Panică la Iași! Meciul cu Concordia Chiajna ar putea fi mutat pe un alt stadion dacă gazonul se va strica după Festivalul Inimo. Organizatorii dau asigurări, Claudiu Niculescu reacționează

Narcis POHOAȚĂ 18 Aug. 2022, 22:12 Liga 2

Politehnica Iași ar putea disputa primul derby de pe teren propriu al sezonului pe teren neutru.

Stadionul ”Emil Alexandrescu” va găzdui, în acest weekend, Festivalul Inimo, iar dacă suprafața de joc va fi afectată atât de grav încât nu se va putea juca, partida din etapa a 4-a a Ligii 2, cu Concordia Chiajna, ar putea fi mutată în alt oraș. Ieșenii au două variante, Botoșani sau Piatra Neamț.

Botoșani sau Piatra Neamț, variante pentru Poli Iași să joace cu Concordia, dacă gazonul din Copou va fi stricat

Anunțul a fost făcut joi de managerul media al clubului, Lucian Lucescu.

”Noi sperăm să nu fie cazul să ne mutăm. Luni dimineață, în funcție de cum arată terenul, vom lua o decizie. Avem, însă, garanția organizatorilor că acei faguri care protejează suprafața de joc vor fi montați cel mai târziu posibil și vor fi demontați duminică seară, imediat după concert. Dacă ne vom muta în alt oraș, trebuie să avem un stadion omologat, iar în zona Moldovei cel mai aproape sunt Piatra Neamț și Botoșani”, a declarat Lucian Lucescu.

Claudiu Niculescu: ”Indiferent că jucăm pe iarbă, pe asfalt sau pe zgură, trebuie să câștigăm meciuri”

Antrenorul Claudiu Niculescu a comentat și el situația ce poate deveni neplăcută, dar a admis că echipa sa trebuie să câștige meciurile indiferent de condiții.

”Că jucăm aici, că jucăm pe asfalt sau pe zgură, trebuie să câștigăm meciuri. Nu trebuie să găsim scuze. Suntem Politehnica Iași, avem un obiectiv măreț și vom lupta la fiecare meci. Dacă terenul va fi rău de luni încolo, o să vedem. La prima vedere se pare că se va strica puțin, dar nu avem ce face. Este stadionul municipalității, așa că din acest punct de vedere nu avem ce să reproșăm, noi avem toate condițiile. Concerte au toate orașele mari. Noi am primit asigurări că gazonul va arăta bine de luni încolo, vom vedea. Eu sper ca de la meciul din etapa viitoare să putem juca în fața propriilor suporteri. Dacă nu, asta este, măcar un meci mergem în altă parte, vom juca iarăși în deplasare, dar nu ar trebui să fie o scuză pentru noi. Că jucăm aici, că vom juca în alt oraș, trebuie să câștigăm puncte”, a declarat Claudiu Niculescu.

  • Până la meciul de pe teren propriu cu Concordia, Poli Iași joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Dej, cu Unirea, în cadrul etapei a 3-a a Ligii 2.

Părintele Dan Damaschin: ”Terenul va fi la fel de frumos”

Părintele Dan Damaschin, unul dintre organizatorii evenimentului ce are ca scop ajutorarea unui număr de 10.228 de copii, a dat asigurări că gazonul va fi bun de joc după festival.

”Vreau să fac două precizări foarte importante. În primul rând, astfel de manifestări se fac pe toate stadioanele din țară, chiar și pe Arena Națională sau pe Cluj Arena. Nu ar trebui să fie o noutate. A doua precizare, în spatele nostru sunt două tiruri cu ceea ce se numește portaflor, adică o suprafață care protejează gazonul și terenul va fi la fel de frumos. Să avem fotbal pentru el, că în rest treaba este bună”, a declarat preotul Dan Damaschin.

Primarul Mihai Chirica: ”Nu cred că vor fi probleme”

La rândul său, primarul Mihai Chirica a declarat: ”Nu cred că terenul va ajunge într-o situație critică. Va avea de suferit un pic, firesc că nu va arăta la fel ca atunci când nu intri pe el. Dar facem un tratament special, îl tundem acum, după care venim cu o substanță care nu favorizează creșterea lui. Acoperim suprafața, verificăm zilnic dacă este nevoie de udare și încercăm să nu afectăm absolut deloc. Nu cred că va fi niciun fel de problemă.”

6.400 de metri pătrați de material protector

Scena, cea mai mare din România, potrivit organizatorilor, a fost montată pe pista de atletism, în spatele porții de la tabela de scor. Pe teren va fi întinsă o suprafață de protecție numită portaflor, peste care vor fi amplasate scaunele pentru spectatori. Organizatorii au anunțat că au 6.400 de metri pătrați de suprafață protectoare care permite ca iarba să respire și chiar să fie udată.

Nume mari pe scenă la Festivalul Inimo

Pe scena Festivalului Inimo vor urca nume importante ale muzicii românești, între care Andra, Smiley, Direcția 5, Vunk, Taxi, Damian Drăghici, Ștefan Bănică, Feli, Provincialii și alții.

Trebuie spus faptul că evenimentul are un scop caritabil. Banii adunați vor folosi pentru a pregăti de școală nu mai puțin de 10.228 de copii sărmani. Copiii vor primi ghiozdane, rechizite, haine, încălțăminte, produse de igienă și de curățenie.

Taxa de intrare la evenimentul programat în zilele de 19, 20 și 21 august va consta într-o donație în baza căreia fiecare persoană va primi o invitație.

Intrarea va fi liberă pentru copiii sub 14 ani, pentru zeciștii de la Evaluarea Națională și Bacalaureat, pentru persoanele cu dizabilități și pentru familiile cu mulți copii.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stadionul-emil-alexandrescu-a-ramas-fara-tabela-electronica-chiar-daca-batrana-arena-din-copou-a-fost-modernizata-in-aceasta-vara-cat-o-costa-pe-poli-iasi-la-fiecare-meci-de-acasa-19241202

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-cornel-sfaiter-asteapta-un-fotbal-mult-mai-bun-de-la-poli-iasi-sunt-multumit-de-rezultat-dar-jocul-a-lasat-de-dorit-semnal-de-alarma-tras-in-vestiar-19241171

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-pusa-sa-joace-din-nou-marti-in-etapa-a-3-a-a-ligii-2-majoritatea-meciurilor-au-loc-sambata-doua-dintre-ele-la-buftea-cele-cinci-partide-televizate-19240988

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabriel-vasvari-autorul-primul-gol-al-iasiului-in-acest-sezon-nu-am-mai-jucat-de-11-ani-in-liga-2-dar-va-spun-sincer-ca-e-un-campionat-mai-dificil-decat-liga-1-19240969

Narcis POHOAȚĂ 18 Aug. 2022, 22:12 Liga 2
Pe aceeași temă