Revenire dureroasă a unui fost polist pe ”Dan Păltinișanu”: ”Aceștia sunt oamenii. Uitați ce e istoria! Unde e istoria? Prezentul ce e?”

Anda DELIU 10 Dec. 2021, 10:04 Liga 2

Săptămâna trecută, Poli Timișoara a fost eliminată din Cupa României de Campionii FC Argeș, cu 5-4 la lovituri de departajare, după 0-0 după 120 de minute. A fost o revenire pe stadionul care l-a lansat în fotbalul mare pentru Iasmin Latovlevici, care a deplâns situația jalnică în care se află stadionul ”Dan Păltinișanu”, oglindă a unui fotbal timișorean tot mai lipsit de perspective.

În 2010, gazonul de pe ”Dan Păltinișanu” era printre cele mai bune din țară

Iasmin Latovlevici a plecat de la Poli Timișoara a lui Marian Iancu la echipa lui Gigi Becali în 2010. Atunci, gazonul de la Timișoara era printre cele mai bune din țară.

Acum, în 2021, fundașul stânga nici nu a mai știut cum să se încalțe, acolo unde altădată a fost acasă! ”Eu n-am ieșit înainte să văd terenul. De obicei știu o treabă, îmi iau ghetele care consider că-s cele mai bune. Tot timpul joc cu filet. Nu aveam ce să-mi iau, pur și simplu, pentru că terenul a fost catastrofal și n-ai ce să faci, decât să te adaptezi. De nerecunoscut! Dar, aceștia sunt oamenii! Ce a fost aici… Eu am niște sentimente dacă îmi aduc aminte ce a fost. E foarte greu! Pur și simplu nu cred că se vrea. Nu că nu se poate”, a spus, sincer, Latovlevici.

A sugerat subtil orașului să nu se mai ”îmbete” cu trecutul

Politehnica la care a jucat Latovlevici se bătea la titlu și era o echipă puternică în România. Acum, Politehnica fanilor este pe locul 14 în Liga 2, fără șanse reale la promovare.

La împlinirea a 100 de ani, clubul a savurat mai mult performanțele trecutului, căci viitorul este incert dacă e să vorbim de performanță, nu de mulțumire cu continuarea în liga secundă.

De altfel, Latovlevici a și subliniat asta, că prezentul este cel mai important. ”Istoria… Eu nu trăiesc după istorie. Eu trăiesc după prezent. Dacă în prezent ești puternic și faci ceva… Istoria… Dacă te iei după istorie… Uitați ce e istoria! Unde e istoria? Prezentul ce e? Trăim după ce-a fost”, a spus jucătorul, referindu-se la ce se întâmplă la clubul alb-violet, dar și în fotbalul timișorean.

Și cariera lui Latovlevici a avut un parcurs sinusoidal

Iasmin Latovlevici are 35 de ani în prezent. Născut la Moldova Nouă (Caraș-Severin), a jucat la CFR Timișoara, Poli Timișoara, Gloria Bistrița, FCSB, de unde a ajuns în Turcia, unde a jucat pentru Genclebirligi, Karabuksport, Galatasaray și Bursaspor. Altădată titular al echipei naționale, în ultimii ani, ”Lato”, nu a mai avut convocări. În martie 2020 a ajuns la Kisvarda (Ungaria), echipă care l-a dat afară pentru că s-a întors în România în primele luni de la declanșarea pandemiei de coronavirus.

A ajuns ulterior la CFR Cluj, de unde s-a transferat la actuala sa echipă, Campionii FC Argeș. A fost mereu dat ca un exemplu de jucător nu neapărat talentat, dar un fotbalist foarte muncitor.

La naționala de seniori, Latovlevici are 10 convocări, iar în actualul campionat de Liga 1 a prins 7 meciuri dintr-un total 18 pentru piteșteni.

Foto: Sport Pictures și Leczki Jozsi (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/iasmin-latovlevici-incurcat-de-terenul-catastrofal-de-pe-dan-paltinisanu-de-obicei-stiu-o-treaba-fundasul-despre-oportunitatea-de-a-castiga-cu-argesul-cupa-roma-19212642

Anda DELIU 10 Dec. 2021, 10:04 Liga 2
Pe aceeași temă