Erik Lincar pune presiunea rezultatului pe seama eșecului cu FC Hermannstadt: ”Mi-aș fi dorit mai multă încredere, mai multă personalitate, tărie de caracter.” Antrenorul Universității crede în continuare în promovare

Marius ANGHEL 11 May. 2022, 00:12 Liga 2

”U” Cluj a fost la 90 de minute de promovarea mult dorită în Liga 1, avea nevoie de o victorie pe teren propriu pentru a încheia calculele în această seară, și un egal o avantaja și o ținea în cursa pentru locul 2 direct promovabil, însă în fața a circa 23 de mii de spectatori s-a împotmolit în gazonul ud de pe Cluj Arena și a pierdut cu scorul de 1-2 meciul cu FC Hermannstadt.

Sibienii au condus din minutul 14, după reușita lui Daniel Paraschiv, tot ei au punctat primii și în repriza a doua, prin Baba Alhassan (67), iar golul lui Florin Ilie (71′) a mai dat doar speranțe deșarte clujenilor în ultimele 25 de minute.

Erik Lincar, după eșecul cu FC Hermannstadt: ”Au avut două situații cu mingea pe poartă și au fost două goluri”

La finalul partidei, antrenorul Erik Lincar, de această dată calm, ca și cum pe teren nu s-ar fi întâmplat nimic, acolo unde a avut crize de nervi și a primit și cartonașul galben, a spus că echipa sa a fost cea care a greșit în momente cheie și a primit goluri la singurele șuturi pe poartă ale adversarilor.

”Din păcate, a fost, așa, un pic sub presiunea rezultatului. Oricum, le mulțumesc tuturor oamenilor care au asistat la joc, ne-au încurajat extraordinar. Păcat de acea neatenție la acea lovitură liberă din lateral, dar, la nivel ăsta, asta se întâmplă când faci o greșeală la o poziționare de fază fixă. Jocul așteaptă detaliile respective și ați văzut că, până la urmă, cei de la FC Hermannstadt au avut două situații cu mingea pe poartă și au fost două goluri. Ce să spun, am încercat, ne-am străduit, am venit cu centrări, am pus presiune, dar, din păcate, n-am fost deloc inspirați în fața porții”, a spus, la microfonul DigiSport, Lincar, care își mai face speranțe pentru ultima etapă:Rămâne jocul de la Chiajna, trebuie să credem în continuare, până la urmă, să câștigăm la Chiajna și dacă e să nu reușim să ne calificăm direct, atunci normal că rămâne jocul de baraj cu cei de la Dinamo, bănuiesc.”

  • ”U” Cluj în eșecul cu 1-2 cu FC Hermannstadt: Gorcea – Romeo, Fl. Ilie, D. Ispas, P. Pîrvulescu – Balgiu (Remacle 73′), Romario Pires (cpt.) – M. Ciobanu (Hofman 34′), Tescan (I. Filip 84′), Ely Fernandes (Haită 73′) – Boiciuc (Val. Alexandru 73′). Rezerve neutilizate: Aur. Păun – Dobrescu, Gugu, Alarcon.

”Până la urmă, fotbalul este un sport, se poate întâmpla orice”

”U” Cluj a avut la mâna ei promovarea în Liga 1, având în vedere că în returul play-off-ului a avut trei din cinci jocuri pe teren propriu, printre care derby-urile cu Petrolul și FC Hermannstadt, iar nu cu mult timp în urmă Lincar făcea apel către suporterii echipei să ia cu asalt stadionul pentru a purta Universitatea pe umeri spre îndeplinirea obiectivului.

Suporterii i-au îndeplinit dorința. Cu Petrolul au fost 14.000, cu Unirea Slobozia au fost iar câteva mii bune, iar cu FC Hermannstadt s-a bătut recordul după mulți ani în Liga 2, fiind chiar în top și în Liga 1 cu cei circa 23.000 de  fani în tribune.

Lincar și-a găsit scuze după eșecul cu sibienii și a reclamat chiar și un penalty.

