Florin Fabian, înainte de meciul de la Slobozia al Ripensiei: ”Cine va câștiga mijlocul terenului va câștiga și jocul.” Antrenorul nu are amintiri frumoase de pe terenul Unirii

Anda DELIU 11 Mar. 2022, 08:58 Liga 2
Florin Fabian, înainte de meciul de la Slobozia al Ripensiei: ”Cine va câștiga mijlocul terenului va câștiga și jocul.” Antrenorul nu are amintiri frumoase de pe terenul Unirii

Ripensia încheie sezonul regular din Liga 2 pe terenul Unirii Slobozia, sâmbătă, 12 martie. Timișorenii nu au, momentan, multe motive de a avea emoții în privința retrogradării, dar antrenorul Florin Fabian vrea să nu se ajungă la o situație grea. Despre meciul din Ialomița, spune că se va câștiga la mijlocul terenului.

Între lotul Ripensiei e valid

Fabian se așteaptă ca meciul cu Unirea să fie greu, mai ales că adversarul încă păstrează șanse la accederea în play-off. Avantajul Ripensiei e că, în afară de Andrei Macrițchii, nu mai are probleme de lot.

”O deplasare grea, și lungă în același timp, cu un adversar care se situează în prima parte a clasamentului și care, teoretic, mai are șanse la play-off. Însă noi avem nevoie de puncte în perspectiva play-out-ului. Ca de fiecare dată, mergem să abordăm meciul de maniera în care să ne adjudecăm cele trei puncte. Mă bucur că tot lotul e valid. Sigur, venim după un meci de la care toată lumea a avut așteptări, dar pe mine mă interesează mereu lucrurile pozitive pe care le facem. Sigur, mai sunt chestiuni de corectat. Dar jocul și modelul meu de joc mă preocupă, pentru ca să-l implementez”, a declarat Florin Fabian.

Prevede o luptă la mijlocul terenului pentru puncte, la Slobozia

Un succes e vital Sloboziei, care mai speră la play-off, dar nu ar strica nici Ripensiei.

”Teoretic, da. Pentru că pentru ei reprezintă o miză. Meciurile se joacă la aceeași oră, se joacă pe teren și nu se știe. Dar noi suntem concentrați pe noi. Mă interesează să jucăm un fotbal cu aceeași dinamică și consistență ofensivă și să câștigăm trei puncte, pentru că avem nevoie de puncte în perspectiva play-out-ului. Va fi un meci de luptă la mijlocul terenului și cine va câștiga mijlocul terenului, va câștiga și jocul”, a mai spus Fabian.

Cu Recea, a avut meciuri tensioante împotriva Unirii

Când o antrena pe Fotbal Comuna Recea, în sezonul trecut, Florin Fabian a avut schimburi de replici cu Adrian Mihalcea. Fabian nu are amintiri frumoase de la Slobozia, unde avea să retrogradeze în Liga 3 cu Recea, după ce a pierdut cu 0-3 în prelungiri manșa retur a barajului, în tur fiind 2-0 pentru maramureșeni. Dar spune că nu se mai gândește la ce a fost.

”A fost o experiență, gata, a trecut. A fost un alt context, cu alte ingrediente și cred că va fi un meci care se va desfășura în spritul fair-play-ului și cel mai bun să câștige. Din toată învățăm. Cel puțin eu am învățat din experiența pe care am avut-o”, a mai adăugat antrenorul timișorenilor.

Unirea Slobozia are 30 de puncte și e pe locul 8 în Liga 2 înainte de desfășurarea ultimei etape a sezonului regular, a 19-a. Ripensia e pe poziția a 10-a, cu 25 de puncte.

Meciul de la Slobozia, de pe stadionul 1 Mai se va juca sâmbătă, de la ora 14:00. Partida se va desfășura cu acces nelimitat și necondiționat pentru suporteri, după ce FRF a anulat protocolul din timpul pandemiei.

Foto: Ripensia Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/analiza-ultimele-doua-echipe-calificate-in-play-off-ul-ligii-2-se-stabilesc-in-ultima-runda-a-sezonului-regular-patru-cluburi-se-lupta-pentru-acest-obiectiv-toate-calculele-de-reusita-ale-acestora-19222455

https://liga2.prosport.ro/seria-1/frf-a-suspendat-protocolul-de-desfasurare-a-competitiilor-obligatiile-devenind-recomandari-cheltuielile-scad-pentru-cluburi-iar-reactia-unui-conducator-spune-multe-ma-gandeam-cu-groaza-la-19222484

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-ultimei-etape-a-sezonului-regular-de-liga-2-si-meciurile-televizate-opt-partide-sunt-puse-sa-se-dispute-in-acelasi-timp-19222276

Anda DELIU 11 Mar. 2022, 08:58 Liga 2
Pe aceeași temă