FOTO și VIDEO | Cum s-a sărbătorit la Ploiești promovarea Petrolului în Liga 1. Spectatorii au invadat terenul de joc, jucătorii au făcut ”baie” cu apă și bere

Marius ANGHEL 10 May. 2022, 00:08 Liga 2

Petrolul este prima echipă din actualul sezon de Liga 2 care reușește promovarea în Liga 1. Lider de la finalul etapei a 7-a a sezonului regular, timp de 22 de etape (13 în sezonul regular și nouă în play-off), clubul ploieștean și-a îndeplinit matematic obiectivul după victorie de pe ”Ilie Oană” contra Concordiei Chiajna, 2-0 în etapa a 9-a a play-off-ului, penultima a sezonului.

A fost entuziasm în tribune pe toată durata jocului, dar și pe gazon, în special după cele două goluri ale lui Mario Bratu, unul dintre jucătorii lansați de Petrolul care au contribuit la această promovare mult așteptată de suflarea ploieșteană.

După ultimul fluier al partidei de pe arena ”Ilie Oană”, sărbătoarea s-a mutat pe gazon, unde au coborât din tribune, pentru a se bucura alături de jucători, câteva sute, poate chiar mii dintre spectatorii prezenți la joc. Bucuria a continua, normal, la vestiar, unde Nae Constantin și jucătorii săi s-au stropit cu… apă și bere, nu cu obișnuita șampanie.

Petrecerea a continuat și în afara stadionului, pe străzi, în cazul suporterilor, la restaurant, în cazul jucătorilor și staffului tehnic, respectiv administrativ.

Fotografii și video-uri cu momentele de bucurie le puteți vizualiza mai jos sau în galeria foto a articolului.

Petrolul, după șase ani din nou în Liga 1

Petrolul a acumulat 62 de puncte și este, momentan, pe locul 1 în play-off-ul Ligii 2, la cinci puncte peste FC Hermannstadt și Universitatea Cluj, care vor avea mâine meci direct pe Cluj Arena. Titlul de campioană a Ligii 2 nu sunt încă asigurat pentru Petrolul, în ultima rundă urmând a întâlni în deplasare Unirea Slobozia, unde are nevoie de un punct, în cazul în care în jocul de pe Cluj Arena nu se înregistrează o remiză.

Petrolul revine în Liga 1 după șase ani de la retrogradarea vechii asociații, intrate tot atunci, în 2016, în faliment. Noul Petrolul a luat-o de la zero, din Liga a 4-a, a promovat doi ani la rând până în Liga 2, iar aici, la a patra încercare, a reușit accederea din nou în elita fotbalului românesc.

Ultima bucurie a promovării din Liga 2 în Liga 1 a Petrolului a avut loc în 2011, în acel sezon echipa disputându-și meciurile de pe teren propriu la Strejnic, lângă Ploiești, fiindcă actualul stadion ”Ilie Oană” era în construcție.

Foto: Alex Nicodim și George Filip (Mediafax Foto) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)
Video: Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 10 May. 2022, 00:08 Liga 2
Pe aceeași temă