Încă o aprobare pentru noul stadionul Tineretului din Brașov. Anunțul ministrului dezvoltării: ”Brașovenii merită un stadion modern și-l vor avea!”

Adi MARICA 01 Oct. 2024, 19:31 Liga 3

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprobat, în ședința de marți, 1 octombrie 2024, indicatorii tehnico-economici pentru reconstrucția Stadionul Tineretului din Brașov.

Actuala arenă, inagurat în 1936 și modenizat în mai multe rânduri, are o capacitate de 8.150 locuri.

Anunțul ministrului MDLPA privind noul stadion din Brașov

Anunțul a fost făcut de Adrian Veștea, fost primar al orașului Râșnov și președinte al Consiliului Județean Brașov, actual ministru al dezvoltării, și vine la o zi distanță după ce la Guvernul României s-au semnat contractul de proiectare și execuție a lucrărilor de construire a noilor stadioane din Pitești și Constanța, respectiv a unui patinoar artificial la Sfântu Gheorghe.

”Brașovenii merită un stadion modern și-l vor avea!
Astăzi, în ședința Consiliului Tehnico-Economic al Ministerului Dezvoltării, au fost avizați indicatorii pentru construirea acestui obiectiv. Stadionul va avea 9.716 de locuri, pe o suprafață desfășurată de 7.747 mp și va îndeplini cerințele minime privind încadrarea în categoria a IV-a conform specificațiilor UEFA.
Pentru construirea Stadionului Tineretului, valoarea avizată este de 164.433.875,79 de lei, iar, într-o viitoare ședință de Guvern, vom supune acest proiect aprobării de către Executiv. Astfel, brașovenii se vor bucura de un stadion la standarde europene, care va putea găzdui competiții sportive naționale și internaționale”, a transmis Adrian Veștea.

  • La începutul lunii august, noul stadion din Brașov privea aviz din partea Agenției pentru Protecția Mediului Brașov.

În acest moment, Brașovul are echipe de fotbal doar la nivelul Ligii 3, pe SR Brașov și Kids Tâmpa Brașov.

În ultimele zile ale lunii septembrie, viitorul primar al Brașovului, George Scripcaru, a anunțat că actele pentru un nou club de fotbal la Brașov au fost depuse, numele acestuia urmând să fie Asociația Fotbal Club Metropolitan Brașov.

  • 6 stadioane a finalizat CNI din anul 2002 și până în prezent, susține MDLPA: Stadionul Ion Oblemenco de la Craiova, Stadionul Municipal Târgu Jiu, Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, Stadionul Steaua, Stadionul Giulești ”Valentin Stănescu” și Stadionul Municipiul Turnu Măgurele.

Foto: Adrian Ioan Veştea 

Adi MARICA 01 Oct. 2024, 19:31 Liga 3
Pe aceeași temă