Corvinul Hunedoara, prima echipă din Liga 3 calificată în barajul de promovare! Florin Maxim are opt meciuri să pregătească semifinala

Andrei PASCU 04 Apr. 2023, 16:16 Liga 3
Corvinul Hunedoara, prima echipă din Liga 3 calificată în barajul de promovare! Florin Maxim are opt meciuri să pregătească semifinala

Corvinul Hunedoara este prima echipă din acest sezon de Liga 3 (ediția 2022-2023) care reușește calificarea matematică în barajul de promovare pentru Liga 2.

Locul 1 în Seria 9 și-a asigurat prezența în semifinalele barajului în urma primei etape din play-off, din cele nouă de disputat, după ce, sâmbătă, a învins CSM Unirea Alba Iulia, scor 3-1, pe teren propriu.

Corvinul Hunedoara, prima echipă din Liga 3 calificată în barajul de promovare!

Corvinul Hunedoara a trecut de locul 4 în play-off-ul Seriei 9, dar a avut ceva emoții după pauză. Deși a terminat prima repriză în avantaj de două goluri, 2-0, în urma reușitelor lui Marius Coman (min. 28) și Nicolae Pîrvulescu (min. 45), CSM Unirea Alba Iulia a redus din diferență imediat după reluare, prin Oluwaseun Agbomoniyi (49).

Liniștea și calificarea în primul baraj de promovare pentru Liga 2 au fost asigurate de același Marius Coman (min. 63), care a reușit dubla.

Astfel, Corvinul Hunedoara a reușit să își păstreze statutul de la începutul sezonului, fiind una dintre marile favorite la promovare încă de la startul întrecerii. Însă, așa a fost și campionatul trecut, dar a pierdut finala cu Minaur Baia Mare, după 2-1 în tur, acasă, și 1-4 în retur, în deplasare.

Rezumatul meciului Corvinul Hunedoara – CSM Unirea Alba Iulia:

https://www.youtube.com/watch?v=HJ47x91SrG4

  • Corvinul Hunedoara, în partida cu CSM Unirea Alba Iulia: Blaga – Pop (Mercioiu 61’), Elton, Garutti, Mar (Mitran 46’) – Neacşa, Curtean (A. Vlad 72’), Chindriş (cpt.) (Pocioian 88’), Pîrvulescu – Hergheligiu, Coman (Lupu 72’).

Dans în ploaie: trei goluri, trei puncte și Corvinul e, matematic, la baraj!

Prima etapă din play-off a însemnat a șaptea victorie consecutivă pentru echipa noastră, care a trecut cu 3-1 de CSM Unirea Alba Iulia. Rezultat care, coroborat cu victoria Unirii Ungheni în fața Metalurgistului Cugir (1-0) e asigură, matematic, prezența în primul baraj de promovare – cu opt meciuri rămase de jucat! (…)”, a scris clubul din Hunedoara pe site-ul oficial.

  • Corvinul are un avans de 20 de puncte față de a doua clasată Unirea Ungheni, astfel că în două etape poate să-și asigure matematic inclusiv locul 1 în Seria a 9-a a Ligii 3.

Corvinul Hunedoara, fără eșec în Liga 3, în 19 meciuri

În cele 18 etape din sezonul regular de Liga 3, Corvinul Hunedoara nu a pierdut vreun meci. Echipa din Seria 9 este iar, ca stagiunea trecută, favorită certă la accederea în Liga 2.

Corvinul Hunedoara are și de această dată un parcurs solid, asta în primul rând pentru că a menținut un buget important, cu mult peste ce își poate asigura majoritatea echipelor din Liga 3, drept dovadă și jucătorii pe care îi are la dispoziție, precum Elton, Neacșa, Curtean, Chindriș, Pîrvulescu, Hergheligiu sau Coman.

A finalizat întrecerea regulară a Ligii 2 cu 52 de puncte, cele mai multe puncte acumulate de o echipă dintre cele 99 de participante în campionat, în urma a 17 victorii și o remiză, dar și un golaveraj de 61 de goluri marcate și numai nouă primite.

  • Cealaltă echipă neînvinsă în sezonul regular este CSM Deva, liderul din Seria a 7-a, care a strâns, însă ”doar” 46 de puncte în cele 18 jocuri, din 14 victorii și 4 egaluri, golaveraj 62-9.

Corvinul Hunedoara, meci cu Unirea Ungheni în etapa a 2-a a play-off-ului Seriei 9 din Liga 3

În play-off, Corvinul Hunedoara a început, așadar, cu o victorie, scor 3-0 cu CSM Unirea Alba Iulia, și a ajuns la 55 de puncte. Ierarhia grupei este completată de Unirea Ungheni, 35 de puncte, Metalurgistul Cugir, 31 de puncte, și CSM Unirea Alba Iulia, 30 de puncte.

Opt etape mai sunt de jucat din play-off, iar în runda a 2-a formația pregătită de Florin Maxim va întâlni Unirea Ungheni, pe teren propriu.

Semifinala barajului de promovare va aduce pentru Corvinul Hunedoara un adversar din Seria 10, acolo unde lider este FC Bihor Oradea, iar pe 2 și pe 3, cu același punctaj, sunt Gloria Bistrița Năsăud și CSM Satu Mare.

”Eu spun că dominăm seria pentru că muncim. Iar rezultatele partidelor vin ca o consecință firească a antrenamentelor. Ca să avem mereu același nivel de concentrare, eu folosesc abordarea concentrată exclusiv asupra meciului următor.

De la o etapă la alta pot să apară accidentări, suspendări, se schimbă inclusiv viziunea mea asupra primului 11. Dar dacă te canalizezi doar pe meciul care urmează, scapi și de provocarea despre care mă întrebi.

Noi am semnat pentru un proiect pe 2 ani, în 2021. Chiar dacă ne-am dorit promovarea din primul an și chiar dacă nu am reușit să o obținem, din păcate, în ciuda parcursului excelent de până la ultimul meci, eu am venit cu un obiectiv și vreau să îl îndeplinesc.

Nu mi-am concentrat atenția spre nicio ofertă pentru că sunt un antrenor serios, muncitor, și respect obiectivele pe care mi le asum”, spunea Florin Maxim în iarnă, despre parcursul solid ale echipei sale.

Foto și video: Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/liga-3/video-ceahlaul-trimis-in-strada-de-primaria-piatra-neamt-cristian-pustai-si-jucatorii-echipei-au-primit-interdictie-sa-mai-intre-in-baza-sportiva-a-orasului-pe-care-il-reprezinta-19265486

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-start-in-play-off-si-play-out-12-meciuri-au-loc-acum-19264854

https://liga2.prosport.ro/liga-3/acs-muscelul-campulung-elite-explicatii-dupa-ce-s-a-retras-de-pe-teren-in-meciul-cu-unirea-bascov-era-o-atmosfera-foarte-rea-arbitrul-aratat-cu-degetul-nu-numai-pentru-maniera-sa-19265130

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sportul-simleu-silvaniei-are-un-nou-antrenor-george-zima-19265096

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-focsani-a-renuntat-la-ionut-mosteanu-19264757

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dunarea-calarasi-are-un-nou-administrator-special-19264740

Andrei PASCU 04 Apr. 2023, 16:16 Liga 3
Pe aceeași temă