Leo Grozavu, la o lună după ce a preluat Poli Iași: ”În momentul de față nu putem să ne bazăm pe mai mult de 13-14 jucători.” Ce le răspunde celor care cred că echipa sa are cel mai bun lot din Liga 2

Narcis POHOAȚĂ 16 Nov. 2022, 14:25 Liga 2
Leo Grozavu, la o lună după ce a preluat Poli Iași: ”În momentul de față nu putem să ne bazăm pe mai mult de 13-14 jucători.” Ce le răspunde celor care cred că echipa sa are cel mai bun lot din Liga 2

Politehnica Iași a ratat, sâmbătă, la Brașov, o șansă importantă de a urca pe podium și de a se desprinde în fața celor patru formații care au acumulat câte 25 de puncte în urma etapei a 14-a a Ligii 2.

Iașiul a condus cu 1-0 și 2-1 sub Tâmpa, dar a fost egalat la ultima fază de Chică Roșă, atacantul ardelenilor marcând cu un șut din afara careului, cu largul concurs al portarului nord-macedonean Jankov.

Antrenorul Leo Grozavu, nemulțumit de pasul înapoi din repriza a doua

Chiar dacă frustrarea ratării victoriei la ultima fază e uriașă, remiza înregistrată sub Tâmpa a fost echitabilă, în condițiile în care echipa lui Dan Alexa a dominat actul secund al partidei.

Dacă Poli a controlat prima parte, Brașovul a ieșit de la cabine mai decis și a reușit să egaleze după un forcing susținut în careul advers.

De altfel, antrenorul Leo Grozavu a recunoscut că acest pas înapoi făcut de elevii săi în repriza secundă l-a nemulțumit.

”E clar că în a doua repriză am avut o intervenție la pauză și am și spus că e foarte important primul sfert de oră, în care trebuie să menținem liniile foarte sus, să jucăm curajos, să ieșim foarte agresiv. Din păcate, nu am făcut-o, așa cum se întâmplă de atâtea ori. Am retras liniile, a intervenit acel instinct de conservare care m-a supărat. Din păcate, în momentul în care doar vrei, nu și poți, e mai dificil. Cred că suferim în continuare la partea asta fizică, dar e greu să o lucrezi în plin campionat. Dar nu aș vrea să vedem de fiecare dată doar partea goală a paharului, trebuie să o vedem și pe cea plină, pentru a progresa. Trebuie să mergem cu optimism înainte”, a declarat la Radio HIT Iași antrenorul Leo Grozavu.

”În momentul de față nu putem să ne bazăm pe mai mult de 13-14 jucători”

Deși multă lume continuă să considere că Poli Iași are cel mai bun lot din Liga a 2-a, antrenorul Leo Grozavu nu este de aceeași părere. La o lună după ce a semnat cu Iașiul, antrenorul în vârstă de 55 de ani susține că, în momentul de față, Poli nu se poate baza pe mai mult de 13-14 jucători, adică jumătate din lotul schimbat aproape în totalitate în vară.

”Mie de fiecare dată îmi place să vorbesc cu argumente. Atunci când cineva face o remarcă, trebuie să aducă și un argument. Pentru că doar dacă vorbim așa, e ușor. Din afară e foarte ușor să vorbești. Că avem cel mai bun lot… da, probabil că lumea așa consideră. Dar ca să fie așa eu consider că trebuie să aduci și argumente. Eu vă spun că în momentul de față nu putem să ne bazăm pe mai mult de 13-14 jucători. Cam jumătate din lotul pe care îl avem la dispoziție. Aici intră și foarte mulți juniori. Dacă îi punem pe toți care se antrenează cu echipa sunt 27. La antrenamente avem 23 de jucători de câmp și mare parte din ei sunt fie juniori, fie foarte tineri”, a explicat Leo Grozavu.

Întrebat dacă vor pleca mulți jucători în iarnă, antrenorul a răspuns că asta va decide la momentul respectiv și că acum vrea să se focuseze împreună cu elevii săi pe ultimele două meciuri ale anului: ”Nu știu asta, deocamdată, vom vedea. Acum mai avem două jocuri de disputat anul acesta, vreau ca toate lumea să strângă rândurile, să ne mobilizăm foarte bine, pentru că urmează două jocuri grele. Campionatul a demonstrat lucrul acesta. Prindem iarăși o echipă în formă, așa cum s-a întâmplat și cu Brașov, care venea după meciuri câștigate, cu o formă sportivă bună. Și s-a demonstrat pe teren că am avut un meci greu. Vine acum Dinamo, altă echipă aflată într-o formă sportivă foarte bună. Dar ne interesează mai puțin ce fac adversarele noastre, pentru noi este important să fim noi bine.”

Se aștepta la mai multe puncte

Antrenorul venit la Iași în locul lui Claudiu Niculescu a obținut 8 puncte din 15 posibile (la un meci nu a stat pe bancă) și admite că se aștepta la un bilant mai bun. Totodată, Leo Grozavu a vorbit din nou despre soluțiile pe fiecare post, aspect la care consideră că Poli nu stă foarte bine.

”Mă așteptam să fie foarte greu. Nu consider că e mai ușor decât m-am așteptat, dar nici nu pot să spun că e mai greu. Mă așteptam la mai mult în privința rezultatelor, asta e clar, oricine s-ar fi așteptat la mai mult. Dar v-am spus, depindem foarte mult și de factorii externi care influențează foarte mult. Poate fi și un arbitraj, și o deplasare foarte lungă, poate și forma mai puțin potrivită a unor jucători. Pentru că atunci când ai un lot de 27 de jucători este obligatoriu să ai soluții pe fiecare poziție. Din păcate, nu se întâmplă asta și din punctul acesta de vedere eu sunt cel mai supărat. Dar nu avem ce să facem, va trebui să gestionăm situația așa cum este, fără să ne plângem. Mergem înainte”, a conchis tehnicianul, optimist, dar preocupat în același timp.

Cu 25 de puncte, Poli Iași este pe locul 4 în Liga 2, dar e la egalitate cu alte patru echipe, FK Miercurea Ciuc, Gloria Buzău, Unirea Dej și SC Oțelul Galați. Dintre acestea, doar ciucanii au un golaveraj mai bun decât moldovenii.

În ultimele două etape programate în 2022, Poli Iași joacă acasă cu Dinamo (26 noiembrie, ora 16:00) și în deplasare la Clinceni, cu Unirea Constanța.

Foto: Alex Nicodim / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/saptamana-intensa-la-poli-iasi-programul-stabilit-de-leo-grozavu-si-adversarul-din-prima-liga-pe-care-si-l-doreste-pentru-un-amical-19253872

https://liga2.prosport.ro/seria-1/control-antidoping-la-finalul-meciului-fc-brasov-poli-iasi-sase-jucatori-au-fost-testati-19253807

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciul-fc-brasov-poli-iasi-facut-praf-de-arbitrul-vladimir-nagy-centralul-din-alba-a-luat-mai-multe-decizii-eronate-care-au-scandalizat-ambele-formatii-principalele-faze-incrim-19253804

https://liga2.prosport.ro/seria-1/grozavu-vocea-si-talentul-nu-poate-vorbi-gabriel-vasvari-a-acuzat-si-el-arbitrajul-dupa-remiza-de-la-brasov-dar-faza-penalty-ului-din-care-a-inscris-n-a-vazut-o-19253732

Narcis POHOAȚĂ 16 Nov. 2022, 14:25 Liga 2
Pe aceeași temă