Ciucul vrea parcurs impecabil și după meciul cu Steaua, cealaltă echipă neînvinsă în acest sezon! Robert Ilyeș: ”Am ceva emoții. Va fi greu să îi penetrăm”

Marius ANGHEL 30 Sep. 2024, 14:23 Liga 2
Ciucul vrea parcurs impecabil și după meciul cu Steaua, cealaltă echipă neînvinsă în acest sezon! Robert Ilyeș: ”Am ceva emoții. Va fi greu să îi penetrăm”

Ultimul meci al etapei a 8-a a Ligii 2 este chiar derby-ul rundei, ținând cont de pozițiile ocupate de cele două echipe și situația lor din acest sezon.

Steaua și FK Miercurea Ciuc, ultimele două formații rămase neînvinse în această ediție de campionat, clasate pe podium înainte debutului rundei, se întâlnesc de la ora 18:00, la București, pe stadionul Steaua.

Indiferent de rezultatul care va fi înregistrat, una dintre formații își va strica statistica. Victoria va umbla și mai mult aripile echipei care va reuși asta, cine pierde va fi la primul eșec în acest sezon, iar remiza strică linia perfectă de până acum a ciucanilor.

Harghitenii au avut declarații înaintea jocului de la București, în timp ce Steaua nu practică această obișnuință pentru fotbalul profesionist!

Steaua – FK Miercurea Ciuc, derby între ultimele echipe neînvinse în acest sezon de Liga 2

Meciul Steaua – FK Miercurea Ciuc este programat luni seară, de la ora 18:00, la București, pe stadionul Steaua, în contul etapei a 8-a a sezonului regular. Este ultimul joc al rundei, astfel că situația în clasament a celor două echipe s-a mai modificat după desfășurarea celorlalte zece partide ale etapei.

De pe locul 3, la egalitate cu clasata pe locul 2 (Metaloglobus), Steaua, cu 15 puncte, a coborât până pe locul 6. În schimb, FK Miercurea Ciuc, lider încă de la finalul etapei a 2-a, se menține pe locul 1, cu 21 de puncte, indiferent de rezultatul de astăzi, dar mai are doar trei puncte în fața Metaloglobusului, în acest moment.

Despre meciul cu Steaua și faptul că echipa sa urmează să joace în Ghencea din postura de liber al clasamentului a vorbit Robert Ilyeș. Acesta este convins că jucătorii săi nu vor avea o misiune deloc facilă în fața ”militarilor” și a spus de ce.

”Este un sentiment plăcut, dat fiind că pleci la București fiind pe primul loc. Însă, să nu uităm că jucăm, totuși, cu o echipă care și-a arătat valoarea atât în sezonul în curs, cât și în cel precedent. Au fost mereu favoriți la play-off. Au un antrenor bun și au confirmat și în acest sezon. Sunt invincibili. În primul rând, să avem acest aspect în vedere. În plus, au cea mai bună defensivă. Au o apărare care a capitulat doar de două ori în șapte partide. Mai mult, cele două goluri le-au primit în același meci, așa că au șase partide în care poarta lor a rămas neperforată. Pentru o asemenea performanță trebuie să ai o apărare bine închegată. Din acest punct de vedere, am ceva emoții. Va fi greu să îi penetrăm, să le marcăm goluri, însă m-aș mulțumi și cu o singură reușită care să ne asigure cele trei puncte”, a spus Ilyeș.

  • 20-7 este golaverajul Ciucului, cu cele mai multe goluri marcate în primele șapte etape, iar 6-2 este golaverajul Stelei, cu printre cele mai slabe ofensive, dar cea mai bună defensivă.

Robert Ilyeș vrea să FK Miercurea Ciuc să joace fotbal contra Stelei: ”Ne ducem să jucăm cu curaj, nu să ne baricadăm, să ne apărăm”

Antrenorul echipei harghitene a fost întrebat cât de multă presiune pune pe jucătorii săi faptul că abordează meciurile din poziția de lider, cu un parcurs perfect. FK Miercurea Ciuc are șapte victorii în tot atâtea etape și o medie de aproape trei goluri marcate per joc și de unul primit.

”Este exact ceea ce le-am transmis jucătorilor: aceste meciuri sunt atât de echilibrate, încât se poate întâmpla orice. Poate veni oricând și o înfrângere. Nu am spus, că nici nu mă gândesc, că nu am juca sub presiune. Am spus să fim liniștiți. Ne ducem să jucăm cu curaj, nu să ne baricadăm, să ne apărăm. Avem un spirit bun și în mod evident echipa are o filozofie ofensivă sănătoasă, de care nu putem face abstracție. Ne deplasăm la București pentru ca să jucăm curajos și deschis, indiferent de ceea ce se va întâmpla”, a răspuns Ilyeș, care a mai spus și cât de important este pentru jucătorii săi să evolueze în Ghencea, iar partida să fie televizată: ”Cred că pentru fiecare jucător trebuie să fie o provocare, deoarece atenția este îndreptată doar asupra lor. Echipa este pe primul loc, joci în nocturnă, pe unul dintre cele mai frumoase arene bucureștene. Trebuie să fie onorant pentru orice jucător. Mai mult, pentru jucătorii tineri poate fi o treaptă de lansare. Sunt echipe din primul eșalon care urmăresc tinerii, așa că depinde doar de ei dacă reușesc să demonstreze. Ceea ce este un alt motiv pentru a face o partidă bună.”

