AFC Câmpulung Muscel nu a obținut omologarea arenei pentru Liga 2. Nou-promovata va juca pe alt stadion meciurile de pe teren propriu

Andrei PASCU 08 Aug. 2024, 21:06 Liga 2
AFC Câmpulung Muscel nu a obținut omologarea arenei pentru Liga 2. Nou-promovata va juca pe alt stadion meciurile de pe teren propriu

AFC Câmpulung Muscel nu va putea juca pe arena din localitate primele meciuri din Liga 2, pentru că nu a fost omologată, în ciuda încrederii celor din club. Până la urmă, nou-promovata din Liga 3, care a început în campionatul diviziei a doua cu un eșec, 0-2 cu CSM Focșani, va evolua la Buftea.

Sezonul trecut, de exemplu, două echipe nou-promovate în Liga 2 au folosit stadionul din cadrul Centrului Național de Fotbal Buftea ca arenă proprie, Progresul Spartac și CS Tunari, ambele picate, în cele din urmă, în Liga 3.

Iată că și în această nouă ediție o nou-promovată va evolua la Buftea, pentru că nu a reușit omologarea stadionului propriu. Prima partidă pe teren propriu o va disputa AFC Câmpulung Muscel sâmbătă, în etapa a 2-a, contra FC Bihor Oradea.

AFC Câmpulung Muscel va juca meciurile de pe teren propriu la CN de Fotbal Buftea

Conducerea echipei pregătite de Costin Lazăr s-a preocupat, după promovare, de omologarea arenei din localitate pentru Liga 2. Practic, AFC Câmpulung Muscel spera să joace în divizia a doua pe același stadion pe care a disputat partidele de acasă și în Liga 3, încă de la prima întâlnire.

Era greu de crezut că AFC Câmpulung Muscel va obține acordul din partea Federației Române de Fotbal să joace pe respectivul stadion, pentru că erau și sunt multe probleme pe care trebuie să le rezolve.

  • În cadrul Centrului Național de Fotbal Buftea își dispută, cu precădere, echipele naționale ”under” partidele de pe teren propriu.

Chiar dacă antrenorul Costin Lazăr și conducerea erau optimiști, în cele din urmă stadionul din Câmpulung Muscel nu a fost omologat și prima întâlnire de pe teren propriu din acest sezon, din etapa a 2-a, va avea loc în cadrul Centrului Național de Fotbal Buftea.

Acum, pentru noi va urma un meci greu, cu Bihor, la Buftea, sâmbătă, la 11:00. Vom juca acasă, dar vom juca în deplasare, pentru că lucrările de la stadionul nostru încă nu sunt gata.

Sunt nefericit pentru ce s-a întâmplat în prima etapă, cred că a fost mult trac la acel meci. E început de sezon, de Liga 2, mulți dintre jucători nu știau ce înseamnă Liga 2, iar asta s-a văzut. Nu cred că au fost ei valoric foarte buni față de noi, dar au avut încredere și au și jucat acasă”, a transmis Costin Lazăr, joi, 8 august, la Argeș Plus TV. De altfel, Federația Română de Fotbal a confirmat la rândul ei că duelul AFC Câmpulung Muscel – FC Bihor Oradea va avea loc la Buftea:

AFC Câmpulung Muscel va juca al treilea meci al sezonului

Întâlnirea cu FC Bihor Oradea va avea loc în urma primei etape din Liga 2, când AFC Câmpulung Muscel a mers pe terenul celor de la CSM Focșani, într-un meci cedat cu scorul de 0-2.

De altfel, până la duelul cu orădenii, AFC Câmpulung Muscel a avut și confruntarea din turul 2 al Cupei României, cu Olimpic Zărnești, de care a trecut în reprizele adiționale, după 2-2 la finalul celor 90 de minute. S-a impus cu 3-2 la final.

Foto: AFC Câmpulung Muscel, Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și FRF

Andrei PASCU 08 Aug. 2024, 21:06 Liga 2
Pe aceeași temă