ACS USV Iași a promovat în premieră în Liga 3. Municipiul Iași are din nou echipă în al treilea eșalon, după 14 ani!

Narcis POHOAȚĂ 24 Jun. 2024, 13:05 Liga 4
ACS USV Iași a promovat în premieră în Liga 3. Municipiul Iași are din nou echipă în al treilea eșalon, după 14 ani!

La doi ani de la înființare, ACS USV Iași, echipa Universității de Științele Vieții ”Ion Ionescu de la Brad” Iași, a reușit o promovare istorică în Liga 3.

Formația pregătită de antrenorul-jucător Eduard Sandu a trecut în barajul pentru Liga 3 de campioana județului Botoșani, ACS Prosport Vârfu Câmpului, cu o dublă victorie, 2-1 în deplasare și 2-0 pe teren propriu și va juca în premieră în al treilea eșalon.

ACS USV Iași, dublă victorie la baraj cu campioana județului Botoșani

După 2-1 în tur, ACS USV s-a impus și în partida retur a barajului, disputată pe Stadionul ”Emil Alexandrescu” din Copou, cu 2-0 (0-0), dar nu fără emoții.

Răzvan Danciu (64, reluare din trei metri) și Mario Turcu (90, lovitură de cap din cinci metri), ambii intrați în teren după pauză, au marcat din centrările de pe partea dreaptă ale lui Alex Marin, într-un meci în care ambele echipe au ratat câte un penalty la 0-0.

Mai întâi Eduard Sandu nu l-a putut învinge de la punctul cu var pe Cornel Cîrciu (minutul 29), pentru ca în minutul 60 portarul Iașiului, Teodor Cotea, să apere penalty-ul executat de Leonard Orășanu.

Ieșenii au controlat partida și s-au impus meritat, în afara celor două goluri ratând alte câteva mari ocazii, în special prin Alex Marin. Golgheterul campioanei județului Iași a ratat, duminică, din toate pozițiile, dar a fost mult mai inspirat în rolul de servant, centrările sale din partea dreaptă stând la originea celor două goluri.

Antrenorul-jucător Eduard Sandu a trimis în teren următorii jucători: Cotea – Sergiu Matei (Cucoș), Adrian Ilie, Tăcuțanu – Onofrei, Șova (Danciu), Izmană, Șerban – Furtună (Plop), Alex Marin, Eduard Sandu (Turcu). Pe bancă s-au mai aflat portarul Anton și jucătorii de câmp Cuibuș, Safta, și Tânăru.

În tur, ACS USV s-a impus cu 2-1 prin golurile marcate de Alex Marin (64) și Sergiu Matei (90+7), respectiv Cosmin Matei (1).

Conducătorul ACS USV Iași este Prof. Univ. Dr. Vasile Stoleru, Prorector cu activitățile sociale la Universitatea de Științele Vieții ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași, președintele Asociației Sportive din cadrul universității, iar din staff-ul ACS USV mai fac parte Eduard Sandu (antrenor-jucător), Andrei Sărițanu (antrenor secund), Corneliu Gorban (delegat) și Costel Ilie (maseur).

Duelul foștilor colegi de la Poli Iași

Meciul de baraj din Copou a oferit și un duel interesant între doi foști fotbaliști ai Politehnicii Iași, atacantul botoșănenilor Clement Pălimaru (38 de ani) fiind anihilat de defensiva condusă perfect de stoperul Adrian Ilie (42 de ani).

De altfel, Adrian Ilie, 43 de ani în toamnă, a fost cel mai vârstnic jucător al Iașiului, în timp ce campioana Botoșaniului l-a avut ca lider de vârstă pe Leonard Orășanu (44 de ani).

Formația botoșăneană pregătită de Ciprian Dobincă a început meciul din Copou cu un ”11” format din Cîrciu – Boșcu, Cososchi, Otrocol, Ciorea – Orășanu, Ionescu, Irimescu, Vechiu – Matei Cosmin, Pălimaru, iar din lot au mai făcut parte Cojocaru, Amarinei, Tărnăuceanu, Dumitriu, Merticariu, Rusu, Matei Ionuț, Borș și Ghibea.

Municipiul Iași are din nou echipă în Liga 3, după 14 ani

După promovarea reușită de ACS USV, municipiul Iași are din nou echipă în Liga 3, după o pauză de 14 ani. Ultima echipă a orașului în al treilea eșalon a fost Poli II, în anul 2010.

Județul Iași va avea, astfel, două reprezentante în al treilea eșalon, ACS USV Iași și Știința Miroslava.

Narcis POHOAȚĂ 24 Jun. 2024, 13:05 Liga 4
Pe aceeași temă