scos doar un punct, iar ultima victorie este contra Viitorul Pandurii, adversar aflat într-o situație și mai grea.

Antrenorul Alin Chița a vorbit despre aceste probleme pe care le întâmpină și care afectează încercarea sa de a pregăti echipa cât mai bine pentru meciuri.

”Sunt și alte griji, normal, pentru că e și situația financiară de la echipă, jucătorii nu au o liniște necesară pentru a putea aborda antrenamentele. Avem multe lipsuri, dar nu sunt eu în măsură să spun despre aceste lucruri, sunt oamenii care conduc echipa, știu ce au de făcut. Eu încerc să mă concentrez pe echipă. Da, e adevărat că lucrurile astea își pun amprenta asupra jucătorilor, pentru că toți stau concentrați pe situația asta. Dar eu încerc, pe cât posibil, în cadrul antrenamentelor, să le distrag atenția și să încerc să creez ceva cu ei. Dar e greu să lucrezi cu jucători care sunt nemulțumiți.

Dacă au trecut atâtea luni și nu ai primit niciun salariu, e greu de motivat jucătorul. Pentru că orice ai face, în momentul în care vi la stadion, te lovești de lucrul ăsta și știi că ai nevoie să primești, să te motiveze un lucru. Eu sunt singurul lucru care îi motivează pe ei la antrenament. Sunt singurul reper și tot timpul încerc să-i mobilizez, să-i încurajez, dar e destul de greu de gestionat. Sper ca oamenii din conducere să găsească soluții, pentru că mi-e greu și mie să gestionez situația asta și cred că aș avea mai multă liniște să pot să pregătesc jocurile”, a spus Chița, după jocul cu ACSM Reșița, în care CS Mioveni a jucat în inferioritate numerică din minutul 60 și a primit golul, în fapt un autogol, care a decis scorul, 0-1, în minutul 85.

Alin Chița nu s-a gândit să demisioneze de la CS Mioveni: ”Sunt un luptător!”

Antrenorul numit la CS Mioveni în vară a fost întrebat și dacă în această perioadă s-a gândit să renunțe, nu neapărat din cauza rezultatelor, ci a problemelor financiare care apară pe activitatea echipei.

”Nu! Eu, de felul meu, sunt un luptător. Am fost un luptător și când am jucat, când am fost fotbalist, sunt un luptător în continuare și cred că dacă oamenii din conducerea administrativă vor găsi soluții, cu siguranță că voi găsit și eu soluții să pot să motivez jucătorii și împreună să creăm situații bune. Pentru că, de ce să nu spunem, la momentul ăsta nu e o situație bună la echipă. Vorbim și de cele două puncte pe care le-am obținut și ne-au fost luate. E destul de greu de gestionat, dar sper, cu ajutorul conducerii, să găsim cele mai bune soluții și apoi să putem să gestionăm altfel jucătorii”, a fost răspunsul lui Alin Chița, cel care în ultima perioadă a fost antrenor secund în stafful lui Adrian Mutu la Rapid (martie 2022 – iulie 2023), Neftci Baku (Azerbaijan / iulie – decembrie 2023) și CFR Cluj (ianuarie – aprilie 2024).

Fost fotbalist la Dacia Pitești / FC Argeș Pitești, Poli Timișoara, UTA, Tainjin Teda (China), Juventus București și Al-Faisaly (Iordania), Alin Chița a revenit din iulie 2024 la CS Mioveni, unde a mai fost ”secund” între 2012 și 2014. Ca antrenor principal a condus Juventus București, Unirea Bascov, Național Sebiș, Metaloglobus București, CSM Alexandria și CSM Focșani, pe aceasta din urmă până în 2021. În Liga 2 a antrenat echipele Juventus și Metaloglobus.

  • 19 din 22 este locul ocupat de CS Mioveni în Liga 2 în acest moment, după nouă etape, cu 6 puncte în dreptul său, după ce două le-a pierdut din cauza litigiului cu Alexandru Dandea. Tot 6 puncte are și AFC Câmpulung Muscel, tot o echipă din județul Argeș, o nou-promovată, care este pe locul 20, din cauza golaverajului mai slab, 4-23 față de 4-10.

Foto: CS Mioveni

Marius ANGHEL 10 Oct. 2024, 13:46 Liga 2
Pe aceeași temă