Daniel Oprița, convins de un atacant care n-a primit șanse în Liga 2 de la CSM Reșița și CS Tunari. Achiziție din Liga 3, de la Turnu Măgurele, pentru Steaua

Marius ANGHEL 08 Jul. 2024, 15:55 Liga 2
Daniel Oprița, convins de un atacant care n-a primit șanse în Liga 2 de la CSM Reșița și CS Tunari. Achiziție din Liga 3, de la Turnu Măgurele, pentru Steaua

Steaua începe noua săptămână cu un anunț privind o nouă achiziție pentru sezonul 2024-2025 de Liga 2.

Un atacant venit din Liga 3, care nu se încadrează în regula ”under”, l-a convins pe Daniel Oprița să-i dea o șansă pentru cel pun un an.

Pe un sezon a semnat Alexandru Dane, ultima dată la Cetatea Turnu Măgurele, cu clubul din Ghencea.

Alexandru Dane a semnat cu Steaua

Utilizat în prima repriză a amicalului cu Farul, în atac, alături de Adrian Popa, Alexandru Dane l-a convins în cele din urmă pe Daniel Oprița că merită o șansă la Steaua.

Atacantul originar din București nu a primit, de exemplu, șanse în Liga 2 de la CSM Reșița și CS Tunari, dar primește o mână întinsă de la Oprița.

Dane a început sezonul trecut, 2023-2024, la CS Tunari, nou-promovată în Liga 2, pentru care a prins doar 106 minute în două meciuri, în 1-3 din prima etapă cu CSM Slatina, când a început ca titular și a fost înlocuit în minutul 72, și în 1-2 la Gloria Buzău, în etapa a 2-a, când a fost introdus pe teren în mintuul 56. Apoi a dispărut din lot, fiind cedat în Liga 3 la Cetatea Turnu Măgurele, cu care a terminat pe locul 3 Seria a 6-a.

Alexandru Edward Dane va împlini 23 de ani în data de 13 iulie, iar în cariera sa, începută în Germania, a evoluat pentru echipele U17 și U19 ale Eintracht Dortmund, FC Iserlohn, iar în țară a mai jucat pentru CS Tunari, în Liga 3, cât și la CSM Reșița, când și aceasta era în Liga 3. Cu Reșița promova în Liga 2 în vara anului trecut, dar era printre primii care plecau din lotul bănățenilor.

”Bine ai venit, Alexandru Dane!
Alexandru Dane este cel mai nou transfer oficial al formație roș-albastre. În vârstă de 23 de ani (pe care-i va împlini pe 13 iulie), Alexandru a semnat un contract valabil pe un an și a venit la clubul nostru de la CSM Cetatea Turnu Măgurele.
Format în Germania, la Eintracht Dortmund, Alexandru Dane joacă în poziția de atacant, iar sezonul trecut a fost golgeterul seriei a șasea din Liga a III-a, cu 17 reușite. Mai mult, noua achiziție a Stelei a oferit și șapte pase decisive în sezonul 2023-2024.
Alexandru a debutat în tricoul Stelei vinerea trecută, în amicalul cu Farul, și a sosit în Ghencea cu gândul de a perfora cât mai des porțile adverse.
Cât mai multe goluri pentru Steaua, Alex!”, sună anunțul clubului Steaua.

Rareș Maeschi, un alt jucător nou testat de Daniel Oprița

Anterior, în această vară, Steaua i-a mai anunțat ca achiziții pe Mihai Kereki, Adrian Pop, Florin Răsdan, Rafael Munteanu, David Păcuraru, Gabriel Nedelea și Daniel Iglesias.

Steaua a fost în perioada 24 iunie – 5 iulie într-un cantonament la Cheile Grădiștei, iar la întoarcere a fost până la Ovidiu, în Constanța, pentru un amical cu Farul, pierdut cu scorul de 0-3.

În acest prim joc test din această vară, Oprița l-a utilizat și pe Dane, pe ceilalți nou-achiziționați, dar și pe Rareș Maeschi, un tânăr mijlocaș central de la Sport Team București, în vârstă de 18 ani. Totodată, s-a întors și portarul Adrian Frănculescu, absent în prima parte a pregătirii după ce a fost rechemat de CFR Cluj, clubul de care aparține.

În perioada 10 – 22 iulie, Steaua trebuia să meargă într-un stagiu de pregătire în Bulgaria, la Bansko, însă s-a renunțat la ieșirea din țară și echipa se va antrena în continuare pe plan local.

Foto: Sorin Danielciuc (Sport Pictures) și Steaua București 

Marius ANGHEL 08 Jul. 2024, 15:55 Liga 2
Pe aceeași temă