”Din punctul meu de vedere, acest meci pentru ”U” trebuie să fie un etalon. Până la urmă, fotbalul este un sport, se poate întâmpla orice, au jucat două echipe echilibrate, care sunt valoric aproape. Și de aceea se poate întâmpla orice. Astăzi, poate, șansa a fost mai aproape de ei. În rest, ce pot să spun, cred că am avut și un penalty pe final de joc, dar, ok, nu o să mă leg de arbitraj pentru că, până la urmă, ei văd mai bine și iau deciziile cele mai importante”, a mai spus Erik Lincar.

Lincar a fost acuzat de aroganță de Marius Măldărășanu, fiindcă l-a ignorat total la salut. Antrenorul Universității Cluj a demonstrată că nu știe să piardă, chiar dacă în fața camerelor de filmar spune acum că ”fotbalul este un sport” și se poate întâmpla orice.

Presiunea a apărat pe umerii jucătorilor Universității: ”Mi-aș fi dorit mai multă încredere de la ei, mai multă personalitate, tărie de caracter”

Până la urmă, presiunea cerută de Lincar din partea suporterilor pe adversarii Universității s-a răsfrânt și asupra jucătorilor săi. Poate chiar mai mult împotriva lor decât pe adversari, având în vedere că în acest final de play-off s-a câștigat doar jocul cu Petrolul (3-1), în timp ce cu Unirea Slobozia (1-2) și FC Hermannstadt (1-2) s-a pierdut.

”E clar că jucătorii au fost sub o presiune, dar, asta le-am spus, bă, mi-aș fi dorit mai multă încredere de la ei. Și înainte de joc am spus că îmi doresc mai multă personalitate, tărie de caracter. Până la urmă este un joc de fotbal, trebuie să fin noi, cei care am jucat bine și în alte partide, dar, după cum vă zic, greșeala așteaptă fiecare situație, am luat gol repede, după o fază fixă, după care am intrat și mai mult în presiune, deși ne-am creat șanse și în prima repriză. N-am reușit să marcăm. Ce pot să zic? Îmi pare sincer rău, sunt trist, dar trebuie să fim puternici, să mergem mai departe și să avem încredere până la final”, a mai declarat Lincar.

”U” Cluj mai poate promova direct doar dacă învinge Concordia și FC Hermannstadt pierde cu Steaua

Cu o etapă înainte de finalul play-off-ului, FC Hermannstadt are 60 de puncte și e pe locul 2, iar ”U” Cluj a rămas cu 57 de puncte și e pe poziția a 3-a, care duce la un baraj de promovare cu Dinamo.

În ultima etapă, ”U” Cluj joacă în deplasare la Concordia Chiajna, care luptă pentru al doilea loc de baraj, iar FC Hermannstadt o întâlnește la Mediaș pe Steaua, echipă rămasă fără miză. Sibienii mai au nevoie de un punct în ultimul joc pentru a promova în Liga 1.

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-ilie-scuze-publice-dupa-ce-u-cluj-a-pierdut-cu-fc-hermannstadt-mesajul-sincer-pentru-fani-si-cum-vede-posibilul-baraj-cu-dinamo-19230929

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-e-la-un-pas-de-revenirea-in-liga-1-petrisor-petrescu-ramane-pragmatic-dupa-succesul-cu-u-cluj-trebuie-sa-ramanem-cu-picioarele-pe-pamant-reactia-19230934

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marius-maldarasanu-a-platit-polite-dupa-victoria-obtinuta-de-fc-hermannstadt-cu-u-cluj-sa-nu-iti-respecti-omologul-de-pe-marginea-cealalta-reactia-lui-erik-lin-19230919

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-la-un-punct-de-revenirea-in-liga-1-dupa-victoria-cu-u-cluj-mieluseii-veniti-la-taiere-pe-cluj-arena-i-au-surprins-pe-studenti-19230925

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fotbalul-a-redevenit-al-suporterilor-fc-hermannstadt-la-un-punct-de-liga-1-dupa-o-victorie-uriasa-pe-cluj-arena-19230914

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-fc-hermannstadt-incepe-de-la-ora-1930-meciul-care-decide-a-doua-promovata-direct-in-liga-1-se-va-juca-pe-un-stadion-incendiar-19230865

Marius ANGHEL 11 May. 2022, 00:12 Liga 2
Pe aceeași temă