Cei mai bine plătiți jucători ai Chindiei vor să plece. Nou-veniții așteaptă să li se propună contracte

Bogdan ISTRATE 10 Jul. 2024, 15:27 Liga 2
Cei mai bine plătiți jucători ai Chindiei vor să plece. Nou-veniții așteaptă să li se propună contracte

Situația de la Chindia Târgoviște se acutizează cu fiecare zi care trece. Din garnitura cu care echipa a jucat în play-out-ul ediției recent încheiate de Liga 2 au rămas doar câțiva seniori, care pot fi numărați pe degete, Mario Contra, Cornel Dinu, Octavian Ursu, Ante Zivkovic și Ivan Pesic.

La antrenamente se află, în aceste zile, și Daniel Florea și Mădălin Martac, care așteaptă să li se propună contracte de joc.

Ședințele de pregătire sunt conduse de Marin Vătavu, supravegheat de Nicolae Croitoru.

Ante Zivkovic și Ivan Pesic vor să plece de la Chindia

Un caz special la Chindia este cel al străinilor Pesic (atacant, 32 de ani, 9 meciuri și 3 goluri) și Zivkovic (atacant, 31 ani, 15 meciuri și 8 goluri), cu contracte care rivalizează cu multe înțelegeri din Liga 1.

Potrivit sursele noastre, Pesic ar avea 7.000 € salariu, la care se adaugă cazare, masă și avion, când este cazul, iar Zivkovic ar avea 5.500€, plus bonusuri de performanță.

”Au transmis că dacă nu primesc restanțele salariale până vineri, vor cere rezilierea contractelor, pentru a semna în altă parte. Pe fir a intrat CSM Slatina, care l-a ofertat deja pe Zivkovic”, vorbesc surse din club, pentru Liga2.ro.

Cantonament pe banii pizzeriei

Lipsa unei strategii clare pentru noul sezon – pregătire centralizată, vizită medicală, meciuri amicale – îi pune pe gânduri pe și așa puținii sponsori rămași lângă club.

Patronii unei pizzerii, de exemplu, s-au oferit să achite costurile pentru un stagiu de pregătire de o săptămână.

Deocamdată, însă, nu a fost perfectat vreun cantonament. Asta în timp ce unele echipe din serie se întorc deja din stagiile programate cu luni bune în urmă.

Primele meciuri oficiale din Liga 2 sunt programate în jurul datei de 3 august, data oficială de start a noului sezon.

Foștii președinți stau la bere

Altfel, Marcel Ghergu și Gabriel Boriga, foștii președinți ai Chindiei, primul posibil să revină în funcție, par să fie departe de frământările suporterilor.

Cei doi s-au afișat constant în ultimele zile la o terasă din centrul Târgoviștei și au ”sudat” bere după bere, sfidând canicula, dar și întrebările suporterilor.

Cel puțin pentru moment, Ghergu a abandonat ”cuibul” de la Hotel Dâmbovița, unde și-a mutat partenerii de pahar încă din pandemie.

Altfel, pe pagina oficială de Facebook a clubului nu mai contenesc reproșurile la adresa conducătorilor și asociaților. Din 27 iunie, Chindia nu a mai transmis nimic oficial, deși promisese fanilor că le va aduce informații fierbinți de ”săptămâna viitoare”. Au trecut două săptămâni de atunci.

Foto: Chindia Târgoviște

Bogdan ISTRATE 10 Jul. 2024, 15:27 Liga 2
Pe aceeași temă