Dănuț Coman a intrat în vestiarul arbitrilor pentru a cere explicații după meciul cu Petrolul. Președintele de la FC Hermannstadt spune ce i-a transmis tușierul și că s-a gândit să-l imite pe Ionel Ganea și să-l strângă de gât pe arbitru: ”Și-a bătut joc de o echipă, de un oraș întreg”

Marius ANGHEL 06 May. 2022, 00:47 Liga 2

Dănuț Coman, președintele FC Hermannstadt, a ”tunat” la adresa arbitrului central Marian Barbu la finalul partidei încheiate la egalitate cu Petrolul, scor 1-1, la Mediaș, în cadrul etapei a 8-a a play-off-ului Ligii 2. Conducătorul clubului sibian a dezvăluit în direct la DigiSport că după joc a intrat în cabina arbitrilor pentru a cere explicații și că s-a gândit la gestul făcut de Ionel Ganea în 2007, când a strâns de gât un arbitru în timpul unui meci desfășurat la Timișoara.

Totodată, Coman spune că se gândește dacă să mai continue sau nu în fotbal după o astfel de decizie luată de arbitrul Barbu, față de care are și recomandarea de a fi trimis să arbitreze pentru o perioadă doar la juniori și în Liga a 4-a.

Golul egalizator al Petrolului l-a scos din sărite pe Dănuț Coman

Conducătorul clubului sibian a incriminat decizia arbitrului Marian Barbu de a valida golul marcat de Petrolul la Mediaș, prin care liderul play-off-ului a egalat. În minutul 66, după două șuturi din careu blocate ale petroliștilor Bratu și Meijer, mingea a fost respinsă în fața careului la Takayuki Seto, care a tras din prima și a înscris în dreapta porții. Pe direcția balonului s-a aflat atacantul oaspeților Simon Măzărache, care a lăsat mingea să-i treacă printre picioare, iar portarul Iliev și coechipierii săi au solicitat offside la Măzărache, fiindcă acesta ar fi influențat faza. Nici arbitrul tușier Florin Păunescu (Râmnicu Vâlcea) nu a ridicat fanionul pentru a indica offside, și nici centralul Marian Barbu (Făgăraș) nu a luat vreo decizie de a anula reușita ”găzarilor”, în ciuda protestelor repetate ale sibienilor.

Meciul s-a terminat cu scorul de 1-1, după ce FC Hermannstadt deschisese scorul în minutul 44 prin Petrișor Petrescu, dintr-un penalty ușor acordat la căzătura lui Oroian după ce Pîrvulescu a alunecat și a pus mâna pe adversar.

Dănuț Coman a intrat în vestiarul arbitrilor pentru a cere explicații. Tușierul i-a spus că i-a transmis centralului că a fost offside, însă fanionul nu l-a ridicat!

Dănuț Coman a intrat în direct în emisiunea de la DigiSport de după meciul de la Mediaș și l-a executat pe arbitrul central Marian Barbu, pe care îl vede cu o vină mai mare pentru validarea golului decât a avut-o asistentul Păunescu, cel care trebuia să indice offside.

”Din păcate, e prima oară când vorbesc de arbitraj. Niciodată nu am făcut-o până acum, indiferent că am fost la Astra sau la Hermannstadt. Dar, ceea ce s-a întâmplat în această seară parcă e prea mult. Mă refer doar la faza golului. Și haideți să vă spun cum a fost. Asistentul, tușierul, îi transmite în cască offside (n.r. – arbitrului central), iar el nu reacționează în niciun fel, văzându-l pe Măzărache, atacantul Petrolului, în poziție de offside. Păi ce să înțelegem?”, și-a început discursul Dănuț Coman, care a fost întrebat de moderatorul Vali Moraru de unde știe ce i-a comunicat tușierul arbitrului central și de ce tușierul nu a ridicat fanionul dacă a văzut că a fost offside și i-a comunicat acest lucru prin cască arbitrului: ”Am intrat și eu în cabina arbitrilor după meci și l-am întrebat pe central dacă nu îi este rușine când se uită la mine! La întrebat și pe tușier: «Tu de ce nu ai ridicat fanionul?» Și a spus: «Domnu’ Coman, eu i-am strigat în cască offside. Ce să fac mai mult de atât?» De față cu centralul a spus, de față cu toată lumea.”

Coman s-a gândit dacă să-l copieze pe Ganea și să-l strângă pe arbitru de gât: ”Și-a bătut joc de echipă”

A rămas întrebarea de ce tușierul Florin Păunescu nu a indicat offside prin ridicarea fanionului, dacă a văzut că Măzărache era în offside și, mai mult, i-a comunicat acest lucru verbal arbitrului de centru.

