Alte trei plecări de la FK Miercurea Ciuc. Doi fundași și un mijlocaș s-au despărțit de clubul din Liga 2

Andrei PASCU 19 Jun. 2024, 17:09 Liga 2
Alte trei plecări de la FK Miercurea Ciuc. Doi fundași și un mijlocaș s-au despărțit de clubul din Liga 2

FK Miercurea Ciuc schimbă și ea la nivelul lotului în această vară, la finalul unui sezon trecut în care a ratat promovarea în prima diviziei, în urma barajului cu Dinamo. Alte trei plecări au fost consemnate de ciucani, care ajung, astfel, la un total de patru!

Este vorba, mai nou, de Claudiu Apro (fundaș, 28 de ani), Akos Nistor (mijlocaș, 19 ani) și Dominik Dezamits (fundaș, 20 de ani).

Claudiu Apro, Akos Nistos și Dominik Dezamits nu mai continuă cu FK Miercurea Ciuc

FK Miercurea Ciuc a transmis miercuri, 19 iunie, cele trei plecări din rândul lotului de jucători. Cea mai surprinzătoare despărțire este cea care îl privește pe Apro, care se afla la FK Miercurea Ciuc din vara lui 2020, iar la formația lui Robert Ilyeș a fost om de bază. În stagiunea trecută, apărătorul a bifat 24 de partide în Liga 2 (16 în sezonul regular, șase în play-off și în cele două jocuri din barajul cu Dinamo).

La nivel profesionist, Claudiu Apro a jucat și la Ripensia, echipă de la care a plecat înainte să semneze cu FK Miercurea Ciuc.

În cazul lui Akos Nistor, el a încheiat împrumutul în Liga 2, fiind cedat pentru stagiunea trecută din SuperLiga României, de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. A prins 12 jocuri în Liga 2 în campionatul 2023/ 2024, toate în întrecerea regulară, și a marcat un gol.

Dezamits a jucat în numai un meci pentru ciucani

Dominik Dezamits, născut în Austria dar și cu cetățenie maghiară, nu a apucat să joace decât foarte puțin în partidele oficiale pentru FK Miercurea Ciuc, din cauza unei accidentări. Deși a venit înaintea startului întrecerii 2023/ 2024, el nu a mai putut reveni și să joace pentru ciucani în mai mult de un meci, când a fost trimis pe teren pentru doar două minute.

De-a lungul carierei, a fost sub contract doar cu formații din Ungaria, printre care și Paksi FC, echipă pe care Corvinul Hunedoara o va întâlni în turul 1 preliminar al Europa League.

Trei jucători, Apro Claudiu, Akos Nistor și Dominik Dezamits, au plecat. Vă mulțumim, băieți, pentru tot ce ați făcut pentru FK Miercurea Ciuc!

După ce Gyenge Szilard a semnat cu echipa Sepsi OSK, au avut loc noi schimbări în echipa noastră de liga 2. Apro Claudiu, Akos Nistor și Dominik Dezamits au plecat în această vară.

Apro Claudiu s-a alăturat echipei noastre în iulie 2020. Fundașul de la Ripensia Timișoara a jucat în total aproape o sută de meciuri în tricoul roș-negru. A jucat de 90 de ori pentru FK în campionat și încă trei apariții în cupă. A reușit să înscrie de cinci ori.

Akos Nistor a venit la echipa noastră cu un contract de împrumut pe un an, vara trecută, de la echipa Sepsi OSK. Akos s-a integrat rapid în echipa lui Robert Ilyeș și a furat inimile suporterilor cu jocul său entuziast. Din păcate, accidentarea gravă la genunchi pe care a suferit-o în martie l-a împiedicat să-și demonstreze talentul în partea esențială a play-off-ului. A fost o întâmplare a sorții că s-a accidentat chiar în timpul unei întâlniri amicale împotriva clubului de care aparține. Tânărul mijlocaș a apărut de douăsprezece ori în tricoul FK în Liga 2 și, într-o ocazie, am putut să-i scriem numele printre marcatori.

La Miercurea Ciuc a ajuns și Dominik Dezamits înainte de începerea sezonului precedent. O accidentare l-a împiedicat pe fundașul de 20 de ani să-și arate cu adevărat abilitățile. Pe lângă meciurile pregătitoare, a putut juca o dată în Liga 2.

Le mulțumim tuturor celor trei jucători pentru serviciile oferite pentru FK Miercurea Ciuc și le dorim mult succes în carieră!”, se arată pe site-ul FK Miercurea Ciuc, dintr-o traducere aproximativă din limba maghiară.

FK Miercurea Ciuc a consemnat patru plecări

În total, sunt patru plecări de la FK Miercurea Ciuc în această vară, anterior celor trei fiind comunicată și cedarea portarului Szilard Gyenge, care a semnat cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

De la FK Miercurea Ciuc, dar de la echipele ”under” mai exact, a plecat și Eric Balint, fiul antrenorului brașovean Laszlo Balint, el urmând să se prezinte la reunirea echipei Concordia Chiajna.

Foto: FK Miercurea Ciuc și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

Andrei PASCU 19 Jun. 2024, 17:09 Liga 2
Pe aceeași temă