Ripensia a defilat în amicalul cu ”sora” UVT, cu câteva noutăți în lot. Claudiu Matiș a trecut și în echipa adversă și a marcat

Anda DELIU 02 Jul. 2022, 15:49 Liga 2

Ripensia Timișoara a jucat primul amical al perioadei de vară cu Universitatea de Vest Timișoara, echipa din Liga 4 Timiș cu care clubul din Liga 2 are un parteneriat prin instituția de invățământ. Roș-galbenii s-au impus pe ”Dan Păltinișanu” cu scorul de 10-1, în condițiile în care Claudiu Matiș a marcat pentru adversar.

La echipa din Liga 2 condusă de preparatorul sportiv Iulian Muntean au apărut nume noi precum Marian Târșa, Alexandru Mogoș sau Paul Toroc.

Doar 3-0 la pauză pentru Ripensia

Cu un adversar care e în vacanță, Ripensia nu a avut probleme. În prima repriză a marcat Alexandru Piftor de două ori, plus Alexandru Mogoș. În repriza a doua s-a înscris și mai mult. În minutul 48, Cristian Gavra a marcat după ce a mingea a lovit transversala, iar în minutul 52, Claudiu Matiș a marcat pentru UVT, căci la pauză a trecut la ”adversar”.

Au mai băgat mingea în poartă tot Gavra, Răzvan Morariu, cu un șut frumos de la distanță, apoi tot Gavra, Mihai Ene, din pasa lui Gavra, Tudor Călin, și scorul final l-a staibilit același Ene.

Ripensia Timișoara: Dobre – Zamfirescu, Țieranu, Fridrich, Gladun – Stoi, Mogoș – Târșa, Mihart, Piftor – Matiș.
Au mai intrat: Rus, Toroc, Petruș, Sturzu, Lalic, Vidrăsan, Vasluian, Gavra, Butnărașu, Mitrov

UVT: Filip – Morariu, Contescu, Vărzaru, R. Popa – Olariu, Gașpar, Giuricici – Balea, S. Andrei, Pițigoi

Iulian Muntean le-a cerut jucătorilor să fie mai uniți

Antrenorul de facto al Ripensiei, preparatorul sportiv Iulian Muntean, a cerut jucătorilor la final să fie mai uniți pe teren.

”S-au dat foarte multe goluri pentru că echipa adversă nu a mai putut să facă față fiizic. Ne bucurăm pentru goluri, dar nu ne îmbătăm cu apă rece din moment ce patru jucători au ieșit în minutul 30 că îi dădusem de la noi la ei, era normal ca echipa să cadă și fizic, au fost probleme de aranjare în teren. E bine că s-a înscris și băieții au poftă de joc. Le-am cerut să arătăm altfel, să arătăm ca o echipă, să facem un grup unit, să ne ajutăm pentru orice moment al jocului, în caz că unul ditre noi greșește. Pe de o parte e normală chestia asta. Nu putem realiza foarte multe lucruri dacă nu suntem o echipă”, a declarat Muntean despre joc.

Mogoș și Târșa, noutățile cele mai notabile

La Ripensia încă nu e clară situația portarului Ionuț Rus, care aparține de CFR Cluj, dar care a jucat, sau a lui Denis Golda, care doar a asistat la meci, după ce i-a expirat contractul.

Au venit ca noutăți Alexandru Mogoș, mijlocaș central de 19 ani, trecut pe Entella și CS Hunedoara, și Marian Târșa, mijlocaș central de 24 de ani, trecut în ultimul sezon pe la Poli Iași și Vedița Colonești.

De asemenea, e testat Paul Toroc, portar de 18 ani format la LPS Banatul și trecut pe la Dudeștii Vechi.

”Sperăm să se înțeleagă cu Mogoș. Legat de Târsa o să ne mai gândim, voi mai avea câteva discuții. Posibil să mai rămână câteva zile pe Mogoș l-am dori sigur. Rus nu cred că va rămâne. Am avut discuții de două-trei săptămâni. Lui i-a expirat deja contractul. Cred că a primit un accept să se antreneze cu altă echipă, dar, din ce știu, vrea să se transfere în străinătate. Pe Golda l-am vrea. Eu unul personal îl vreau, am discutat cu el. Urmează să se întâlnească cu domnul Mihu să vorbească să pună la punct anumite termene, condiții”, a spus Muntean despre sosiri și plecări.

Claudiu Zamfirescu a semnat cu Ripensia

La reunire, Ripensia avea cinci jucători în teste: Mario Diaconescu, Mathias Hondorocu, Cătălin Vaida, Daniel Todîrcan și Claudiu Zamfirescu. Primii patru nu au rămas, iar ultimul a semnat chiar astăzi, 2 iulie. El este mijlocaș dreapta și poate juca și ca fundaș de bandă. A trecut pe la Viitorul (actuala Farul), ”FC U” Craiova, Academia Gică Popescu, CSA Steaua și Metalul Buzău, ultima sa formație.

”Sunt fericit că am semnat cu Ripensia. Băieții sunt de treabă, m-au primit bine, la fel și staff-ul tehnic. Îmi place acest mediu și sper ca această alegere să fie cu noroc pentru mine. Îmi doresc să încheiem cât mai sus în clasament la finalul sezonului viitor!”, spune Zamfirescu, care a semnat cu Ripensia un contract valabil doi ani.

Joi, de la ora 10:30, Ripensia va juca un nou amical cu UVT, locația în care se va desfășura încă nefiind stabilită.

Foto: Joszi Leczki / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/statistica-685-de-jucatori-au-evoluat-in-sezonul-2021-2022-de-liga-2-dintre-care-13-au-urcat-in-timpul-campionatului-in-liga-1-iar-257-au-inscris-unirea-constanta-a-utilizat-cei-mai-multi-unirea-19236213

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-noul-sezon-de-liga-2-editia-2022-2023-se-va-desfasura-exact-in-acelasi-mod-ca-precedentul-campionat-cand-incepe-echipele-care-ar-trebui-sa-ia-startul-si-modul-in-care-se-promoveaza-si-r-19236034

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-gavra-si-andrei-macritchii-continua-cu-ripensia-cei-doi-jucatori-au-semnat-prelungirea-contractului-19235857

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-si-unirea-constanta-iau-locul-echipelor-academica-clinceni-si-gaz-metan-medias-in-noul-sezon-de-liga-2-frf-a-anuntat-cluburile-cu-certificare-pentru-editia-2022-2023-a-esalonului-secun-19235835

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primul-pas-pentru-demolarea-stadionului-dan-paltinisanu-anuntul-facut-de-consiliul-judetean-timis-19235573

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primele-plecari-confirmate-la-ripensia-numarul-strainilor-scade-in-lotul-timisorenilor-19235567

Anda DELIU 02 Jul. 2022, 15:49 Liga 2
Pe aceeași temă