”E adevărat, putea să ridice. Nu a ridicat. Dar el, arbitru, de la care avem pretenția să fie arbitru internațional, e pe lista FIFA… Nu știu dacă merită, la cum a arbitrat un meci de Liga a 2-a. Nu știu dacă merită să mai arbitreze. Și mă gândeam acum la ceea ce a făcut Ganea (n.r. – se referă la Ionel Ganea, care într-un meci la Timișoara, în 2007, l-a strâns de gât pe arbitrul tușier Mudura). Te aduce în situația în care să reacționezi urât și mă gândesc și eu bine dacă mai are rost să mai continui în fotbal, pentru că la ceea ce s-a întâmplat în seara asta, să-ți bați joc de o echipă, să-ți bați joc de niște jucători care au alergat, s-au dăruit, niște jucători care au controlat jocul de la început până la final, să-ți bați joc în așa hal cum și-a bătut el, parcă e prea mult.

Măzărache a lăsat mingea printre picioare. Ce îi trebuia mai mult? Putea să nu vadă asistentul, să nu-i spună nimic în cască. El trebuia să fluiere. Șutul a fost pe direcția atacantului. E clar, e vina amândurora, dar vina mai mare o are Barbu”, a spus președintele FC Hermannstadt.

”Nu poți? Lasă-te de arbitraj. Ar trebui lăsat să arbitreze pe la juniori sau pe la Liga a 4-a o perioadă”

Pentru că a intrat în cabina arbitrilor, Coman riscă să fie chemat la comisia FRF pentru a da explicații, însă președintele echipei sibiene spune că a fost liniștit și că doar a pus întrebări.

Furios pe Barbu, Dănuț Coman vrea să-l vadă pe arbitrul din lotul de Liga 1, cu ecuson FIFA, să arbitreze de acum înainte, pentru o perioadă, doar la juniori și în Liga a 4-a.

”Nu am făcut urât, am fost chiar liniștit. Am întrebat dacă nu-i e rușine să se uite în ochii mei. Nu am făcut urât, dar în alte momente e greu să te stăpânești. Chiar am fost liniștit, i-am vorbit frumos, nu l-am jignit cu nimic. Dar te aduce în starea să reacționezi de maniera care a avut-o Ganea. Să-ți bați joc de o echipă, să-ți bați joc de un oraș întreg, să-ți bagi joc de munca unor oameni. Nu poți? Lasă-te de arbitraj, lasă-i pe alții care pot să o facă. Dacă nu poți să arbitrezi un meci de Liga a 2-a, păi ce pretenții să avem, cine să se ducă, Barbu? Să arbitreze pe cine? Pe Manchester City? Avem arbitri care pot arbitra și au demonstrat. Părerea mea e că ar trebui lăsat să arbitreze pe la juniori sau pe la Liga a 4-a o perioadă, să vadă cum e”, a mai spus Coman la DigiSport.

Dănuț Coman e convins că FC Hermannstadt va promova

Dănuț Coman n-a vrut să spună dacă pleacă sau nu de la FC Hermannstadt, sau dacă rămânerea sa la echipa sibiană este condiționată de promovare, însă a transmis ferm că trupa pe care o conduce va promova în Liga 1.

”Promovează echipa, chiar și cu greșeala pe care a făcut-o Barbu azi. Hermannstadtul va promova. Despre mine, nu știu, vom vorbi la final. Nu am niciun acord verbal nici cu Brașovul, nici cu altă echipă. Mă concentrez doar să promoveze Hermannstadt, și o va face!”, a mai spus Coman.

FC Hermannstadt are următorul meci la ”U” Cluj 

FC Hermannstadt e pe locul 2 în play-off-ul Ligii 2 cu două etape înainte de finalul sezonului, cu 57 de puncte, la egalitate cu ”U” Cluj, care e pe locul 3 din cauza golaverajului mai slab. Petrolul e pe locul 1, cu 59 de puncte.

În etapa următoare, a 9-a, penultima a play-off-ului, FC Hermannstadt joacă pe Cluj Arena cu ”U” Cluj, în data de 10 mai, de la ora 19:30, iar cu o victorie, clujenii sunt matematic promovați.

Primul criteriu de departajare în caz de egalitate de puncte la finalul play-off-ului este numărul de puncte cu care s-a încheiat sezonul regular, iar ordinea a fost următoarea: Petrolul – 49 puncte, ”U” Cluj – 42 puncte și FC Hermannstadt – 41 puncte.

Și Petrolul poate promova în weekend, dacă învinge pe teren propriu Concordia Chiajna, iar în această situație FC Hermannstadt ar termina pe locul 3 și ar merge la barajul de promovare/menținere cu Dinamo.

În ultima etapă din play-off, FC Hermannstadt joacă acasă cu Steaua.

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures
Video: FC Hermannstadt

https://liga2.prosport.ro/seria-1/maldarasanu-sunt-dezamagit-de-rezultat-dar-ca-atitudine-jos-palaria-19230124

https://liga2.prosport.ro/seria-1/continua-suspansul-fc-hermannstadt-si-petrolul-au-terminat-la-egalitate-si-la-medias-acuzatii-la-golul-egalizator-al-ploiestenilor-care-isi-amana-insa-promovarea-matematica-19230121

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-petrolul-se-joaca-de-la-ora-2000-play-off-ul-ligii-2-ar-putea-avea-un-nou-lider-ori-prima-echipa-promovata-matematic-cu-doua-etape-inainte-de-final-19230047

Marius ANGHEL 06 May. 2022, 00:47 Liga 2
Pe aceeași temă