Brigadă exclusiv din Liga 1 la meciul ”U” Cluj – FC Hermannstadt, extrem de important în lupta la promovare din Liga 2. Arbitrii delegați la jocul de pe Cluj Arena

Marius ANGHEL 09 May. 2022, 17:47 Liga 2
Brigadă exclusiv din Liga 1 la meciul ”U” Cluj - FC Hermannstadt, extrem de important în lupta la promovare din Liga 2. Arbitrii delegați la jocul de pe Cluj Arena

Comisia Centrală a Arbitrilor (CCA) a dezvăluit cu mai bine de o zi înainte brigada de arbitri care va conduce derby-ul etapei a 9-a a play-off-ului Ligii 2: Universitatea Cluj – FC Hermannstadt.

Meciul care va avea loc marți, 10 mai, de la ora 19:30, pe Cluj Arena, poate decide o promovată matematic în Liga 1, respectiv echipa care va merge la barajul de promovare de pe locul 3 sau va împinge până în ultima rundă destinul celor două formații.

Sebastian Colţescu arbitrează Universitatea Cluj – FC Hermannstadt

Pe Cluj Arena, în meciul dintre ”U” Cluj și FC Hermannstadt, arbitru de centru a fost desemnat Sebastian Colţescu (Bucureşti), iar la cele două tușe vor ridica steagul Adrian Popescu (Craiova) și Marius Badea (Râmnicu Vâlcea).

Arbitru de rezervă va fi Cristian Codrea (Baia Mare), iar observatori au fost delegați Ştefan Szilaghi (Satu Mare), pentru arbitraj, și Daniel Sabou (Zalău), pentru joc.

Atât arbitrul central, cât și cei doi tușieri fac parte din lotul arbitrilor pentru Liga 1.

Sebastian Colțescu se va afla la primul meci în acest sezon în care va conduce o partidă din campionatul Ligii 2. În acest sezon, arbitrul din București a condus 15 meciuri în sezonul regular de Liga 1, trei în Cupa României, două în play-off-ul Ligii 1 și altele două în play-out-ul primei ligi.

Asistentul Marius Badea a mai fost delegat la un singur meci din Liga 2 în acest sezon, la Petrolul – Concordia Chiajna 1-0, în campionatul regular. În schimb, asistentul Adrian Popescu a mai fost delegat în cinci jocuri din sezonul regular al Ligii 2, în două dintre ele în meciuri disputate de FC Hermannstadt, 1-0 la Unirea Slobozia și 1-0 cu Petrolul. În plus, Popescu a fost delegat și la două jocuri din play-off, la Petrolul – ”U” Cluj 0-0 și la FC Hermannstadt – Concordia Chiajna 2-1.

”U” Cluj promovarea dacă învinge FC Hermannstadt. Nu același lucru e garantat dacă înving sibienii

În acest moment, înaintea meciului direct din etapa a 9-a a play-off-ului Ligii 2, FC Hermannstadt și ”U” Cluj sunt la egalitate de puncte, 57 fiecare, pe locurile 2, respectiv 3.

Cu o victorie, ”U” Cluj va promova matematic în Liga 1, nu același lucru urmând a se petrece în cazul în care sibienii ar câștiga. Evident, rezultatul de egalitate amână pentru ultima etapă punctul culminant al promovării în prima ligă.

Cu trei puncte obținute în acest meci de ”U” Cluj, echipa își va asigura matematic promovarea directă în Liga 1, deoarece într-o eventualitate egalitate de puncte la final de play-off trupa lui Erik este avantajată de primul criteriu de departajare, numărul de puncte avute la finalul sezonului regular. ”U” Cluj a terminat atunci cu 42 de puncte, pe locul 2, iar FC Hermannstadt a avut 41 de puncte, fiind pe locul 3.

După etapa trecută, în care FC Hermannstadt remiza pe teren propriu cu Petrolul, scor 1-1, președintele clubului sibian a făcut scandal în direct la TV față de arbitrajul lui Marian Barbu, cerând celor de la CCA să nu-l mai delege pe central decât la juniori și la meciuri din Liga 4.

O victorie pentru ”U” Cluj și o remiză în meciurile din acest sezon cu FC Hermannstadt

În acest sezon de Liga 2, cele două echipe s-au mai întâlnit de două ori, de fiecare dată la Mediaș, chiar în acest an. În sezonul regular, în etapa a 18-a, la 8 martie, ”U” Cluj câștiga cu 2-0 prin golurile marcate de Dragoș Tescan (8) și Ely Fernandes (73). În play-off, în etapaa 4-a, la 12 aprilie, s-a înregistrat o remiză la scorul de 0-0.

”U” Cluj are acum șansa de a promova în Liga 1 la finalul meciului cu FC Hermannstadt, adversar în fața căruia pierdea în barajul de promovare de la finalul sezonului 2018-2019. ”U” Cluj termina acel campionat pe locul 3 în Liga 2 și juca baraj cu echipa sibiană, care era în Liga 1. A fost 2-0 pentru FC Hermannstadt pe Cluj Arena și 1-0 pentru ”U” Cluj pe stadionul Municipal din Sibiu. Echipa antrenată atunci de Vasile Miriuță se menținea în prima ligă.

Foto: Ovidiu Matiu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-la-un-meci-de-promovarea-directa-in-liga-1-suporterii-au-impanzit-orasul-cu-mesaje-inainte-de-jocul-cu-fc-hermannstadt-pentru-a-umple-stadionul-amu-ii-amu-19230602

https://liga2.prosport.ro/seria-1/danut-coman-a-intrat-in-vestiarul-arbitrilor-pentru-a-cere-explicatii-dupa-meciul-cu-petrolul-presedintele-de-la-fc-hermannstadt-spune-ce-i-a-transmis-tusierul-si-ca-s-a-gandit-sa-l-imite-pe-ionel-ga-19230129

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-la-o-victorie-de-promovarea-matematica-in-liga-1-meciul-cu-concordia-chiajna-incepe-la-ora-1730-pe-ilie-oana-19230607

https://liga2.prosport.ro/seria-1/secundul-viorel-domocos-singurul-sanctionat-deocamdata-dupa-scandalul-din-finalul-jocului-u-cluj-unirea-slobozia-1-2-jucatorii-denis-ispas-si-sebastian-ivan-ra-19230188

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lupta-pentru-promovarea-directa-in-liga-1-se-poate-incheia-in-etapa-a-9-a-a-play-off-ului-ligii-2-penultima-petrolul-si-u-cluj-sunt-la-mana-lor-pentru-a-obtine-biletele-19230140

Marius ANGHEL 09 May. 2022, 17:47 Liga 2
Pe aceeași temă