VIDEO | Supărare mare la Cluj, după eșecul cu Hermannstadt. Fanii i-au luat la rost pe jucători: ”La vară o să plecați toți. Noi rămâne aici.” Ely Fernandes, aproape să fie agresat. ”Demisia, Lincar!”. Acuzații de blat din rândul suporterilor

Vlad MĂCICĂȘAN 11 May. 2022, 00:36 Liga 2

Galeria Universității Cluj s-a adunat, marți noapte, în fața stadionului Cluj Arena, pentru a-i aprostrofa pe jucătorii lui Erik Lincar, după înfrângerea cu FC Hermannstadt, scor 1-2, rezultat care reduce drastic șansele ”studenților” la promovarea directă în Liga 1.

Un fan s-a urcat la câțiva metri pe o schelă metalică de unde le-a strigat jucătorilor să le fie rușine. ”Voi nu meritați la U să jucați!” și ”Rușine, rușine să vă fie!”

Denunț al unui suporter: ”Acum 3 ani de zile, trei jucători de la au vândut meciul cu Hermannstadt, chiar aici, la noi pe stadion”

Unul dintre liderii galeriei i-a acuzat pe fotbaliștii care au jucat barajul cu FC Hermannstadt în 2019 că au vândut meciul. ”Presa, am ceva de spus. Să știți că, acum 3 ani de zile, trei jucători de la au vândut meciul cu Hermannstadt, chiar aici, la noi pe stadion. Nu vreau să dau nume. Vedeți că o să ajungem la DNA. Trei jucători care au vândut meciul! Anul ăsta iar! Să vă fie rușine! Vrem ca toți să plece! Nu mai avem nevoie de promovare, e o mascaradă, nu o merităm. Îmi vine să plâng, nu mai pot. Suntem la capătul puterilor, e bătaie de joc”, a spus acesta.

  • În urmă cu trei ani, ”U” Cluj juca barajul de promovare în Liga 1 cu FC Hermannstadt și pierdea în fața sibienilor cu 0-2 pe Cluj Arena, iar victoria cu 1-0 de la Mediaș a fost insuficientă.

Ely Fernandes, aproape agresat de fanii furioși

Fotbaliștii au încercat să-i liniștească pe fani, dar Ely Fernandes a fost aproape să fie agresat când s-a apropiat de cei din galerie, care tot ei îl chemaseră pe jucător să vorbească în fața lor.Ulterior a fost chemat la discuții managerul Andrei Cordoș, însă acesta a plecat odată cu Ely Fernandes. Jandarmii, prezenți în număr mare la faza locului, au intervenit pentru ca lucrurile să nu degenereze.

Alexandru Boiciuc a încercat și ei să-i calmeze pe fanii furioși, le-a mulțumit pentru susținere, însă atacantul basarabean n-a avut nici el succes. ”Venim orice ar fi, dar cu Dinamo e foarte greu”, și-a spus dezamăgirea unul dintre suporteri.

”La vară o să plecați toți, că nu o să mai vrea nimeni să rămână. Noi rămânem aici”, le-a spus un suporter lui Ely Fernandes și Alexandru Boiciuc. ”Când pleci cu un campion de campion e una, când pleci ca pierzător e alta. Înțelegeți? Și pentru noi e greu”, i-a răspuns Boiciuc.

Fanii i-au cerut și demisia antrenorului Erik Lincar.

  • 23.000 de suporteri au fost pe stadionul Cluj Arena la meciul Universitatea Cluj – FC Hermannstadt 1-2, din etapa a 9-a a play-off-ului Ligii 2. Cu o victorie, ”U” Cluj ar fi promovat direct în Liga 1.

”U” Cluj mai poate promova direct doar dacă învinge Concordia și FC Hermannstadt pierde cu Steaua

Cu o etapă înainte de finalul play-off-ului, ”U” Cluj a rămas cu 57 de puncte și e pe poziția a 3-a, care duce la un baraj de promovare cu Dinamo. FC Hermannstadt e pe locul 2, cu 60 de puncte, iar Petrolul a promovat deja matematic în Liga 1 cu cele 62 de puncte acumulate.

În ultima etapă, ”U” Cluj joacă în deplasare la Concordia Chiajna, care luptă pentru al doilea loc de baraj, iar FC Hermannstadt o întâlnește la Mediaș pe Steaua, echipă rămasă fără miză. Sibienii mai au nevoie de un punct în ultimul joc pentru a promova în Liga 1.

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto

Vlad MĂCICĂȘAN 11 May. 2022, 00:36 Liga 2
Pe aceeași temă