Situația lui Dinamo, după ce planul de reorganizare a fost respins. Ce se întâmplă în cazul falimentului și care e stadiul discuțiile cu posibilii investitori

Răzvan STÎNGĂ 17 Dec. 2022, 16:15 Liga 2
Situația lui Dinamo, după ce planul de reorganizare a fost respins. Ce se întâmplă în cazul falimentului și care e stadiul discuțiile cu posibilii investitori

Vlad Iacob, administratorul special al lui Dinamo, a vorbit pe seama situației în care se găsește clubul în acest final de an, după ce i-a fost respinsă posibilitatea unui nou plan de reorganizare. Oficialul lui Dinamo nu s-a ferit să discute și despre ce s-ar întâmpla în cazul unui faliment.

Vlad Iacob, detalii despre situația de la Dinamo, după ce planul de reorganizare a fost respins

Falimentul nu mai e chiar o variantă imposibilă la Dinamo, deoarece refuzul instanței pentru un nou plan de reorganizare complică lucrurile pentru viitorul apropiat și nu numai. Vlad Iacob a accentuat din nou ideea că problemele sunt unele importante la Dinamo și l-a numit în acest caz și pe Dorin Șerdean, unul dintre acționarii clubului.

În ciuda celor întâmplate zilele trecute, Vlad Iacob are totuși încredere că Dinamo va trece cu bine peste context și că, mai mult, se va și califica în play-off-ul Ligii 2, dar nu a refuzat să vorbească de un posibil faliment.

În cazul în care Dinamo va intra în faliment, atunci e posibil ca o nouă echipă să ia startul din Liga 4 și să fie declarată continuatoare a actualei formații din ”Ștefan cel Mare”, dar nici așa nu s-ar termina problemele.

Ce se întâmplă cu Dinamo în cazul unui faliment! Răspunsul lui Vlad Iacob

În această postură sunt, de exemplu, SC Oțelul și Rapid, echipe care au pornit din Liga 4 și sunt considerate continuatoarele fostelor entități, motiv pentru care de-a lungul timpului au fost somate să plătească sume de bani către jucătorii care au plecat de la fostele structuri.

SC Oțelul chiar se află într-un astfel de moment, neavând dreptul de a face transferuri, din cauza unor datorii, detaliu pe care îl poate suferi și Dinamo, dacă va intra în faliment și va relua activitatea din Liga 4

Cei care înțeleg mai puțin gravitatea situației sunt ceilalți acționari din cadrul clubului, în special domnul Șerdean. Ar trebui să fie rezonabili. Eu cred că lucrurile vor merge înainte, că Dinamo va supraviețui ba, mai mult, că vom face o figură frumoasă și vom reuși să intrăm în play-off. Bine ar fi să ieșim din insolvență, să ieșim mai puternici.

Scenariul opus, în care Dinamo s-ar duce în faliment, ar însemna ca un alt Dinamo, care va începe din Liga 4, probabil, să fie identificat la un moment dat drept continuatorul acestei echipe, adică să preia aceste datorii. Ar fi mult mai greu așa.

Pot trece ani de zile până ca respectiva echipă să ajungă în primele două ligi, plus că datoriile respective ar rămâne și s-ar acumula și dobânzi”, a spus Vlad Iacob la Metropola TV, conform Radio Dinamo 1948.

Dinamo, în discuții cu posibili investitori. Vlad Iacob, încrezător

Dinamo se află de foarte mult timp în căutarea unor investitori, iar în ultimele luni chiar s-a discutat despre posibilitatea ca anumiți oameni de afaceri să preia pachetul majoritar al clubului și să ajute la plata datoriilor.

Aparent, și acum se află conducerea lui Dinamo în discuții pentru venirea unor investitori, lucru recunoscut de Vlad Iacob, dar rămâne de văzut în ce măsură negocierile se vor și concretiza de această dată.

A fost greu, nu foarte greu, dar împreună cu echipa mea am reușit să identificăm investitori. Chiar și acum sunt niște investitori pregătiți să vină și să preia clubul și să achite o parte foarte importantă din aceste datorii.

Cu privire la foștii fotbaliștii, cu tot respectul pentru carierele lor sportivă, ar trebui să apeleze la specialiști cu expertiză înainte să emită o opinie. Ei ar trebui să fie mai responsabili, fiindcă sunt formatori de opinie și foarte mulți fani care iau ca atare ce spun ei în spațiul public.

Să n-aibă încredere în ce spun eu, dar îi pot direcționa către experți în drept sportiv și reorganizări și vor înțelege atunci că soluția cea mai bună și cea mai ieftină pentru clubul Dinamo este reorganizarea”, a mai spus oficialul lui Dinamo.

Dinamo e la numai două puncte de play-off

Dinamo este pe locul 8 în Liga 2, cu 24 de puncte, la două puncte de locul 6, Gloria Buzău. În același timp, e cu un punct peste cele două echipe de sub ea, Concordia Chiajna și FC Brașov.

La anul, ”câinii” vor mai juca în sezonul regular al diviziei a doua cu Unirea Constanța (acasă), CS Comunal Șelimbăr (deplasare), Poli Timișoara (acasă).

Arătăm bine sportiv, suntem pe primul loc dacă ne raportăm la clasamentul ultimelor etape. E foarte important ce vor reuși băieții în această pregătire de iarnă, una foarte importantă. Și cred că programul ne avantajează, avem program mai ușor decât contracandidatele noastre”, a spus Vlad Iacob despre partea sportivă.

Foto principal: Alexandru Nicodim / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ddb-provocare-pentru-dorin-serdean-suntem-nerabdatori-sa-demonstreze-ca-nu-minte-si-nicolae-badea-e-invitat-la-acelasi-gest-19256565

https://liga2.prosport.ro/seria-1/razvan-zavaleanu-este-si-optimist-dupa-ce-planul-de-reorganizare-modificat-al-clubului-dinamo-a-fost-respins-se-intampla-in-multe-cazuri-sa-fie-intoarse-hotararile-19256528

https://liga2.prosport.ro/seria-1/contestatiile-lui-nicolae-badea-cornel-talnar-si-dorin-serdean-sunt-cuiele-batute-in-cosciugul-lui-dinamo-singura-solutie-pentru-clubul-din-stefan-cel-mare-sa-se-19256479

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorin-serdean-si-vlad-iacob-prima-reactie-dupa-ce-planul-de-reorganizare-modificat-al-clubului-dinamo-nu-a-fost-aprobat-19256460

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-plan-de-reorganizare-respins-19256440

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 17 Dec. 2022, 16:15 Liga 2
Pe aceeași temă