Robert Ilyeș are un început de sezon excelent la FK Miercurea Ciuc, pe care o antrenează din martie 2023. Foto: FK Miercurea Ciuc

Peter Gal-Andrezly: ”Dorim să ne prelungim seria cât mai mult posibil”

La declarațiile de presă a fost prezent și Peter Gal-Andrezly, căpitanul echipei începând din acest sezon.

”Ne pregătim similar, ca înaintea altor partide. Mister ne pregătește foarte bine pentru acest meci și noi lucrăm intens la fiecare antrenament. Este motivul pentru care am ajuns unde am ajuns și dorim să ne prelungim seria cât mai mult posibil. De aceea, ne străduim să dăm totul pe teren și să repurtăm noi succese”, a vorbit, în engleză, mijlocașul slovac în vârstă de 34 de ani, fotbalist în România deja de șase sezoane, ultimele patru găsindu-l la actualul său club.

”Apreciez mult această distincție și încerc să fiu un exemplu pentru ceilalți. La fiecare meci încerc să dau totul”, a mai spus Gal-Andrezly, întrebat dacă are ceva special, de a fost numit căpitan. El a evoluat în toate cele șapte partide din acest sezon, în două a fost înlocuit și a înscris două goluri. Sezonul trecut, de exemplu, a avut cele mai multe meciuri jucate la echipă de când este la ea: 27 de partide, 26 începute ca titular, de cinci ori a fost înlocuit și a înscris 1 gol.

Janos Nagy și Peter Gal-Andrezly, în vârstă de 32, respectiv 34 de ani, sunt doi dintre veteranii echipei harghitene. Foto: FK Miercurea Ciuc

Mate Simon: ”Meciul din Ghencea îl așteptăm cu nerăbdare. Mergem acolo să câștigăm”

Despre postura sa în acest sezon la FK Miercurea Ciuc și despre meciul cu Steaua a vorbit și Mate Simon, portar în vârstă de 18 ani, integralistul pe acest post în primele șapte etape. Anterior, în precedentele două sezoane, a prins câte un meci pe campionat în tricoul harghitenilor, iar acum profită din plin de plecarea lui Szilard Gyenge la Sepsi OSK.

”Pentru mine nu este important unde și la ce nivel joc pentru moment. Am jucat fotbal și până acum. Mă preocupă ca meci de meci să am o prestație echilibrată, să ajut echipa acolo unde pot. Cred că această presiune nu trebuie să-și pună amprenta pe prestația mea.

Meciul din Ghencea îl așteptăm cu nerăbdare. Cred că, împreună cu băieții, suntem gata de meci. Ne-am pregătit toată săptămâna. Mergem acolo să câștigăm”, a vorbit portarul Simon.

Mate Simon este, la 18 ani, unul dintre titularii din acest sezon ai echipei ciucane. Portarul este integralist în primele șapte etape, alături de fundașii David Kelemen (32 de ani) și Raul Palmeș (28 ani). Foto: FK Miercurea Ciuc

Al patrulea meci direct, toate disputate în Ghencea! Ciucanii își aduc din nou suporterii la București, Zoltan Szondi se dă din nou în spectacol după joc?

Clubul harghitean a organizat pentru această deplasare transport gratuit pentru suporterii săi doritori să urmărească de pe stadion meciul cu Steaua. Și în precedentele partide din Ghencea, FK Miercurea Ciuc și-a luat suporterii doritori după ea. A făcut-o, poate, și intenționat, știind că galeria Stelei este slobodă la gură și nu se va putea abține la adresa etniei maghiare.

După fiecare joc desfășurat în Ghencea de FK Miercurea Ciuc, președintele său, Zoltan Szondi s-a dat în spectacol, arătând cu degetul către Steaua și suporterii săi, victimizându-se. În rest, Szondi sr. este aproape inexistent în spațiul public.

Până acum, cele două echipe s-au întâlnit în meciuri oficiale doar de trei ori în cele trei sezoane de când sunt colege în Liga 2. Partidele au avut loc doar în sezonul regular. În primele două ediții, Steaua a jucat în play-off, iar Ciucul a fost în play-out, iar în al treilea, sezonul trecut, Ciucul a fost în play-off și Steaua a continuat campionatul în play-out.

Toate cele trei jocuri directe s-au desfășurat până acum doar în Ghencea. În august 2021 a fost 1-0 pentru Steaua, în august 2022 a fost un șocant 4-0 pentru FK Miercurea Ciuc, iar în noiembrie 2023 a fost din nou 1-0 pentru Steaua.

Declarațiile lui Robert Ilyeș, Peter Gal-Andrezly și Mate Simon înainte de Steaua – FK Miercurea Ciuc:

Foto și video: FK Miercurea Ciuc

Marius ANGHEL 30 Sep. 2024, 14:23 Liga 2
Pe aceeași temă